Zirvede Haber

Talan Olan Hastane Alanına CHP’li Vekilden Sert Tepki!

Talan Olan Hastane Alanına CHP’li Vekilden Sert Tepki!

Bir dönem Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hekimlik ve yöneticilik yapan CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan, madde bağımlılarının mekanı haline gelen ve bölge halkının tepkisine neden arazide incelemeler yaptı. Özkan, bölgede devlet hastanesi yapılması gerektiğini belirterek, konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Bursa'da hastane arazisi mezbeleliğe döndü!

Uzun yıllar Bursa ve çevre illere sağlık hizmeti veren Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinin geçtiğimiz yıllarda yıkılmasının ardından boş kalan arazinin içler acısı hali ve bölge halkının tepkileri enBursa.com aracılığı ile kamuoyuna yansıdı.

Hastanesinin yıkılmasının ardından atıl kalarak çöplüğe dönen, yaklaşık 23 dönümlük arazinin madde bağımlıların meskeni haline gelmesi en çok da uzun yıllar Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hekimlik ve yöneticilik yapan CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan’ın tepkisine neden oldu.

‘YILDIRIM DEVLET HASTANESİ YAPILMALI’

CHP Yıldırım İlçe BaşkanI Nihat Yeşiltaş ile birlikte bölgede inceleme yapan CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan’ın sürecin takipçisi olacaklarını belirtti. Bölgenin bir an önce temizlenerek gerekli güvenlik önlemlerinin alınması konusunda çağrı yapan Özkan, arazinin yeniden sağlık hizmeti verecek şekilde planlanması gerektiğini de kaydetti. Özkan, “Yıldırım’ın nüfusu her geçen gün artıyor. Bir milyona yaklaştı. Burası Yıldırım’a yakışacak şekildeki, hastane yapılmalı. Yıldırım Devlet Hastanesi yapılması, başından beri savunduğumuz hadiseydi.” dedi.

Şehir hastanesinin devreye girmesiyle birlikte kapatılan diğer hastaneleri de takibe aldığını açıklayan Prof. Dr. Özkan, ” Bursa adına ve bölge halkın adına boşaltılan, yıkılan hastaneleri ve aynı zamanda depreme dayanıklı değil diyerek kullanılmayan hastanelerin yeniden bölge halkına hizmet sunacak şekilde planlanarak açılması konusunda takipçisi olacağız.” diye konuştu.

“VATANDAŞ MAĞDUR OLDU’

CHP Yıldırım İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş da şunları söyledi:

“İnsanların sağlığa en rahat ve en hızlı bir şekilde ulaşması gerekiyor ama ne yazık ki bu süreci çok kötü yönettiler ve yanlış uygulamalarda bulundular, vatandaş mağdur oldu. Burası sağlık merkezi olarak şartlı bir bağış ama şu anda burası bekletiyorlar. CHP Yıldırım İlçe başkanlığı olarak buranın yeniden hastane olmasını istiyoruz. Bunu da takip ediyoruz.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ