Zirvede Haber

CHP’li vekilden Bursa’da bitmeyen yol tepkisi

CHP’li vekilden Bursa’da bitmeyen yol tepkisi

2 gün önce Bursa Orhaneli yolunda meydana gelen heyelan nedeniyle 1 vatandaş hayatını kaybetmişti. Bölgede çalışmaları inceleyen CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, dağ ilçeleri ile ulaşımı sağlayan yolun yıllardır bitirilememesine tepki gösterdi. Daha önce de aynı yolda heyelanlar meydana geldiğini hatırlatan Kayışoğlu, günümüz teknolojisinde gerekli adımların bir an önce atılarak yolun bitirilmesi ve vatandaşların can güvenliğinin sağlanmasını istedi.

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, heyelan kabusunun yalandığı noktadaydı.

Yolun yıllardır bitirilememiş olmasına atıfta bulunan Kayışoğlu, şöyle konuştu:

YILLARDIR BİTİRİLEMEYEN YOL DALGA KONUSU OLDU

“Bu yolda çalışmalar Anavatan döneminde başlamış AKP iktidarı döneminde de sürdürülüyor, fakat bitmemiş. Hatta dağ ilçelerinde yaşayan vatandaşlarımızın esprilerine konu oluyor. Düğünlerinde araçlarının arkasına “Aşkımız Orhaneli yolu gibi hiç bitmesin” yazıları yazılacak kadar bir çileye dönüşmüş.”

2014 ve 2018 yıllarında da aynı yolda heyelanlar yaşandığını hatırlatan Kayışoğlu, günümüz teknolojisinde gerekli adımların hala atılamamış olmasına tepki gösterdi. Bir an önce vatandaşların can güvenliğinin sağlanması çağrısında bulunan CHP’li vekil, şunları söyledi:

“NE GEREKİYORSA YAPILSIN ARTIK”

“En son Şubat ayında buradaki sorunları dile getirdik. Birkaç ay sonra iktidar partisi bitmek üzere olduğunu 2020’de biteceğini söyledi. Yol çalışmaları yıllardır sürüyor. Bitmedi. Anlaşılıyor ki ciddi bir kayma tehlikesi var ve her defasında yaşanıyor. Çalışmalar devam ediyor. Çalışanların emeklerine sağlık, fakat her defasında kayan bu yolla ilgili bu çağda, bu teknolojide gereğinin yapılmadığı en son bu üzücü olayla birlikte ortaya çıkmıştır. Bir an önce bu yolun, ne gerekiyorsa, bu çağda bu teknolojide bitirilmesi, vatandaşlarımızın can güvenliğinin sağlanması için ne gerekiyorsa yapılsın artık.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ