Zirvede Haber

CHP’li üyeler meclisi terk etti

CHP’li üyeler meclisi terk etti

Önceden belirlenip dosya ve ekleri tüm parti gruplarına sunulmuş gündem yerine, oturum sırasında verilen önergelerle belediyenin yönetilmesine tepki gösteren CHP Grubu’nun oturumu terk etmesi, Kestel Belediye Meclisi’nin son toplantısına damgasını vurdu. CHP Meclis Grup Sözcüsü Volkan Durgut Başkan Önder Tanır’ın tavrını eleştirirken, yazılı açıklama yapan CHP Kestel İlçe Başkanı Hatice Doğan da, gündem dışı önergelerin komisyonlara gönderilmeden direkt görüşülmesiyle hem komisyonların devredışı bırakıldığını hem de muhalefetin yok sayıldığını kaydetti.

DURGUT: “KESTEL’İ YÖNETEMİYORLAR”

Cumhuriyet Halk Partisi Kestel Belediye Meclis Grup Sözcüsü Volkan Durgut, belediye meclisinde gündem dışı verilen önergelerin direkt görüşülmesiyle demokratik bir yönetimin gerçekleşemeyeceğini daha önce de dile getirdiklerini, ısrarla aynı tablonun devamı karşısında bu antidemokratik yaklaşıma kamuoyunun dikkatini çekmek için de oturumu terk ettiklerini söyledi. Sosyal medyada da paylaşımlarda bulunan Durgut, “Başkanın gergin olması acaba işlerin yolunda gitmediğinin göstergesi midir? Gündem dışı gelen önergelerle meclisin demokratik olmayacağından dolayı, geçen ayki toplantıda katılmayacağımızı söylememize rağmen, bu ayki toplantıda da 5 tane önergeyi gündeme alıp meclis yapmak istediler. Bizler de CHP’li meclis üyeleri olarak salonu terk ettik” dedi.

Kestel’in havasının kirlendiğini, doğasının katledildiğini, tarım alanlarının yok edildiğini belirten Durgut, “Aramızda zihniyet farkı çok. Biz eğitim diyoruz, siz cezaevi diyorsunuz. Biz doğa diyoruz siz beton diyorsunuz. Kestel’i yönetemiyorsunuz” ifadelerini kullandı.

DOĞAN: “MERA KONUSU DA MI AYNI MANTIKLA GÜNDEME GELECEK?”

Yazılı açıklama yapan CHP Kestel İlçe Başkanı Hatice Doğan ise gündem dışı önergelerle iş yürütmenin, Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır’ın keyfi yönetim hevesinin bir sonucu olduğunu kaydetti. Gündem dışı önergelerin komisyona sevk edilmeden görüşülüp karara bağlanmasının ancak gerçekten acil işlerde kabul gören bir model olduğunu belirten Doğan şöyle söyledi:

“Önerge veriliyor, gündeme alınıp kabul ediliyor. Dolayısıyla konular komisyonlara gelemiyor, üzerinde konuşulamıyor, tartışılamıyor. Bir süzgeçten geçmeden, üzerinde grup kararı dahi alınamadan direkt meclis gündemine alınıp iktidardaki meclis grubunun oylarıyla geçip gidiyor. Muhalefet grupları yok sayıldığı gibi, son derece antidemokratik bir ‘ben yaptım oldu’ mantığıyla iş yürütülüyor.”

Hayvancılık ve tarımla geçinen Soğuksu Köyü mera alanının son derece yanlış bir yaklaşımla, cezaevi arazisi olarak kullanılmak istendiğine işaret eden Doğan, “Meranın betona dönüşmesi, köyü de köylüyü de yok edecek derecede sakıncalı bir karar olur. Verimsiz araziler durup dururken, ovadaki meraya inşaat olur mu? Böylesine önemli bir konu da Kestel Belediye Meclisi’ne önerge ile mi gelip görüşülmeden geçip gidecek? Böyle sakat bir yönetim anlayışı olabilir mi? Kestel halkı ilk seçimde bunların hesabını soracak, kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

“KESTEL’DE HAVA KİRLİLİĞİNİN GELDİĞİ BOYUTLARA DİKKAT!”

CHP Kestel İlçe Başkanı Hatice Doğan, ilçede yaşayanların hava kirliliğinden mustarip olduğunu da hatırlatarak, “Kestel’de yaşamak gerçekten çok zorlaştı. Sağlığımız tehdit altında. Sanayi kaynaklı hava kirliliği konusunda hem Kestel Belediyesi, hem Büyükşehir Belediyesi ve hem de Çevre Bakanlığı’nın harekete geçmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu. Sanayi işletmelerinin insan hayatını hiçe saydığını vurgulayan Doğan, önlem alınmadığı takdirde meydana gelecek olumsuz sonuçlardan bugünkü iktidar ve yerel yönetimlerin sorumlu olacağının altını çizdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ