Zirvede Haber

Metin Akpınar ‘İyi ki Yapmışım’ ile Nilüfer’e geliyor

Metin Akpınar  ‘İyi ki Yapmışım’ ile Nilüfer’e geliyor

Nilüfer Belediyesi, usta sanatçı Metin Akpınar’ın hayatını anlatan  ‘İyi ki Yapmışım’ isimli belgeseli Bursalılarla buluşturuyor. Balat Atatürk Ormanı’ndaki gösterime katılacak olan sanatçı Metin Akpınar, daha sonra sanatseverlerle söyleşi de gerçekleştirecek.

Türkiye tiyatro tarihi açısından kendi alanında çok önemli bir değer olan Metin Akpınar’ın hayatını anlatan  ‘İyi ki Yapmışım’  isimli belgesel, İstanbul’dan sonra Bursa’da gösterime girecek. Nilüfer Belediyesi, Türk Tiyatro tarihinin bir dönemine damga vurmuş olan Devekuşu Kabare dönemi ile birlikte Metin Akpınar’ın tüm yaşamını mercek altına alan “İyi ki Yapmışım” belgeselini, Balat Atatürk Ormanı’nda sanatseverlerle buluşturacak.

Metin Akpınar’ın Devekuşu Kabere ile Bursa’da sahnelediği oyunlar ve Bursa’daki anılarının da yer aldığı belgesel, geçen Temmuz ayında  39. İstanbul Film Festivali kapanış töreninde gerçekleşen gösterimin ardından  İstanbul dışında ilk kez Bursa’da izleyici karşısına çıkacak.

Selçuk Metin’in yönetmenliğini üstlendiği belgesel, Metin Akpınar’ın sadece kariyerine değil, kişisel yaşamına da büyüteç tutuyor. 1940’lar Türkiye’sinin zorlu koşullarından çıkarak alanının tartışmasız en saygın isimlerinden biri haline gelen sanatçının yaşam öyküsü, belgeselde tanıklıklarla anlatılıyor.
Türkiye tiyatrosuna büyük bir değer katmış olan Metin Akpınar’ın yaşamını anlatan belgesel, sanatçıyı, sahne ve beyazperde yapıtlarından tanıyanlar için de kişisel yaşamına bir pencere de açıyor.

Kabare tiyatrosuyla başladığı ve altmış yıla yaklaşan olağanüstü kariyerini film ve dizi projeleri ile sürdüren ve yaşamına sayısız yapıt sığdıran Metin Akpınar’ı, genç nesillere, onu bir insan olmanın yanı sıra alanına büyük emek vermiş bir oyuncu ve bir tiyatro emektarı olarak tanıtmayı amaçlayan belgesel 3 Eylül Perşembe günü Bursa’da sanatseverlerle buluşacak.

Tilbe Saran’ın anlatıcılığını üstlendiği projede Metin Akpınar’ın yanı sıra Demet Akbağ, Ferhan Şensoy, Kandemir Konduk, Perran Kutman, Nevra Serezli, Umur Bugay, Ahmet Gülhan, Selma Sonat ve daha bir çok profesyonel ile Dikmen Gürün, Zeynep Oral gibi saygın akademisyenler ve Akpınar’ın yaşamına tanıklık etmiş dostları yer alıyor.

Zeynep Miraç’ın senaryosunu yazdığı, müziklerini Murat Evgin, görüntü yönetmenliğini de Uğur İçbak’ın yaptığı ‘İyi ki Yapmışım’ belgeselini izlemek isteyenler biletleri 27 Ağustos Perşembe gününden itibaren  bilet.nilufer.bel.tr adresinden alabilecek.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ