Zirvede Haber

AK PARTİ Bursa’da ‘su’ tartışması!

AK PARTİ Bursa’da ‘su’ tartışması!

Bursalıların son dönemde en çok şikayet ettikleri sorunların başında gelen su faturalarıyla ilgili olarak Büyükşehir Belediye Meclisi’nden dikkat çekici bir karar çıktı. Katı atık bedeli BUSKİ faturalarından çıkarılırken, Meclis’teki tartışmalarda Başkan Alinur Aktaş’a en büyük destek AK Parti yerine MHP’den geldi.

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin dün yapılan eylül ayı oturumunda en dikkat çekici başlık “su faturaları” oldu.

Bursalıların son dönemde en çok şikayet ettikleri konuların başında gelen yüksek su faturalarını indirmenin yolllarını arayan Büyükşehir Belediye yönetimi, BUSKİ tarafından tahsil edilen katı atık bedelinin su faturalarından çıkarılması yönünde bir formül geliştirdi.

CHP ‘HABERİMİZ YOK GELECEK HAFTA GÖRÜŞELİM’ DEDİ

Başkan Alinur Aktaş’ın Meclis’e sunduğu önerge yaklaşık bir saat süren tartışmaların ardından oy çokluğuyla kabul edildi. Oylamada çekimser kalan CHP grubu, önergeden haberdar edilmediklerini belirterek, konunun komisyona havale edilmesini ve gelecek hafta yapılacak Meclis’in eylül ayı ikinci oturumunda ele alınmasını istedi. Ancak bu talep kabul görmedi.

TAHSİLATIN NASIL YAPILACAĞI BELLİ DEĞİL!

Tartışmaların ardından su faturalarından katı atık bedeli kaleminin çıkarılmasına, söz konusu bedelin ilçe belediyeleri tarafından tahsil edilmesine karar verildi. İlçe belediyelerinin bu tahsilatı nasıl yapacağı ya da yapıp yapmayacağı belli değil.

Tartışmalar sırasında muhalefet partilerinin grup sözcüleri konuya ilişkin olarak söz alıp lehte ya da aleyhte görüşlerini dile getirirken, Yıldırım, İznik ve Mustafakemalpaşa Belediye Başkanları, konuyla ilgili hukuki düzenleme çıkana kadar katı atık toplama bedeli almayacaklarını açıkladı.

AKTAŞ’A DESTEK MHP’DEN GELDİ

AK PARTİ grubu adına herhangi bir açıklama yapılmaması dikkat çekti. Kararı Cumhur İttifakı adına savunmak ise MHP’ye düştü.

MHP’li Gemlik Meclis Üyesi Osman Durdu, muhalefet partilerinin bindikleri dalı kestiğini belirterek, fatura bedelinin neredeyse yarısının katı atık bedeli olduğunu ifade etti. Durdu, “Doğal olarak bunu tahsil eden kuruma vatandaş teyakkuz gösteriyor. Heyecanlı bir takım siyasiler de ‘harala gürele kamuoyunda işte şöyledir, böyledir. 10 liralık su tüketmiş 30 lira para alıyorsunuz böyle şey mi olur falan’ gibi açıklamalarda bulunuyor. Muhalefet partileri Bursa’da bindiği dalı kesmiştir. Hesap sorulacaksa muhalefet partileri gidecek il başkanlarına ‘böyle bodoslama çıktınız, popülizm yaptığınız. Al işte bak Büyükşehir bunu yaptı demeli” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ