Zirvede Haber

Özkan Rona’dan eğitimde ders saati uygulamasına tepki

Özkan Rona’dan eğitimde ders saati uygulamasına tepki

Özkan Rona: MEB, öğretmenle, öğrenciyle, veliyle adeta “alay ediyor.

Eğitim İş Bursa Şubesi Başkanı Özkan Rona, Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kanalı üzerinden yaptığı yayınlardaki ders saati uygulaması ile ilgili tepki gösterdi.

23 Eylül tarihli yazı ile canlı dersleri ilkokullarda günde 4 saat, ortaokullarda günde 6 saat ile sınırlayan Milli Eğitim Bakanlığı’nın gerekçeyi de “pedagojik ilkeler” olarak ortaya koyduğunu belirten Eğitim İş Bursa Şubesi Başkanı Özkan Rona, ”Aradan sadece 6 gün geçti, ne pedagoji kaldı ne de ilke. Ders saat sınırlaması bir anda kalkıverdi. Sahi ne oldu pedagojik ilkelerinize?” diye sordu.

Eğitim İş Bursa Şubesi Başkanı Özkan Rona, eğitimciler olarak ısrarla, canlı ders uygulamasının öğrencilerin yarısına bile ulaşmadığını, eğitimde fırsat eşitsizliği giderek derinleştiğini kaydetti.

Başkan Rona sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ”Öğrenciyi saatlerce ekran başında oturtmak pedagojik açıdan da, fizyolojik açıdan da, psikolojik açıdan da zararlıdır. Her gün değişen uygulamalarınızla ne yapmaya çalıştığınızı anlamıyoruz, bu kararsız ve plansız tutumunuz öğrenciyi de, öğretmeni de, veliyi de canından bezdirdi” dedi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ