Zirvede Haber

Yüksel Özkan;“Salgını değil, algıyı yönetiyorlar”

Yüksel Özkan;“Salgını değil, algıyı yönetiyorlar”

Bursa Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Alpaslan Türkkan’ı ziyaret eden CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan, hükümetin salgını değil algıyı yönettiğini söyledi.

CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan, Bursa Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Alpaslan Türkkan’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Özkan, Başkan Türkkan’a hayırlı olsun dileklerini iletirken, COVID-19 gündemine ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Son dönemlerde, Bursa Tabip Odası’nın halkın doğru bilgiye ulaşması ve hekimlerin ve sağlık çalışanlarının hakkının korunması konusunda ciddi çalışmalar yaptığını belirten Yüksel Özkan, “Gerçekleri haykırıyorsunuz. Kayıhan Pala hakkında başlatılan soruşturma aslında Sayın Pala’nın şahsına değil tüm bilim dünyasına, bilim insanlarına verilmiş bir gözdağı niteliği taşıyordu” ifadelerini kullandı.  Türkiye’nin COVID-19’da merkez ülkelerden biri olduğunu söyleyen Prof. Dr. Özkan, “Şimdi yavaş yavaş kendileri de söylemeye başladılar. Birinci dalganın ikinci pik dönemini yaşıyoruz diyorlar. Biz salgının hala ciddi boyutlarda olduğu ile ilgili olarak açıklamalarımızı yapıyorduk zaten. Şeffaf değiller. Salgını değil, algıyı yönetiyorlar” dedi.

Bilim Kurulu yetersiz kaldı

Bilim Kurulu’nun kurulmasının doğru bulduklarını ifade eden Özkan, “Doğru bir hareketti fakat kurul kadük kaldı. İçerisinde Türk Tabipler Birliği’nden üye yok, Eczacılar Odası’ndan üye yok. Salgınlara karşı tecrübeli olan Veterinerler Odası’ndan da üye yok. Böyle olunca da Bilim Kurulu yetersiz kalıyor. Merkezi yönetim anlayışıyla salgını yönetemezsiniz” diye konuştu. Test kriterlerinin muğlak olduğunu sözlerine ekleyen Yüksel Özkan, bakanlığın açıkladığı verilere ise halkın güvenmediğini belirtti. BTO Başkanı Doç. Dr. Alpaslan Türkkan da meslektaşlarının hakkının korunması ve halkın doğru bir şekilde bilgilendirilmesi için çalıştıklarını söyleyerek, hekim milletvekilerini odalarının yanından olmaya davet etti ve Yüksel Özkan’a ziyaretlerinden ötürü teşekkürlerini iletti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ