Zirvede Haber

BAŞKAN YILMAZ’DAN VATANDAŞLARA AŞURE İKRAMI

BAŞKAN YILMAZ’DAN VATANDAŞLARA AŞURE İKRAMI

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, İslam dünyasında kutsal aylardan kabul edilen Muharrem ayında Sıracevizler Camii’nde vatandaşlara aşure dağıttı.

Sıracevizler Camii Derneği tarafından düzenlenen, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Süleyman Çelik, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Ali Erbay, Yıldırım Belediyesi Meclis Üyeleri, bölge sakinleri ve Yıldırımlıların katılım gösterdiği etkinlik sosyal mesafe, maske ve hijyen kuralları uygulanarak koronavirüse karşı sıkı tedbirlerle gerçekleştirildi. Muharrem’in birlik ve beraberlik ayı olduğunu dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Milletimiz komşularına, dost ve akrabalarına yılda iki defa güzellik dağıtır. Birisi kurbanda et, ikincisi de aşuredir. Aşure paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin, sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesidir. Aşurenin bu mecazi anlamı toplumumuz için bugün her zamankinden daha fazla önem taşımaktadır. Bu tür güzellikleri ve geleneklerimizi her zaman korumalı ve nesilden nesile aktarmalıyız” diye konuştu.

‘BİRLİK BERABERLİK VURGUSU’

Paylaşmanın Yıldırım’da bir gelenek olduğunu vurgulayan Başkan Yılmaz, “Tüm İslam alemi için anlamı olan aşurelerimizi de bu yıl sağlık, barış, huzur, hoşgörü ve kardeşlik dileyen dualarımız ile birlikte öğle namazının ardından dağıttık. Hicri yılın ilk ayı olan Muharrem ayı ve 10’uncu günü olan aşure gününü kutlarken Allah yolunda Kerbela’da şehit olanları rahmetle anıyoruz. İnşallah bu mübarek günler milletimizin, ülkemizin, İslam âleminin ve tüm mazlum milletlerin refahına, selametine vesile olur” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ