Zirvede Haber

‘İHA tamam, sıra yerli otomobilde!’

‘İHA tamam, sıra yerli otomobilde!’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TEKNOFEST’te yaptığı konuşmasında, “İHA alanında dünyanın sayılı ülkeleri arasına girdik. İnşallah benzer başarıyı otomobilde de yakalayacağız” dedi.

Erdoğan: 'İHA tamam, sıra yerli otomobilde!'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu yıl ilk kez İstanbul dışında düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’ne((TEKNOFEST2020) katılmak amacıyla Gaziantep’e geldi. Uçakla Gaziantep Havalimanı’na gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan için yoğun güvenlik tedbirleri alındı.

Erdoğan alınan tedbirler arasında havalimanından çıkarak, festivalin düzenlendiği Ortadoğu Fuar Merkezi’ne doğru hareket etti.

Erdoğan kısa bir süre sonra fuar alanına geldi. Fuar alanında incelemelerde bulunan Başkan Erdoğan, gençler ve çocuklar ile uzun uzun sohbet etti. Erdoğan’a projelerini anlatan gençler heyecanlı anlar yaşadı.

Erdoğan, gençlerin projelerine imza atarken, fotoğraf isteklerini de geri çevirmedi. Fuar alanı boyunca çocuklar ve gençler Erdoğan’a büyük ilgi gösterdi.

Erdoğan Gaziantep’teki TEKNOFEST 2020 etkinliğinde flaş açıklamalarda bulundu:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

“İstanbul’da alevlenen teknoloji heyecanı dalga dalga tüm Anadolu’yu kuşattı. Neredeyse tüm illerimizden TEKNOFEST’e ev sahipliği yapma teklifi geldi.

Biz de bugün buraya gelerek, Teknoloji Güneşi Doğu’dan Yükseliyor teması ile bu heyecanı yaşama istedik. Salgın nedeniyle bu festival alışık olduğumuz kalabalıklar yerine daha sınırlı sayıda katılımla gerçekleşti. Şu karşımdaki manzara sizlerin kararlılığını hiçbir virüsün, hiçbir tehdidin durduramayacağını gösteriyor.

Festivalin paydaş sayısının 14’ten 63’e yükselmesi bu heyecanın ülkemizdeki her kesimi sardığının ispatıdır.

TEKNOFEST’e bu sene 81 ilin yanı sıra 84 ülkeden 100 bin katılımcı başvurusu yapıldı. TEKNOFEST, azmeden herkesin ihtiyacı olan mecrayı bulduğunu gösteriyor.

Sahip olduğumuz medeniyet miraslarını teknoloji olarak ayağa kaldırmak isteyen herkese fırsatı sunduğumuz yer işte burasıdır.

Yapay zekadan siber güvenliğe kadar çığır aşacak yeni çalışmalar buradan çıkacak ve kök salacaktır. Söylediklerimiz sadece temenniden ibaret değildir.

Teknolojinin en büyük sermayesi üretken zihinlerdir. Daha düne kadar İHA’lar konusunda esamesi okunmayan bir ülkeydik. Şimdi gecesini gündüzüne katan bir avuç insan sayesinde dünyada sayılı ülkeler arasına girdik. Gençlerimiz de inşallah 2053 ve 2071 vizyonları ile bunları ulu çınarlara dönüştüreceklerdir.

Dene-yap atölyelerinden TEKNOFEST’e kadar tüm alanları bunun için destekliyoruz. Birilerinin milli teknoloji hamlelerimizi yok etmeye çalıştıklarını, küçümsediklerini görüyoruz. Teknolojinin hızına yetişmek artık bir tercih değil, mecburiyet halini almıştır.

Türkiye’nin teknoloji üreten ve geliştiren bir ülke olması için çalışmalarımızın arkasında bu düşünce var. Teknoloji devrimimizi gençlerimiz ile birlikte hayata geçirme çabamız, uzun soluklu düşünmemizden kaynaklanıyor.

Geleceğin ürünlerinin Türk damgası ile üretileceğine inanıyorum.

İnşallah bundan sonra sizler başarılarınız ile bizleri gururlandırmayı sürdüreceksiniz. Bizim medeniyetimiz, ilim, irfan medeniyetidir. Sık sık maziden atiye köprü kurmak ifadesini kullanıyorum. Bu öylesine kullanılan bir cümle değildir. Geçmişini bilmeyen, geleceğinde nerede durması gerektiğini bilemez.

Vecihi Hürkuş ve Nuri Demirağ’ın havacılıktaki akıbetlerini bilmeyenler bugünkü İHA teknolojilerinin kendimiz yapma çabalarımızın önemini bilemez.

İHA alanında dünyanın sayılı ülkeleri arasına girdik. İnşallah benzer başarıyı otomobilde de yakalayacağız.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ