Zirvede Haber

Bursa’nın tarihi mekanı Mahfel artık Büyükşehir’in değil!

Bursa’nın tarihi mekanı Mahfel artık Büyükşehir’in değil!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne Vakıflar’dan bir şok daha geldi. Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Büyükşehir’in büyük bir kira geliri elde ettiği Setbaşı’ndaki Mahfel Çay Bahçesi’ne el koydu.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Vakıflar Kanunu’na 30. maddesine dayanarak, Setbaşı’ndaki Mahfel Çay Bahçesi’ni envanterine kattı.

Gelişmeyi duyuran Olay gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın bugünkü köşesinden aktardığı bilgiye göre, Bursa Vakıflar Bölge Müdürü Mustafa Emek, Mahfel Çay Bahçesi’nin mazbut vakıflar arasında geçen Karaçelebizade Abdulaziz Efendi Vakfı’na ait olduğu için Vakıflar Kanunu’nun 30. maddesi gereği kendi mülkiyetlerine geçirdiklerini bildirdi.

KİRA GELİRİ ARTIK VAKIFLAR’IN

Mülkün kira gelirlerini de Vakıflar olarak almaya başladıklarını belirten Emek, mazbut vakıfların yönetiminin Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce oluşturulduğu için kira gelirinin de bu vakıf adına kendilerince tahsil edildiğini kaydetti.

Daha evvel Büyükşehir Belediyesi’nin Atatürk Caddesi üzerindeki Tarihi Hizmet Binası’nı mülkiyetine geçiren Vakıflar Bölge Müdürlüğü şimdi de Vakıflar Kanunu’na 30. Maddesi’ne dayanarak, Setbaşı’ndaki Mahfel Çay Bahçesi’ni envanterine kattı.

BÜYÜKŞEHİR’İN KAYBI YILLIK 2.5 MİLYON TL

Büyükşehir Belediyesi Vakıflar’ın el koymasıyla birlikte büyük bir gelirden de oldu. Recep Altepe tarafından sosyal tesise dönüştürülen ve BURFAŞ tarafından işletilen tarihi mülk, Alinur Aktaş göreve geldikten sonra özel sektöre kiralanmıştı. Rekor bir fiyata kiralanan mülkten BURFAŞ yılda 2,5 milyon liraya yakın kira geliri alıyordu.

BURFAŞ 2018 yılında işletmeciliğini yaptığı Mahfel Sosyal Tesisleri’ni Gülümoğlu Baklava’nın sahibi İsmet Kaya’ya aylık 120 bin lira artı KDV bedeliyle 10 yıllığına devretmişti.

Geçtiiğmiz Mart ayında Büyükşehir’in envanterinden çıkan Mahfel Çay Bahçesi halen Mahfel Loung adıyla özel sektörce işletiliyor.

VAKIFLAR KANUNU’NUN 30. MADDESİ

“Vakıf yoluyla meydana gelip de her ne suretle olursa olsun Hazine, belediye, özel idarelerin veya köy tüzel kişiliğinin mülkiyetine geçmiş vakıf kültür varlıkları mazbut vakfına devrolunur.”

TARİHİ BELEDİYE BİNASI DA VAKIFLAR’IN

Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi’nin Atatürk Caddesi üzerindeki Tarihi Hizmet Binasını da daha önce kendi mülkiyetine geçirmişti. Büyükşehir Belediyesi, Heykel’deki Tarihi Bina’da da halen Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün kiracısı konumunda.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ