Zirvede Haber

Velhasıl BUSKİ Kazıktan İbarettir!

Velhasıl BUSKİ Kazıktan İbarettir!

Türkoğlu: Aktaş Bursa’nın parasını yandaş müteahhitlere peşkeş çekiyor, Türkiye’nin en pahalı suyunu Bursalılara satan AK Parti Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne tepki gösteren İYİ Parti il Başkanı Selçuk Türkoğlu, BUSKİ önünde yaptığı açıklamda Alinur Aktaş’ı yandaş müteahhitleri zengin etmekle suçlayarak, ‘Bursalıların aklıyla alay ediliyor’ dedi.

Bursa’da yüksek su faturaların isyan sürüyor. İYİ Parti Bursa İl teşkilatı BUSKİ Genel Müdürlüğü önünde ortalama fiyat tarifesi sözü verdiği halde Bursalılara Türkiye’nin en pahalı suyunu satan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a tepki gösterdiler. Başkan Selçuk Türkoğlu, asgari ücretle geçinemez hale gelen vatandaşa kullanmadığı su faturası gönderenlerden hesap soracaklarını söyledi.

BUSKİ bahçesinde basın açıklamasını gerçekleştiren İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Bursalıların su faturalarıyla soyulduğunu söyledi ve “Velhasıl Bursa’da su faturaları kazıktan ibarettir!” dedi.

İYİ Parti’nin açıklamasnın BUSKİ görevlilerince engellenmek istendi. İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu’nun açıklamayı BUSKİ önünde yapma konusunda geri adım atmaması üzerine BUSKİ personeli, polisin devreye girmesini istedi ama Türkoğlu, tüm engellememelre rağmen basın açıklamasını BUSKİ Genel Müdürlük bahçesinde yaptı.

VATANDAŞ SU FATURALARI İLE KAZIKLANIYOR

BUSKİ bahçesinde “Su Şehri” olarak bilinen Bursa’da, hemen yanı başımızdaki Uludağ’ımızdan süzülerek gelen güzelim suyumuzun, vatandaşın burnundan nasıl getirildiğini haykırmak için toplandıklarını’ dile getiren Türkoğlu, şunları söyledi; “Ne diyordu Evliya Çelebi ünlü Seyahatnamesi’nde? “Velhasıl Bursa sudan ibarettir” Aynı Evliya Çelebi bugün Bursa’yı görseydi ne derdi? “Velhasıl Bursa susuz kaldı!..” Peki Ünlü Seyyah, Bursa’da yaşasaydı ve bu ay evine su faturası gelseydi ne derdi? Muhtemelen “Yandım Allah” derdi ve arkasından da eklerdi; “Velhasıl Bursa’da su faturaları kazıktan ibarettir” dedi.

‘SU SOYGUNU VAR’

Türkoğlu, açıklamasının devamında şöyle konuştu: “Daha dün, ‘Bursa’da su çeşmeden içilir…’ diye gerim gerim gerilip ahkam kesenler; Bugün hiç mübalağasız, zaten geçim sıkıntısından ayakta kalma mücadelesi veren vatandaşa Türkiye’nin en pahalı suyunu kullandırıyorlar. Bursa’nın suyu artık maalesef çeşmeden değil, ceplerdeki son kuruşlar tüketilerek “cüzdandan” içiliyor. Çeşme suyunun içilebilir olmasından ümidini kesen Bursa Büyükşehir Belediyesi de, zaten suyu şişeleyip satarak para kazanmanın derdine düşmüş durumda. Alinur Aktaş Bursa’nın parasını yandaş müteahhitlere peşkeş çekiyor. Bunun adı su soygunudur ve bizler burada bu soyguna dur demek için bulunuyoruz. Geçtiğimiz günlerde su faturasının yüksekliğinden yakınan vatandaşa ne diyor Büyükşehir Belediye Başkanı? “Kullanmadığı halde fazla su faturası ödeyen vatandaşımız BUSKİ’ye müracaat etsin!..” Böyle bir şey olabilir mi? Ne demek kullanmadığı halde su parası ödemek? Siz önce yanı başımızdaki Uludağ’dan, diğer şehirlere göre en az maliyetle gelen suyun, nasıl en yüksek fiyatla satıldığının hesabını verin’ diye konuştu.

BURSALILARIN AKLIYLA ALAY EDİLİYOR

Türkoğlu ayrıca, “İstanbul her 2,5 ton kullanımın 500 litresinden, yani tam yarım tonundan, “İnsani Yaşam Hakkı” diyerek ücret almazken, aynı şekilde Eskişehir, Ankara gibi Büyükşehir Belediyeleri katı atık toplama bedeli, bakım bedeli, muhtelif tahsilat gibi bedeller tahakkuk ettirmezken; Başında bulunduğunuz Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, bu kalemlerden kaç lira tahsil ettiğinden haberiniz var mı? Çevre Temizlik Vergisi’nin de olduğu faturalarda, ayrıca katı atık bedelinin bulunmasını vatandaşa nasıl izah ediyorsunuz? Örneğin; 10 ton kullanılan suya İstanbullu 51 TL, Eskişehirli 52 TL, Ankaralı 58 TL, Sakaryalı 62 TL, Adanalı 67 TL, İzmirli 68 TL öderken; Bursalılar neden 82 TL 14 Kuruş ödüyor? İçinde bulunduğumuz bu ay İstanbul’da 4 metreküp su kullanan 18 TL öderken, aynı miktar suyu kullanan Bursalı vatandaşımız neden 50 TL ödüyor. Biz bu soyguna dur diyeceğiz?’ diye tepkisini dile getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ