Zirvede Haber

Yine gazeteci yine dayak

Yine gazeteci yine dayak

Karacabey Yörem Gazetesi İmtiyaz Sahibi Şaban Önen, önceki gün saat 14.30 sıralarında Belediye Kamyon Garajı’nda yer alan otoparkta saldırıya uğradı. İşletme sahibi Serkan A. ve Batuhan E. ile ismi henüz belirlenemeyen iki kişi tarafından darp edilen Önen olay sonrası Karacabey Devlet Hastanesi’nde müşahede altına alındı. Önen’in, sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.

Gazetenin aktardığına göre AKP’li Belediye Başkanı Ali Özkan’ın yakını olduğunu iddia eden otopark işletmecisi Serkan A. saldırı esnasında, “Sen belediye başkanı olan dayım hakkında nasıl yazarsın” diyerek Önen’e saldırdı.

“YAZMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Saldırganın “Benim dayım adam gibi adam” dediğini aktaran Önen şunları söyledi:

“Kin kusan bu kalleşçe saldırı sonrası darp edildim. Başta Serkan A. olmak üzere saldırganlardan şikayetçiyim. Esnaf kisvesi altında 3-5 kendini bilmez kişiler hakkında olay hukuka intikal ettiği için yorum yapmak istemiyorum. Gazetecilik yaptığımız süre içerisinde gün geldi seçilmişlerin hoşuna gitmeyen haberlerini yayınladığımız için hakkımız olan ilanlarımız kesilerek cezalandırıldık, gün geldi kendini bilmez dalkavukların kendi sosyal paylaşımlarında adi, yalancı gibi hakaret içeren sözlerine maruz kaldık, gün geldi bıçaklı sopalı saldırılara uğradık, gün geldi telefonda sinkaflı sözler işittik.

Maalesef güzel ilçemizde son yıllarda insanlar bilinçli olarak kutuplaştırıldı. Tahammülsüzlük sebebiyle ilçede ‘Kurtlar Vadisi’ oynanmak isteniyor. Ben ahlak yoksunu birkaç kişiyi değerlendirmekten ziyade fotoğrafın bütününe bakıyorum. Bu çirkin olay karşısında ellerini ovuşturanlar bilsinler ki, bugün her ne kadar kalemimiz kırılmak istense de doğru, dürüst ve ilkeli haber anlayışımızla daha da güçlenerek gerçekleri yazmaya devam edeceğiz.”

SALDIRIYI KINADILAR

Saldırı sonrası açıklamalarda bulunan Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu saldırıyı kınayarak “Bu tür saldırıların yaygınlaşmamasının tek yolu yetkililerin şiddete daha fazla seyirci kalmamasından geçer” dedi.

Anadolu Gazeteciler Birliği (AGB) Genel Başkanı Orhan Efe de saldırı sonrası yaptığı açıklamada, “Şaban Önen’e, otoparkta, sinsice 4 kişi tarafından yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Kardeşimiz Şaban Önen’e acil şifalar diliyoruz. Gazeteciler; yazdıkları yazılar, yaptıkları haberler ve yorumlar nedeniyle maalesef sık sık saldırıların hedefi olmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Gazetecilerin yazdıkları haberleri ve yorumları beğenmeyenler, hukuk önünde haklarını arayabilirler. Şiddet, kaba kuvvet, tehdit asla kabul edilemez. Bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Hiçbir saldırı, özgür Anadolu Basını’nı susturamaz. Adli ve idari olarak yapılacak işlemlerin sonuna kadar takipçisi olacağız. Meslektaşımız Şaban Önen’e ve Karacabey Yörem Gazetesi mensuplarına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ