Zirvede Haber

Bursa Büyükşehir Yıktı, Vatandaş Baktı!

Bursa Büyükşehir Yıktı, Vatandaş Baktı!

Canla başla hizmet sloganını pankartlara, billboarlara yazan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Hanlar Bölgesi’nin arkasında bulunan İŞKUR binasını mesai saatinde yıkımını gerçekleştirince kent trafiği kilitlendi, Altıprmak’tan Atatürk Caddesi’ne araçlar 20 dakikada gelebildi. vatandaşlar ekiplere tepki gösterdi.

Hanlar Bölgesi’nin etrafını açmak için başlatılan çalışma eziyete dönüştü. Vatandaşa maske, mesafe ve hijyen kuralları hatırlatan, Kızılay, İŞKUR ve Merkez Bankası Şubesinin bulunduğu binalarda insan ve araç yoğunluğunun olduğu saate yıkım gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, trafiğin saatlerce aksamasına neden oldu. Çekirge, Acemler, Fevzi Çakmak istikametinde trafik kilitlendi. Trafik polisleri toplu taşıma araçlarının Heykel’e geçişine izin verdi, yıkımı gerçekleştirilen binalarda oluşan toz dumanı insanlara zor anlar yaşattı, karmaşa meydana geldi.

MESAİ BİTİMİNDE NEDEN YAPILMADI?

Büyükşehir Belediyesi’nin mesai saatinde yaptığı yıkım çalışmasına tepki gösteren vatandaşlar, “Slogan atarak Bursa’ya ve Bursalılara hizmet ettiğini düşünen Büyükşehir, insan ve araç trafiğinin en yoğun olduğu saatte kamu binalarını yıkıyor. Bölgede sadece iş hanları ofis ve iş yerleri var. Bu çalışma gece ışıklandırma yapılarak gerçekleştirilebilirdi. Miting meydanlarını gece yarısı süslemek için ekipleri seferber eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, ne hikmetse vatandaşın hizmet getireceği yerde zulüm ediyor. Her yer toz dumanı oldu. Yıkımın yapılacağı gününden önce vatandaşa duyurulması gerekmiyor mu? Sağlığımız hiçe sayıldı. Ben yaptım olduğu mantığı ile hareket ediliyor. Bursalılara canla başla eziyet ediyorlar” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

Yıkım dolayısıyla vatandaşlar trafik polisleriyle tartışmak zorunda bırakıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ