Zirvede Haber

AK Parti ile CHP arasında BUDO polemiği

AK Parti ile CHP arasında BUDO polemiği

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin BUDO’da yüzde 40 indirim açıklamasının ardından AK Parti ile CHP arasında yeni bir polemik başladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 7 Ekim’de yapılan açıklamayla Bursa Deniz Otobüslerinin (BUDO) bilet fiyatlarında yüzde 40 oranında indirime gitti. Daha önce tam 65, öğrenci 53, engelli ve gaziler için 45 TL olan bilet ücretleri 39 TL’ye indirilerek, tek fiyat uygulamasına geçildi.

BUDO’da indirim kararı yerel siyasette polemik üstüne polemiğe yol açtı.

İndirim kararından 2 gün sonra Mudanya’daki BUDO iskelesi önünde açıklama yapan CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, “Bir Bursa markası olan BUDO’nun Bursa-İstanbul ulaşımında yüzde 40’lık bilet indirimini doğru buluyoruz. Bunun zeminini hazırlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a da teşekkür ediyorum” dedi.

Karaca, İstanbul ve Bursa Büyükşehir Belediyeleri arasında yaşanan iskele krizinin kendilerinin devreye girmesiyle çözüldüğünü, ancak Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin bu durumu kamuoyuna açıklamaktan imtina ettiğini savundu.

Karaca ve diğer CHP’lilerin açıklamaları AK Parti Bursa cephesini kızdırdı.

AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, Twitter’da ardı ardına yayınladığı mesajlarda şu ifadeleri kullandı:

“Gülelim mi ? Ağlayalım mı ? Bir parti tepeden tırnağa bu kadar mı uyumlu olur komiklikte … Anlaşıldı, CHP tepeden tırnağa çok komik.”

“Dalgaların etkisinden olsa gerek kafa gelgitli; Mudanya’yı İstanbul’a bağlanmış zannedivermiş. Evet, Mudanya İstanbul’a bağlanmış lakin sınır itibariyle değil,AK Parti’nin ulaşımdaki önemli yatırımlarıyla… Bursa-İstanbul 90 dk. Ama itiraf ediyorum ki komik olmak size yakışıyor.”

“BUDO’ya yapılan indirim nedeniyle İBB Başkanı’na teşekkür eden CHP’nin Bursalı başkanlarına ya kendilerini İstanbul’da sanıyor, ya da bir şey deniyor olabilir. Bu bana yine Bekri’yi anımsattı. Bizim Bekri bir gün Bursa Deniz Otobüsü’ne binmiş.”

Salman’ın ardından tartışmaya Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da katıldı.

Salman’ın tweet’lerini retweeet’leyen Aktaş, “Bilgilendirme: Kısa adı BUDO olan ‘Bursa Deniz Otobüsleri’, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne aittir. Hayırlı yolculuklar.” ifadeleriyle bir mesaj paylaştı.

Aktaş, CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iskele kiralarını artırmama kararı, Bursa ile İstanbul arasındaki deniz ulaşımını sağlayan BUDO’yu kullananlara indirim olarak geri döndü. Başta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız @ekrem_imamoglu olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederiz.” şeklindeki mesajını da alıntılayarak, “Bilgilendirme: Mudanya Bursa’nın ilçesidir.” ifadelerini kullandı ve bu tweet’i de sayfasına sabitledi.

Aktaş’a yanıt Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’dan geldi.

Türkyılmaz, Twitter mesajında, “Sonunda Mudanya’nın Bursa’nın ilçesi olduğunu hatırlamanız sevindirici. Hazır hatırlamışken, Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak Mudanya’ya karşı olan görevlerinizi de yerine getirirsiniz artık.” dedi.

Türkyılmaz, bir sonraki mesajında da Aktaş’ın Mudanya Mütarekesi’nin 98. yıldönümünü geç hatırlamış olmasını eleştirdi.

Sosyal medyadaki tartışmaların ardından CHP Bursa İl Başkanlığından 6 maddelik bir açıklama geldi. Açıklama eklerinde konuyla ilgili haber ve köşe yazısı görselleri de paylaşıldı.

İşte o açıklama:

1. Her konuda olduğu gibi, BUDO yönetiminde de acz içinde kaldılar. BUDO biletlerine zam üzerine zam yaptılar… Bu haksız zammın gerekçesi olarak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iskele kira bedelinde istediği artış olduğunu Bursalılara yutturmaya çalıştılar!

2. Mudanya Belediye Başkanımız ve Büyükşehir Meclis Üyelerimizle birlikte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret ettik. İmamoğlu, pandemi sürecini de dikkate alarak iskele kira bedelinin aynı oranlarda kalmasını kabul etti. ‘İBB İSKELE FİYATINI ARTIRDI’ GEREKÇESİYLE BUDO BİLET FİYATINA YÜZDE 65 ZAM YAPANLARIN OYUNU BOZULDU.

3. İskele kirasına zam yapılmadığı halde; ‘İBB İskele fiyatını artırdı” yalanıyla BUDO biletine yüzde 65 zam yapanlar, bu oyun bozulunca…  Mecburen indirime gittiler… Ama yeni oyunlara da giriştiler…
ÇÜNKÜ AKP’LİLERİN EN İYİ BİLDİKLERİ  İŞ BU… BÖYLESİ ALGI OPERASYONUNA ANCAK ŞAPKA ÇIKARILIR!

4. ZAMMIN NEDENİ İMAMOĞLU İSE İNDİRİMİN SEBEBİ DE İMAMOĞLU’DUR Büyükşehir’i yönetemeyen bu kadrolar, AKP’yi de yönetemiyor. BUDO’daki beceriksizliklerini CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin üzerine yıkmak isterken, kâğıttan kaleleri tek hamle ile yerle bir oldu.  Çünkü oynadıkları oyun ortada… Ortada zamlı sözleşme yok, imza yok, sadece yeni dönem için görüşme daveti ve talep yazısı var. Madem, İBB ve Ekrem İmamoğlu’nun kira bedelinde komisyon oranını yüzde 3’ten 5’e çıkarma talebi yüzünden biletlere zam yapıldı… O halde, Bursa CHP heyetinin talebi üzerine ve pandemi koşullarını da dikkate alıp, henüz imzalanmamış sözleşme taslağındaki  kira artış talebinden vazgeçen Ekrem İmamoğlu, BUDO  bilet fiyatlarındaki zammın geri alınmasının zeminini de hazırlayan kişi değil midir? Hayır! Zammın sebebi İBB değilken, kendi beceriksizliğinizi örtmek için Başkan Ekrem İmamoğlu’na iftira attıysanız, o halde elbette ki haklısınız! İndirimin gerekçesi elbette İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu olamaz ama siz kasten kul hakkına girmiş insafsız siyasi müfteriler olursunuz…

5. Mudanya’da BUDO önünde basın açıklaması yaparak, başta iskele kirasında zamdan vazgeçerek BUDO bilet fiyatlarındaki indirimin önünü açan İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu ile BUDO’daki indirime imza atan BBB Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkür ettik… Bu açıklamada, Bursa’da 3 lira 86 kuruş olan su m3 fiyatında indirim talebimizi de tekrarladık.

6. Gerçeklerle yüzleşmek pek hoşlarına gitmedi tabii.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ