Zirvede Haber

Sendikalı olmayana zekat verdi, sendikalıyı ücretsiz izne çıkardı!

Sendikalı olmayana zekat verdi, sendikalıyı ücretsiz izne çıkardı!

Bursa İnegöl’de Tekmis Tekstil işvereni, sendikalı olmayan ya da sendikadan istifa eden işçilere ‘zekât’ diyerek 2’şer bin lira dağıttı. Sendikalı işçiler ücretsiz izne gönderildi.

Türk-İş’e bağlı TEKSİF Sendikası, Bursa İnegöl’de faaliyet gösteren 400 kişinin çalıştığı Tekmis Tekstil’de yaşananlara dikkat çekti. TEKSİF, işçilerin sendikadan istifaya zorlandıklarını ve bunun için de çeşitli yasadışı yollara başvurulduğuna işaret etti.

İşverenin sendika üyesi olmayan yaklaşık 100 işçiyi elinde tutmak için işçilere çeşitli ayrıcalıklar tanıdığını bildiren TEKSİF yetkilileri yaşananlar hakkında şu bilgiyi verdi:

“İşveren eşit davranma ilkesini ihlal ederek, sendika üyesi işçilerin toplusözleşmeden doğan geriye dönük alacaklarına karşılık sendika üyesi olmayan işçilere zekât adı altında 2 bin TL dağıttı. Geriye dönük alacakların bir hak olduğu, işverenin sadece sendika üyesi olmayan işçilere zekât vermesinin ayrımcılık yarattığı, bunun ahlaken ve dinen de uygun olmadığı iletildi. Ancak işveren salgını istismar ederek bu kez sendika üyesi olanları kısa çalışmaya ve ücretsiz izne göndererek baskı altına almaya çalıştı. Sendikalı bazı işçiler fabrikaya çağırılıp bir saat çalıştırdıktan sonra geri gönderilerek mobbinge maruz bırakıldı.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ