Zirvede Haber

Bursa’da ilçe belediyeleri bu tahsilatı nasıl yapacak?

Bursa’da ilçe belediyeleri bu tahsilatı nasıl yapacak?

Millet İttifakı’nın ortakları CHP ve İYİ parti İl başkanlarının Bursa’da su faturalarının yüksek olmasını gündeme taşımaları ve eylemleri, CHP’li üç ilçe belediyesini zora soktu.

OLAY Gazetesi köşe yazarı İhsan Aydın, Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yapılan görüşmelerde, BUSKİ tarafından su faturalarından ilçe belediyeleri adına tahsil edilen katı atık bedellerinin 1 Ekim itibarıyla alınmayacağını ve tahsilatların ilçe belediyelerince yapılacağını yazdı.

İhsan Aydın yazısında, emlak  vergilerini bile toplamada zorlanan ilçe belediyelerinin bu tahsilatı yapmada personel ve ekipman sağlaması gerektiğini, bu durumun ilçe belediyelerini zora sokacağını belirtti.

İşte İhsan Aydın’ın OLAY Gazetesi’nde yayınlanan o yazısı:

Bardağı taşıran son damla, yeni seçildikleri koltuklarda atraksiyon yaparak gündeme oturmak isteyen CHP ve İYİ Parti Bursa İl başkanlarının ‘su faturası pahalılığı’ algısını yaymak oldu.

Düşünebiliyor musunuz?
CHP İl Başkanı ve bir ilçe başkanı, BUSKİ’nin Bursalılara, kilometrelerce uzaktaki Istıranca dağlarından su getirerek 39 ilçedeki abonelerine dağıtan İstanbul’daki İSKİ’den daha pahalı su sattığını iddia etti.

Elindeki faturalarla da İstanbul ve Bursa’yı kıyasladılar. Oysa kendi belediyeleri Bursa’nın en pahalı katı atık toplama tarifesini belirlemişlerdi.

Biz inanmadık ama Bursalılara böylesi bir algı yayılmak istendi.

Benzer bir eylemi çiçeği burnunda İYİ Parti İl Başkanı da yaptı.

Son derece nezaketsiz bir yaklaşımla, neredeyse BUSKİ Genel Müdürü’nün makam kapısına kadar girerek, sözde su pahalılığını protesto eden İYİ Parti İl Başkanı’nın bu son çıkışı da, ortağı olduğu Millet İttifakı’nın Bursa’daki CHP’li üç ilçe belediyesini zor durumda bıraktı.

İhsan Aydın’ın yazısının devamı için tıklayınız.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ