Zirvede Haber

“İNCİR ÜRETİCİSİNİN UMUTLARI YARINA KALMASIN”

“İNCİR ÜRETİCİSİNİN UMUTLARI YARINA KALMASIN”

İncir üreticileriyle bir araya gelen CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, her sene siyah incirin yüksek fiyattan toplanmaya başladığını ardından değerinin çok altına düştüğüne dikkat çekerek, “Bursa’nın siyah inciri, şeftali gibi kestane gibi yok olmasın istiyorsak üreticimize bir senelik emeğinin karşılığını vererek sahip çıkmak zorundayız” dedi.

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Osmangazi’nin Çağlayan Köyü’nde geçtiğimiz günlerde hasatı başlayan siyah incir üreticileriyle buluştu. Üreticinin sıkıntılarını ve önerilerini dinleyen Aydın, ardından incir toplayarak incelemelerde bulundu.

“KÖYLÜNÜN HAKKI TESLİM EDİLİRSE ÜRETMEYE DEVAM EDER”

Siyah incirin her yıl yüksek fiyattan toplanmaya başladığını daha sonra fiyatın yarı yarıya düştüğünü ve en son hasat zamanı da değerinin çok altında fiyatlar verildiğini belirten Aydın, şunları söyledi:

“Biz bu sene eskiden geleneklerimizde olan yağmur duası gibi bu sene geldik incir duasına. Şu güzelim incirin değeri düşmesin, köylü de çiftçi de hak ettiği bir yıllık emeğinin karşılığını alsın ve bu değerler yaşamaya devam etsin istiyoruz. Eğer bunu koruyamazsak nasıl önceden Bursa şeftalisi vardı, kestanesi vardı, bugün maalesef bir bir söküldü yok oldu. Bunu koruyamazsak çocuklarımıza, torunlarımıza bu güzelim değerler kalmaz. Biz de bu değerler yaşamaya devam etsin diye mücadele edeceğiz, çiftçimizin, köylümüzün yanında olmaya devam edeceğiz. Eskiden Bursa şeftalisi gelirdi akla şimdi Bursa siyah inciri geliyor, bu da devam etsin istiyoruz. Köylünün, üreticinin hakkı teslim edilsin ki bu insanlar da üretmeye devam etsin.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ