Zirvede Haber

İYİ’LİĞİMİZ İLE CENNET KANYONUNDA İZ BIRAKTIK.

İYİ’LİĞİMİZ İLE CENNET KANYONUNDA İZ BIRAKTIK.

İYİ Parti Yenişehir İlçe Teşkilatı düzenlediği etkinlik ile “Temiz Çevre” dersi verdi. İlçe Başkanı Ercan Özel; “15 Eylül Dünya Temizlik Günü Etkinlikleri kapsamında daha temiz bir çevre için farkındalık oluşturmak amacıyla İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanlığı tarafından Yenişehir’de yaşayan doğasever ve çevrecilerin katılımlarıyla Yenişehir’imizin en önemli turizm merkezlerinden biri olan ve her geçen yıl ziyaretçi sayısı artan Günece Cennet Kanyonunda son zamanlarda artan, gazetelerde ve sosyal medya da haberlere konu olan çevre kirliliğine son vermek amacıyla bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdik.

Doğa koruma bilincinin aşılanması ve temiz çevre duyarlılığı için Cennet Kanyonunda düzenlediğimiz çöp toplama etkinliğinde toplanan çöpler arasında, bilinçsiz piknikçilerin arkalarında bıraktığı plastik, poşet, cam, alkol şişeleri, pet şişeler, cips poşetleri organik atıkların yanı sıra akla hayale gelmeyecek çöpler vardı. Yoğun kirliliğe maruz kalan Cennet kanyonu neredeyse çöplük kanyonu olarak adlandırılacak kadar kötü durumdaydı. Çevre duyarlılığını arttırmak ve farkındalık oluşturmak için düzenlediğimiz çevre etkinliğine, Yenişehir’den çevre hassasiyeti olan vatandaşlarımızın da katılımıyla Cennet kanyonunu adına yakışır bir şekilde temizleyerek Günece’nin o muhteşem doğal güzelliği yeniden ortaya çıkardık.

“İYİLİK İÇİN VARIZ, İYİ Kİ VARIZ”

Yaşadığımız çevreyi kirletmemek adına “İyilik için varız, iyi ki varız” sloganıyla düzenlediğimiz çöp toplama etkinliğiyle elimizden geldiğince farkındalık oluşturmaya çalıştık. Bilinçli bir toplumun en önemli vazifelerinden biri de çevre temizliğidir.

Yenişehir’in en önemli turizm bölgelerinden biri olan Cennet Kanyonunun önemini tüm Yenişehirliler bilmeli. İYİ Parti Yenişehir İlçe Teşkilatı olarak bizler, Günece Cennet Kanyonun korunmasını istiyoruz. Bu değerlerin korunması, sürdürülebilir kılınması ve geleceğe aktarılması için sahip çıkmalıyız. Bu kapsamda Yenişehir Belediye Meclisinde Cennet Kanyonunun korunmasına yönelik çalışmalar kapsamında doğal sit alanı olarak tescil edilmesi ile ilgili çalışma yapılması hususunda önerge verdik. Umarım Belediye yöneticilerimizden bu konuda olumlu bir cevap alacağız. Bu tür çevre etkinliklerinin ve farkındalık oluşturacak aktivitelerin Cennet Kanyonuna çok kıymet katacağını düşünüyoruz. Burayı kullanan insanların burayı temiz tutması her şeyden önemlidir. İlçemizin gerçekten önemli doğal güzellikleri var Cennet Kanyonu da bunlardan bir tanesidir. O yüzden buraya sahip çıkmak tüm Yenişehir’in görevidir.

“EN BÜYÜK TEMİZLİK KİRLETMEMEKTİR.”

Toplum olarak ortak paylaştığımız yaşam alanlarının temiz tutulması bir vatandaşlık görevidir. Toplum bilinci ve sorumluk duygusu kişinin ilk önce kendisine saygı duyması ile başlıyor. Yaşamsal alanların korunması, doğaya, yeşile sahip çıkılması ve çevre temizliğinin önemi herkesin ortak sorumluluğudur. Kişiler kendi ev ve özel kullanım alanlarında özen gösterdikleri her şeyi, ortak kullanım alanlarında da göstermek zorunda olduğunu hepimiz biliyoruz. Cennet Kanyonuna turistlik amaçlı gelen çevreci misafirlerimize şehrimizi temiz bir şekilde sunmalıyız. Bu gaye ile tüm günübirlik piknikçileri günlük hayatları içerisinde çevre temizliği konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Havası, suyu her şeyi ile temiz bir şehirde yaşamak için ilk önce kirletmememiz gerekiyor. Yaşanabilir bir doğa, sürdürülebilir bir hayat, çevremize göstereceğimiz duyarlılıkla mümkündür. “En büyük temizlik kirletmemektir” yaklaşımıyla çevremize, doğamıza, yaşam alanlarımıza gelin hep birlikte sahip çıkalım!

Bu anlamda İYİ Parti Yenişehir İlçe Teşkilatı olarak tüm halkımızı doğal güzelliklerimize sahip çıkmaya, koruyup geliştirerek yaşanılabilir ve sürdürülebilir bir çevrenin oluşturulmasına katkı sunmaya davet ediyoruz. Özellikle piknik alanı olarak da kullanılan mekânlarımızı kirletmemek, kirletenleri uyararak çevre kirliliğini önlemek konusunda herkesin duyarlılık göstermesini bekliyoruz.

Bu vesileyle, kamuoyunu bir kez daha çevre temizliği kadar ormanlarımızı, nehirlerimizi ve bir bütün olarak yaşadığımız çevreyi korumaya davet ediyor, çevre etkinliğimize destek veren tüm Yenişehirli hemşerilerimize ve etkinliğimizde bizlere destek olan Günece Mahalle Muhtarımız Sayın Hakan Özel’e teşekkürü bir borç biliyoruz.” dedi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ