Zirvede Haber

Gelecek’te Alparslan Yıldız Güven Tazeledi…

Gelecek’te Alparslan Yıldız Güven Tazeledi…

Gelecek Partisi’nin Bursa 1. Olağan Kongresi, Genel Başkan Ahmet Davutoğlu’nun video konferansla katılımıyla gerçekleştirildi. Alpaslan Yıldız’ın il başkanı seçildiği kongrede, Genel Başkan Davutoğlu, “Türkiye’yi kim Antalya körfezine sıkıştırmak isterse bilsinler ki İstiklal Savaşı bilinciyle harekete geçer onları da oradan kovar geldikleri yerlere geri göndeririz.” dedi.

Gelecek Parti Bursa il teşkilatında kongre günü

Gelecek Partisi’nin Bursa Birinci Olağan Kongresi, Genel Başkan Ahmet Davutoğlu’nun video konferansla katılımıyla, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Kongreye Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcıları Nedim Yamalı, Ayhan Seferüstün, Doğan Demir, Yeşim Karadağ ile Sema Silkin Ün, Gelecek Partisi Politika İzleme Kurulu Başkanları ve Gelecek Partisi Genel Merkez Kurucu Üyeleri ve siyasi parti il başkanları katıldı.

İl Başkanı Alpaslan Yıldız’ın aday olduğu kongrede Bursa’nın eski valilerinden Gelecek Partisi Politika İzleme Kurulu Başkanı İzzettin Küçük divan başkanlığı yaptı.

Gelecek Partisi’nin merkez parti olduğunu söyleyen Küçük, “Bu parti fikir kulübü olarak kurulmadı. Milletin ve ülkenin büyük ihtiyacı olarak kurulmuş bir partidir. Büyük bir teveccüh var. Bu parti bir lider partisi değil, kadro partisidir” şeklinde konuştu.

Kongreye katılanlar arasında kurucu üyelerden Nihal Olçok da vardı.

15 Temmuz şehitlerinden Erol Olçok’un eşi olan Olçok, partisinin gençlere umut olduğunu söyledi.

‘İSTİKLAL SAVAŞI BİLİNCİYLE HAREKETE GEÇERİZ’

Kongreye video konferansla katılan Genel Başkan Ahmet Davutoğlu, Doğu Akdeniz’de yaşananlara dikkat çekti. Konuşmasında Mavi Vatan vurgusu yapan Davutoğlu, “Her fırsatta doğu Akdeniz politikamıza destek veriyoruz. Doğu Akdeniz’deki hatlarımızı yok sayan mavi vatan olarak belirttiğimiz alanlara göz koyanlara, Türkiye’yi kim Antalya körfezine sıkıştırmak isterse bilsinler ki, İstiklal Savaşı bilinciyle harekete geçer onları da oradan kovar, geldikleri yerlere geri göndeririz.” dedi.

GELECEK PARTİSİ SAHALARA İNİYOR

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. 400 delegeden 168’nin oy kullandığı seçimlerde Alpaslan Yıldız, Gelecek Partisi Bursa İl Başkanlığı’na seçildi.

Bursa’nın sorunlarını yakından takip ettiklerini belirten Yıldız, sahalara ineceklerini açıkladı.

Davutoğlu, konuşmasında Doğu Akdeniz’deki gelişmelere değinerek “Doğu Akdeniz’deki hatlarımızı yok sayan, mavi vatan olarak belirttiğimiz alanlara göz koyanlara, Türkiye’yi kim Antalya körfezine sıkıştırmak isterse bilsinler ki İstiklal Savaşı bilinciyle harekete geçer, gelecekleri yerlere geri göndeririz” diye konuştu.

BİRLİK MESAJI

İl Başkanı Alpaslan Yıldız ise konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı vererek, “Sonucun Bursa’mıza hayırlı olmasını diliyorum. Gelecek Partisi olarak sahalara ineceğiz. Biz kavga etmeye değil, tebessüm etmeye geliyoruz. Yapıcı bir siyaset anlayışımız olacak. Doğruya doğru, yanlışa yanlış diyen bir anlayış biçimimiz olacak. Bursa’nın sorunlarını biliyoruz ve bu sorunları çözümleriyle birlikte gündeme taşıyacağız. Gelecek günler güzel olacak” dedi.

‘KADRO PARTİSİYİZ’

Kongre sürecini değerlendiren Bursa eski valisi ve partinin Politika İzleme Kurulu Başkanı İzzettin Küçük de, ” 9 ay önce kurulmuş bir partidir. Şuanda 70 ilde teşkilatımız kuruldu. Bu parti fikir kulübü olarak kurulmadı. Milletin ve ülkenin büyük ihtiyacı olarak kurulmuş bir partidir. Büyük bir teveccüh var. Bu parti bir lider partisi değil, kadro partisidir” şeklinde konuştu. 17 Temmuz hain darbe gecesinde eşini ve oğlunu kaybeden ve Gelecek Partisi Genel Merkez Kurucu Üyesi olan Nihal Olçok da kongreye katılarak destek verdi. Kongreye İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu da kongreye katılarak Yıldız’ı yalnız bırakmadı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ