Zirvede Haber

Medya Sizin, Meydanlar Bizim…

Medya Sizin, Meydanlar Bizim…

İYİ Parti’nin Bursa Teşkilatı’nın düzenlediği, Genel Başkan Meral Akşener’in Meclis’teki Grup Konuşması’nın, Bursa Kent Meydanı’nda kurulacak dev ekrandan yapılacak canlı yayın etkinliği, Bursa Valisi Yakup Canbolat’ın yasağına takılınca oturma eylemine dönüştü. Canbolat’ın pandemiyi gerekçe gösterip, izin talebini reddetmesini protesto eden İYİ Partililer, Akşener’in konuşmasını 45 dakika boyunca oturarak cep telefonlarından izleyip yayın yaptılar ve ses sistemiyle de vatandaşların duymasını sağladılar.

AKŞENER BURSA’YA SESLENDİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Ankara’daki grup konuşması sırasında, “Bursa Valisi, benim konuşmamın yayınlanmasına izin vermemiş. Arkadaşlarımız şu an kararı oturmak suretiyle protesto ederek, cep telefonlarıyla bu toplantıyı izliyorlar. Hepsine burdan selamlıyorum, var olsunlar.” dedi.
İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu da, Vali Canbolat’a seslenerek, “Görüyoruz ki siyasete çok meraklısın Sayın Vali. Bakın size bir şey söyleyeyim. İktidar Partisi AKP hazır Bursa İl Başkanı’ndan memnun değilken, gel sen aday ol ve siyasetini açıktan yap. Devletin o kutsal makamını politikaya alet etme!” şeklinde konuştu.

KORKUNUN NEDENİNİ BİLİYORUZ

İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Bursa Valisi Yakup Canbolat’ın keyfi kararını pandemi gerekçesine dayandırmasının haklı bir tarafı olmadığını belirterek, “Sonuçta yayın dev ekrandan yapılacaktı. Bizler de halkımızla birlikte sosyal mesafemizi koruyarak Genel Başkanımızın Meclis’teki Grup Konuşması’nı sessizce izleyecektik. Bu denli güvenlik önlemini almak ne demek oluyor? Siz gidin bu önlemi, tv ekranlarından eli kanlı terörist Osman Öcalan konuşturulurken alın. Siz gidin bu önlemi, İmralı Canisi’nin çağrıları televizyonlardan yayınlanırken alın. Peki ne oldu şimdi? İşte Genel Başkanımız konuştu, biz de cep telefonlarımızla yayın yaptık. Ha dev ekrandan yayınlamışız, ha küçük ekranlardan, ne farkı var? Bu bir miting veya yürüyüş talebi değildi. Bayraklı, sloganlı parti yürüyüşü veya eylemi hiç değildi. Kaldı ki, öyle de olabilir, ne var bunda? Ancak biz neden korkulduğunu çok iyi biliyoruz. İYİ Parti’nin önlenemez yükselişi birilerini ciddi biçimde rahatsız etmeye başladı. Bütün göstergeler, İYİ Parti’ye, vatandaşın yöneldiği yeni adres olarak gösteriyor. Bursa’da da bizler, adam gibi muhalefet yaparak fincancı katırlarını ürküttük. Bunun da farkındayız. Ne var ki, onlara kötü bir haberimiz var. Maalesef ürkmeye devam edeceksiniz çünkü CESUR İYİLER olarak bizler asla durmayacağız” dedi.
Başkan Türkoğlu, konuşmasının sonunda partililere, katılımcılara, vatandaşlara teşekkür ederken, “Kendilerini emir kulu olarak niteleyen değerli Emniyet görevlilerimize de Allah kolaylık versin diyorum” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ