Zirvede Haber

Bursa’da kongre gerilimi!

Bursa’da kongre gerilimi!

İçişleri Bakanlığı tarafından koronavirüs salgını gerekçesiyle STK ve akademik oda genel kurulları 1 Aralık’a kadar ertelendi. Kararı yargıya taşıyan Bursa Barosu, genel kurulun ertelenmesi amacıyla kongrenin toplanması kararı aldı.

İçişleri Bakanlığı, koronavirüs önlemleri kapsamında, sivil toplum kuruluşu ve meslek örgütü etkinliklerini 1 Aralık’a kadar erteledi. YSK ise baroların genel kurul yapamayacağına, ancak parti kongrelerinin toplanabileceğine karar verdi.

Kararı yargıya taşıyan Bursa Barosu’nun bugün olağan genel kurulunun yapılması gerekiyordu. Bursa Barosu, üyesi avukatlarına yaptığı çağrıda “pazar günü yapılması planlanan seçimlerin henüz yürütmenin durdurulması kararı verilmediği için yapılmayacağını”, ancak Baro Meclisi’nin tavsiye kararı çerçevesinde; Avukatlık Kanunu ve Avukatlık Kanunu Yönetmeliğinin ilgili hükümleri gereği mevcut durumun tespiti ve yasal şartların oluşması halinde iki hafta sonrasına ertelenmek uzere genel kurulun toplanacağını açıkladı.

Sabah saatlerinden itibaren Merinos AKKM’de toplanan avukatlara Bursa Emniyet Müdür Yardımcısı İbrahim Çağrı Şentürk ve Güvenlik Şube Müdürü Uğur Ölmez tarafından yapılan açıklamada, genel kurulun yapılacağı salona girilmesine izin verilmeyeceği bildirildi.

Salona giriş izni verilmeyen Baro üyeleri ise salon dışında genel kurulun toplanarak ertelenme kararı alınması için imza topluyor.

Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan Altun, 400 imza toplanması halinde kongrenin ertelenmesi kararı alınacağını açıkladı.

Merinos’ta saat 11.30 itibariyle 300 imza toplandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ