Zirvede Haber

ENGELLER KALKIYOR

ENGELLER KALKIYOR

Yıldırım Belediyesi, oluşturduğu ‘Engelsiz Yaşam Okulu’ ile dezavantajlı bireylere destek oluyor.

Yıldırım Belediyesi’nde Engelsiz Yaşam Okulu kapılarını açmaya hazırlanıyor. Müzik, el sanatları ve temel mutfak eğitimleri ile dezavantajlı öğrencilerin topluma entegrasyonunun sağlanması amacı ile hizmet veren Engelsiz Yaşam Okulu’nda kayıtlar 30 Ekim Cuma gününe kadar devam ediyor. Çalışmalar kapsamında 7-18 yaş grubu ekonomik ve sosyal yönden dezavantajlı olan öğrenciler, mülteci öğrenciler, roman öğrenciler, kaynaştırma öğrencilerine verilecek eğitimlerin yanı sıra 21-26 yaş arası hiçbir örgün eğitimden faydalanamayan engelli gruplara eğitim imkanı sunuluyor. Müzik Akademisi kapsamında düzenlenecek olan sanat eğitimlerinde klarnet, kanun, ney, yan flüt, bağlama, gitar, keman, ritim ve piyanonun yanı sıra halk oyunları, koro ve tiyatro branşlarında kursiyerlere engellerini müzik ile aşma, yeteneklerini keşfetme olanağı sağlanıyor.

KİŞİSEL GELİŞİME KATKI

Engellilere mutfakta hünerlerini sergileme imkanı sunulan Engelsiz Mutfak kapsamında down sendromlu, zihinsel engelli, otizmli ve bedensel engelli öğrencilere eğitimlerin en başında hijyen eğitimi ve mutfak aletlerini kullanma eğitimi veriliyor. Temel eğitimlerin ardından aşçılık ve pastacılık konusunda uzmanlık eğitimleri düzenlenerek kursiyerlerin beceri gelişimi ve kişisel gelişimlerine destek olunuyor. Engelsiz El Sanatları kapsamında down sendromlu, zihinsel engelli ve otizm engeli olan öğrencilere yönelik düzenlenen ahşap boyama, ebru, filografi, keçe işçiliği eğitimlerinde, kursiyerlerin el becerisini geliştirme, grup çalışmasında kaynaştırma ve kişisel gelişimlerine etki ederek özgüven oluşumunda destek olunuyor.

İNSANA DOKUNAN PROJELER

Bugüne kadar sergiledikleri performans ile Engelsiz Yaşam Okulu kursiyerlerinin enerjisine, aşkına, tutkusuna hep birlikte şahitlik ettiklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Bizler yerel yönetim olarak sorumluluğumuz dahilinde projeler üretiyoruz. Engellileri mutsuz bir toplum, mutlu olamaz. Hayata tutunmak, kendilerini kanıtlamak isteyen dezavantajlı kardeşlerimize borcumuzu, yerel yönetim olarak onları destekleyerek, yanlarında olarak ödemeye çalışıyoruz. Biz, güçlü toplumu vicdan sahibi olmasıyla, dezavantajlı kesimlere gösterdiği şefkatle değerlendiriyoruz. Belediye olarak bakışımız duyarlı bir yerel yönetim olabilmek. Bizlerin en çok övündüğü hizmetler, sosyal belediyecilik çalışmalarımız dahilinde insana dokunduğumuz hizmetlerdir. Bu anlamda dezavantajlı kardeşlerimizin sosyal yaşama dahil olmalarını, yeteneklerini keşfetmelerini çok önemsiyoruz. Özellikle engellilerimiz yaptığı çalışmalarla en büyük engelin zihinlerdeki duvarlar olduğunu sayısız kez bizlere gösterdi. Sosyal içerikli projelerimizle dezavantajlı kardeşlerimizin yanında yer almayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ