Zirvede Haber

VEFA’YA İLK PLAKET BALGÖÇ’TEN

VEFA’YA İLK PLAKET BALGÖÇ’TEN

İznik’in Sarıağıl Mahallesi’nde Muhtar Cemalettin Küçük tarafından kurulan müzeye İznik Balgöç Başkanı Serkan Acar ve yönetimi plaket takdim etti.

İznik’e 15 km. uzaklıkta 146 nüfuslu Sarıağıl Mahallesi Muhtarı Cemalettin Küçük’ün uzun bir çalışma sonucu köyüne kazandırmış olduğu Kültür Müzesi takdir topluyor.Türkiye’nin bir çok yerinden şimdiden ziyaretçilerini ağırlayan müzeye gelenler hayran kalıyor.İçerisinde yüzlerce yıllık muhacir hayatının sosyal yaşamını yansıtan eserlerin olduğu müzeye ilk plaket İznik Balgöç Şubesi’nden geldi.Şube Başkanı Serkan Acar ve yöneticileri Seyfettin Demir, Müjdat Arabacı, Nizamettin Şahin, Kemal Candar ve Caner Savaş Muhtar Cemalettin Küçük’ü müzede ziyaret ederek, plaket verdiler.

Balgöç İznik Şube Başkanı Serkan Acar konuşmasında “Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği İznik Şube Başkanlığı üyemiz, değerli muhtarımız Cemalettin Küçük’ü gelecek nesillere bu muhacir kültürünü ulaştırmak için verdiği çabalardan dolayı şahsım ve yönetim kurulum adına tebrik ediyorum” dedi.

Sarıağıl Muhtarı Cemalettin Küçük açıklamasında “Öncelikle üyesi olmaktan memnuniyet ve gurur duyduğum Balgöç Başkanımız Serkan Acar’a ve yönetimine çok teşekkür ediyorum. Plaketin önemi benim için büyük olacak. Müzemizin ilk plaketi bu. Burası bir muhacir köyü. 1893 yıllarında Bulgaristan’ın Kızılcık, Kiremitlik ve Aydos beldelerinden buraya yerleşmişler. Bizler de bu yüzlerce yıllık kültürü geleceğe yansıtalım dedik, başladık çalışmaya. Yüzlerce eser topladık. Hiç bir eseri para vererek almadık. Her biri müzemize hediye ve hibedir. Burada yüzlerce yıllık tarım aletleri, mutfak aletleri, günlük kullanım aletleri, yün el dokuması pamuk giysiler, düğünlerde giyilen yöresel kıyafetler, hayvanlarımıza takılan aletler gibi daha sayamadığım yüzlerce eser bulunuyor.Burası İznik’te bir ilk.Bizleri duyarak ziyarete gelen Kültür ve Turizm Bakanlığı Müzeler yetkilileri burayı bizlere Mübadele Evi olarak düzenleme sözü de verdiler. Bunun için çalışıyoruz. İnşallah daha da geliştirerek bir resmiyette kazandıracağız.Ben bugün bizleri onurlandıran Balgöç’e çok teşekkür ediyorum.Beni çok duygulandırdılar.Kendilerinden Allah Razı olsun” dedi.

Sarıağıl Muhtarı Cemalettin Küçük müzeyi gezdirerek, her bir eseri Balgöç yöneticilerine anlattı.Başkan Acar, Müze’nin anı defterine günün anlam ve önemi belirten görüşlerini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ