Zirvede Haber

AOS DEVLET HASTANESİ’NDE 7 AYDIR TEK ÇİVİ ÇAKILMADI

AOS DEVLET HASTANESİ’NDE 7 AYDIR TEK ÇİVİ ÇAKILMADI
  • Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, inşaatı yarım kalıp çürümeye terk edilen 750 yataklı Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesinin bir an önce tamamlanması çağrısında bulundu.

Şubat ayında göreve seçildikten sonraki ilk basın açıklamasını yaklaşık 7 ay önce yarım bırakılan Bursa Ali Osman Sönmez (AOS) Devlet Hastanesi önünde Cumhuriyet Halk Partisi Bursa örgütüyle birlikte yapan Karaca, aradan geçen sürede de hiçbir iş yapılmamış olduğunu kayda geçirerek, “İktidar partisinin yetkilileri Cumhuriyet Halk Partisi’ni rol çalmakla suçlayıp ‘kaynağı hazır, projesi hazır, devam eden bir proje için çıkıp rol çalıyorlar’ demişti. Aradan 7 ay geçmesine rağmen halen gördüğünüz gibi bir tek çivi çakılmadı” diye konuştu.

Bursa’nın AKP döneminde kamu yatırımları açısından son derece şansız bir il olduğunu kaydeden Karaca, İl Kadın ve Gençlik Kolu başkanları ile İl Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte inşaat alanına yaptığı ziyaretteki açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Siyasi iktidara hak etmediği bir siyasi desteği veren Bursa maalesef bunun karşılığı yatırım olarak alamıyor. 18 yıllık AKP iktidarında Bursa kent merkezine yeni yaptıkları bir tane devlet hastanesi yok. Adına şehir hastanesi dedikleri, şehrin 20 km dışına yaptıkları hastaneye sağlık erişiminde Bursa halkı zulüm çekiyor.”

Askeriye’nin kullandığı 110 dönümlük alanın devri yapılarak, 750 yataklı AOS Devlet Hastanesi’nin inşaatına başlandığını, Çekirge Devlet Hastanesi, Zübeyde Hanım Doğumevi ve Memleket Hastanesi’nin buraya taşınacağının söylendiğini hatırlatan Karaca, aradan geçen sürede bu inşaatın da yarım kaldığını kaydetti.

Karaca sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şu anda Bursa’da çok ciddi ölçüde hastane sıkıntısı var. Bursa’da tek bir çivi dahi çakmıyorlar. Burada açıklama yapmamızın üzerinde yaklaşık 7 ay geçti, buraya çivi çakılmadı. İşte Bursa’da sağlığa erişimin tablosu budur. Bursa’da devlet hastanelerinin görüntüsü budur. 750 yataklı planlanan devlet hastanesi sanıyorum bağışçı ailenin bağışı bittikten hemen sonra inşaat yarım kaldı. Burası kaç yıldır çürümeye terk edildi. Bu açıklamadan sonra emin olun iktidar partisinin yetkilileri ve İl Sağlık Müdürlüğü bu hastane ile ilgili hemen açıklamalar yapacaklardır. Daha önceki açıklamamızı önceden haber aldıkları için, buraya bizden önce gelip incelemelerde bulunan İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, o günden sonra buraya hiç uğramadılar.”

KARACA: BURSALILAR SAĞLIK HİZMETLERİNE ERİŞİM İSTİYOR

AKP iktidarının Bursa’da toplam 1.100 yataklı 4 kamu hastanesini kapatırken, yerine şehrin 20 km dışında adına Şehir Hastanesi denen 950 yataklı hastaneyi hizmete açtığını belirten Karaca, “Şu anda Bursa’da çok ciddi ölçüde hastane sıkıntısı var. Covid’in çok tehlikeli boyutlara ulaştığı Bursa’da devlet hastanelerinde yatak sayılarının dolu olduğu bilgilerine ulaşıyoruz. Pozitif çıkan hastalar dahi evlerinde tedavi edilirken Bursa’da devlet hastanesi, yatak sıkıntısı var” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ