Zirvede Haber

“İznik Gölü can çekişiyor!”

“İznik Gölü can çekişiyor!”

Daha önce çevresindeki sanayi kuruluşları tarafından kirliliğe maruz kaldığı iddialarıyla gündeme gelen İznik Gölü, son görüntüleri ile de alarm veriyor. Metrelerce çekilen göl suyu bölge halkı ve çevrecileri tedirgin ederken CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, İznik Gölü kenarındaydı.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, partisinin Orhangazi İlçe Başkanı Ender Teke ve Kadın Kolları Başkanı Hatice Erden ile birlikte İznik Gölü’nün Orhangazi kıyılarında incelemelerde bulundu.

Göl suyunun metrelerce çekildiğine dikkat çeken ve İznik Gölü’nün can çekiştiğini söyleyen Teke, şöyle devam etti:

“YETKİLİLERDEN YETERLİ AÇIKLAMA ALAMIYORUZ”

“İznik Gölü can çekişiyor. Şuan bulunduğumuz yerde normalde su vardı ama ne kadar geriye gittiği iskelenin ayaklarından da belli. Bir sürü sebebi var, ama bu sebeplere devlet kurumlarından yeterli bir açıklama alamıyoruz. Sağolsun Bursa Milletvekilimiz Sayın Nurhayat Altaca Kayışoğlu, İznik Gölü’nün can çekişiyle ilgili sesini duyurmak için buraya geldiler.”

İznik Gölü ile ilgili gelişmeleri sıkca gündeme getirdiklerini hatırlatan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, şunları söyledi:

“Aslında iskele görüntüleri gölün suyunun ne kadar çekildiğini açık bir şekilde gösteriyor. İznik Gölü, ülkemizin en önemli, en büyük göllerinden biri. İznik Gölü’ndeki kirlilikle ilgili bilimsel araştırmaları, çevresindeki sanayinin neden olduğu ve İznik Gölü’nü yok ettiği yönündeki çalışmaları çokca gündeme getirdik. Bugün de göl suyunun çekilmiş olduğunu gördük”.

İznik Gölü çevresindeki sanayileşmeye atıfta bulunan Kayışoğlu, şöyle devam etti:

“YAŞAM KAYNAKLARIMIZ YOK EDİLİYOR”

“Başta Cargill fabrikası olmak üzere göl çevresindeki sanayi ve kamuoyunda son günlerde sık sık gündeme gelen ve buradan su çekeceği söylenen Kirazlıyayla’daki Meyra Madencilik şirketi faaliyete geçemedi henüz. Biliyorsunuz onunla ilgili mücadeleler sürüyor. Bunlar gerçekten doğayı, vatandaşın içme suyunu, geleceğini, toprağı, havayı, suyu, balıkları besleyen bu doğayı yok ediyorlar. Yaşamak için bizim bunlara ihtiyacımız var.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ