Zirvede Haber

COVID-19 RİSKİNİ BİLİMP’LE KONTROL EDİN

COVID-19 RİSKİNİ BİLİMP’LE KONTROL EDİN
  • COVID-19 RİSKİNİ BİLİMP’LE KONTROL EDİN
  • BİLİMP’E ENTEGRE GELİŞTİRİLEN “COVID-19 SÜREÇ VE RİSK YÖNETİMİ” YAZILIMI İLE ŞİRKET VE KURUMLAR RİSKLERİ ÖNCEDEN BELİRLEYİP, ETKİLİ ÖNLEMLER ALABİLECEK.
  • BİLİMP YAZILIM GENEL MÜDÜR YARDIMCISI FİLİZ ÇELİK: TÜRKİYE’DE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİREREK COVID-19 RİSKİNİ BELİRLEYEBİLMEK RİSK ALGORİTMALARI İÇEREN BİR YAZILIM GELİŞTİRDİK. BU ÖZEL UYGULAMAYI 8 EKİM’DE KULLANIMA SUNACAĞIZ.
  • FİLİZ ÇELİK: BİLİMP İLE KURUMLAR ÇALIŞANLARININ SAĞLIĞINA VERDİKLERİ DEĞERİ GÖSTERMİŞ OLACAKLAR. AYNI ZAMANDA SAĞLIKLI BİR İŞ ORTAMINI KORUYARAK, KESİNTİSİZ BİR İŞ AKIŞINI SAĞLAYACAKLAR.

Tamamen yerli teknoloji ile geliştirilen Bütünleşik Araçlar Yazılımı Bilimp, şirket ve kurumların “Covid-19 süreç ve risk yönetimi” için yeni bir uygulama geliştirdi. Bilimp “Covid 19 Risk Yönetimi” uygulaması ve algoritmasıyla, bir şirket ya da kurum riskleri önceden belirleyip, etkili önlem alabilecek. Uygulama sayesinde özellikle işletmeler pandemi koşullarında hem çalışanlarının sağlığını korumak için önlemlerini önceden alma imkanına kavuşacak, hem de işletmenin üretim ve hizmet sürecini aksatmadan sürdürmesini sağlayacak.
Bilimp Yazılım Genel Müdür Yardımcısı Filiz Çelik, Dünya’yı etkisine alan Covid-19 pandemisinin tüm ülkelerde yaşamı, sosyal hayatı, üretimi ve ekonomik yapıları derinden etkilemeye devam ettiğini söyledi.
Dünyanın hemen her ülkesinde sağlık risklerini kontrol etmek ya da sınırlamak için kamu yönetimlerinin yanı sıra şirket ve kurumların da özel önlemler almaya çalıştığını aktaran Filiz Çelik, tüm bu çabalara rağmen “korona virüsün” bulaş etkisi ve yayılımı nedeniyle kontrol sağlamaktaki zorluklara dikkat çekti.
Teknoloji ve yazılım firması olarak sorunun çözümüne yardımcı olmak için araştırma ve geliştirmelere ağırlık verdiklerini dile getiren Filiz Çelik, “Bütünleşik Araçlar Yazılımı” Bilimp ile entegre çalışan özel bir yazılım geliştirdiklerini ve Türkiye’de bir ilk olan bu uygulamayı 8 Ekim itibariyle de kullanıma açacaklarını söyledi.
Şirket ve kurumların Covid-19 riskini belirlemek için yaygın olarak çalışan ve ziyaretçilerin yüksek ateşini ölçmekle yetindiklerini, ancak bunun riski önlemede yeterli olmadığını kaydeden Filiz Çelik, “Ayrıca yorgunluk, ishal, kas ve baş ağrısı, öksürük, nefes alma güçlüğü, tat ve koku alma duyularında azalma gibi başkaca hastalık belirtileri de tespit etmek önemli” dedi.
Riski belirlemek için hastalık belirtileri dışında faktörleri de takip etmek ve anlamak gerektiğini dile getiren Filiz Çelik, şunları söyledi:
“Market, kafe, okul, sağlık kuruluşu ve benzeri insan yoğunluğunun yüksek olduğu yerlerde çalışan aile bireyinin olması; ailede okula giden çocuğun olması; düğün, taziye, sinema, hastane ve benzeri kalabalık bir ortamda bulunmak; toplu taşıma araçları ile yolculuk; Covid 19 tanısı konan veya temaslı olan bir yakına sahip olmak gibi bilgi ve verilerin önceden bilinmesinin riski anlama ve kontrol etmede büyük yararı bulunuyor. Kurumların bu veri akışını kontrol etmekteki zorluğunu gördüğümüz için çözüm olarak risk algoritmaları içeren bir yazılım geliştirdik.”

COVID 19 İLE MÜCADELEDE BİLİMP KULLANIN

Covid 19 ile mücadele için insanlara sıklıkla “Maske takın, temastan kaçının, ellerinizi yıkayın, dirseğinize öksürün, mesafenizi koruyun” gibi öneri ve uyarılarda bulunulduğunu anımsatan Filiz Çelik, “Biz şimdi bunlara ‘Bilimp kullanın’ diyerek önemli bir ekleme yapıyoruz” dedi.
Bilimp’in web ve mobil uygulamaları sayesinde tüm lokasyonlardaki beyaz ve mavi yaka çalışanlarına hızlıca ulaşmaya imkan tanıdığını dile getiren Filiz Çelik, risk algoritmaları içeren bir yazılım geliştirerek “hastalık belirtisi ve risk durumunun” belirlenmesini ve salgınla mücadeleyi kolaylaştırdıklarını söyledi. Filiz Çelik, şöyle devam etti:
“Bilimp içindeki Covid 19 Risk Yönetimi aracı içinde 15 soruluk değerlendirme soruları bulunuyor. Kurum isterse bu soruları özelleştirerek artırabiliyor ya da çıkartabiliyor. Her bir sorunun uygulanma periyodu ve hedef kitlesi departman veya grup özelinde belirlenebiliyor. Zaman, bir gün, haftalık gibi periyotlarla ayarlanabiliyor. Vücut sıcaklığı ölçümleri manuel veya opsiyonel olarak otomatik alınabiliyor. Böylece, algoritma hastalık riski veya belirtisi olan çalışanları önceden ve hızlı tespit ederek erken önlem alınmasını sağlıyor ve yayılım riskini azaltıyor.”

ZİYARETÇİ RİSKLERİNİ YÖNETİN

Bilimp Covid 19 Risk Yönetimi’nin yalnızca çalışanlara yönelik olmadığını ve şirket ya da kurumu ziyaret edenleri de takip etmesini ve anlamasını sağladığını aktaran Filiz Çelik, “Aynı sistem ziyaretçiler için de gerçekleştiriliyor. Ayrıca ziyaretçilere bilgilendirme sistemi Biri ve SMS üzerinden gerçekleştiriliyor. Ziyaretçiler için bir kare kod kullanılarak kuruma temassız girişleri sağlanabiliyor” diye konuştu.

COVID-19 ÇALIŞAN EĞİTİMİ

Birçok işletme ve kurumun gerek yasal yükümlülükler gerekse çalışanlarını bilinçlendirmek için belirli periyotlarla Covid-19 ile ilgili bilgilendirme yaptığını da anımsatan Filiz Çelik, kurumların çevrimiçi eğitimlerini de Bilimp üzerinden gerçekleştirebildiğini söyledi. Çelik, “Bilimp eğitimleri belirli periyotlarda otomatik tekrarlayabiliyor. Çalışanlardan katılım teyitleri alıyor, eğitimi almayan çalışanları ve yöneticileri uyarıyor” dedi.
Bütün ülkelerin insan sağlığını korumakla iş ve sosyal yaşamın zorunlulukları arasında bir denge kurmaya ve sürdürülebilirliği oluşturmaya çalıştığını kaydeden Filiz Çelik, bunu sağlayabilmenin tek yolunun riskleri öngörebilmek ve önlemleri zamanında alabilmek olduğunu vurguladı.
Bilimp ile geliştirdikleri teknolojinin bu anlamda etkili bir çözüm sunduğunu dile getiren Çelik, “Bilimp ile işletme ve kurumlar çalışanlarının sağlığına verdikleri değeri göstermiş olacaklar. Aynı zamanda sağlıklı bir iş ortamını koruyarak, kesintisiz bir iş akışını sağlayacaklar. 6331 Sayılı yasaya da uyumlu hale gelecekler” diye konuştu.

Filiz Çelik, geliştirdikleri bu teknolojiyi Bilimp ürün paketinin içerisinde mevcut ve bundan sonraki kullanıcılar için ücretsiz olarak kullanıma sunacaklarını, büyük işletmeler ile eğitim kurumları gibi organizasyonlarda Bilimp’in ciddi bir çözüm aracı olacağını sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ