Zirvede Haber

Bursa Tabip Odası: “Sağlık Müdürlüğü suskun ama…”

Bursa Tabip Odası: “Sağlık Müdürlüğü suskun ama…”

Bursa Tabip odası’ndan sağlık çalışanlarına dönük yaşanan şiddet olayları ile ilgili bir tepki açıklaması geldi. Son olarak Bursa’da bir kişinin “Doktorları boşuna öldürmüyorlar” diyerek tehditler savurduğu hatırlatılan açıklamada yaşananlara sessiz kalan sağlık müdürlükleri eleştirildi.

Bursa Tabip Odası’ndan yapılan açıklama şöyle:

“Sağlıkta şiddetin son günlerde artması, sağlık çalışanlarını tedirgin etmeye devam ediyor. Son olarak Bursa’da bir kişi, “Doktorları boşuna öldürmüyorlar” diyerek tehditler savurdu.
Geçtiğimiz günlerde, Bursa’nın Yıldırım ilçesinde Zümrütevler Aile Sağlığı Merkezi’ne gelen Ö.K. kendisine doktorunun saha çalışmasında olduğunu bildiren hekimi, SABİM’e şikayet etti. “Doktorları boşuna öldürmüyorlar” diyerek şiddeti meşrulaştıran şahıs için kılını kıpırdatmayan yöneticiler hekimin kendi can güvenliğini sağlaması için uyarıda bulunmakla yetindi. Bakanlık veya Müdürlük olarak şahıs hakkında suç duyurusunda bulunmayacaklarını ve koruma sağlayamayacaklarını ama hekimlerin ‘Beyaz Kod’ verebileceklerini söylediler.

Tehditlere göz yumulmamalı

SABİM, sağlık çalışanların aşağılandığı, tehdit edildiği, hakaret edildiği, şiddeti hak ettiklerinin rahatça söylenebildiği fakat bu tehdit ve aşağılanmaları yapanlara herhangi bir kovuşturmanın uygulanmadığı bir mekanizmaya dönüşmüştür. SABİM, birilerinin rahatça sağlık çalışanlarını çekinmeden öldürmekle tehdit ettiği, suça teşvik eden bir serbest alan olmuştur.
Sağlık yöneticileri, çalışanlarının can güvenliğini korumak için gerekli hukuki girişimlerde bulunmaktan kaçınmamalıdır. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin artarak sürdüğü bu günlerde böyle tehditlere göz yumulmaması ve gereğinin süratle yerine getirilmesi gerekmektedir.

İşveren olan Sağlık Bakanlığı’nın yerel temsilcileri olan İl Sağlık Müdürlüğü yöneticileri çalışan sağlığı ve iş güvenliği mevzuatı kapsamında gereken tedbirleri almak zorundadır, suç tespiti halinde en kısa sürede gereken yasal soruşturmaların, beyaz kod bildirimlerinin başlatılması gerekmekte olup kamu hizmeti sunan biz sağlık çalışanlarının iş güvenliğini tesis etmekle sorumludur.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ