Zirvede Haber

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yıkımı tehlike mi saçıyor?

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yıkımı tehlike mi saçıyor?

Çarşı Meydan Projesi kapsamında yıkım işlemleri devam eden 6 katlı Kızılay binasının yıkım çalışmaları bölgedeki hem yaya hem de araç trafiğini riske atıyor. Eski binalarının yıkımlarında oluşacak asbest riski de uzmanları endişelendiriyor.

Bursa’da Tarihi Hanlar Bölgesi’nin ortaya çıkarılması için Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Çarşıbaşı Meydan Projesi kapsamında ilk yıkım işlemi geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımı ile gerçekleşmişti.

Tarihi Hanlar’ın gün yüzüne çıkarılacak olan proje kapsamında 6 katlı Eski Kızılay binasının yıkımı da işlemleri yaklaşık 10 gündür devam ediyor.

Ancak, Timurtaşpaşa Duraklarının hemen karşısında gerçekleşen yıkım hem araç, hem de yaya trafiğini riske atıyor.

Yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgede vatandaş yeterli önlemlerin alınmadığını savunuyor.

Binanın yıkımından dolayı iş makinalarının moloz ve inşaat atık temizleme çalışmaları yayaların can güvenliğini tehdit ediyor.

Vatandaş bölgedeki yıkımların tehlike yarattığı nedeniyle çalışmaların gece yapılmasını talep ederken, inşaat mühendisleri ve halk sağlığı uzmanları da önemli bir noktaya dikkat çekiyor.

CAN MAL GÜVENLİĞİ ÖNEMLİ

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, 40 binanın yıkımının gerçekleştirileceği bölgede can ve mal güvenliğine vurgu yaparken, Bursa Tabip Odası Başkanı Halk Sağlığı Uzmanı Doç. Dr. Alpaslan Türkkan, asbest riskine dikkat çekti.

ESKİ BİNALARDA ASBEST RİSKİ

Eski binaların yapımında kullanılan asbest, gerekli önlemler alınmadan yapılan yıkımlarda ciddi sorunlara neden olduğunu söyleyen Bursa Tabip Odası Başkanı Halk Sağlığı Uzmanı Doç. Dr. Alpaslan Türkkan, gerekli tedbirler alınmadığında toplum sağlığı açısından tehlike oluşturduğunu açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ