Zirvede Haber

Bursa’da Corona Tavan Yaptı

Bursa’da Corona Tavan Yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan, koronovirüs vaka artışlarını değerlendirdi. Bursa’da yaklaşık 2 bin test yapıldığını belirten Özkan, kendisine ulaşan gayrı resmi verilere göre günlük pozitif vaka sayısının bini bulduğunu iddia etti.

Koronovirüs vakalarının ülke genelinde olduğu gibi Bursa’da da artması ilgili bakanlıkları harekete geçirirken, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan, sürecin şeffaf yönetilmediğini savundu.

BURSA’DA GÜNDE BİN POZİTİF VAKA İDDİASI

Pandeminin ilk günlerinden itibaren vaka sayıları ve diğer çalımalar hakkında bilgi edinebilmek için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne 15’den fazla soru önergesi verdiğini söyleyen Özkan, kendisine ulaşan gayri resmi verilere göre Bursa’da günde 2 bin test yapıldığını ve pozitif vaka sayının bini bulduğunu ileri sürdü.

Prof. Dr. Özkan Şöyle konuştu:

“YÜKSEK İHTİSAS’IN İLK 3 KATI DOLU”

“Bursa ilk 5-6’ya giren illerden bir tanesi. Şöyle gayri resmi bilgilere sahibiz. Aşağı yukarı 2 bin test yapıldığı, bu 2 bin testin 500’ünün pozitif olduğu; kaldı ki, kullanılan kitleri yüzde 40- 70 kadar güvenirlilikleri var. Hadi diyelim ki, yüzde 60. Günde 2 bin test yapıyor bunun 500-600’ü pozitif çıkıyorsa geriye bin 400 kalıyor. Bin 400’ün de yüzde 40’ı hesaplarsanız 560 eder. Yani kaba bir hesapla bin hasta eder. Herkes biliyor Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin ilk 3 katı neredeyse dolu. Karşıda kardiyoloji binası var iki katı dolu, Şehir Hastanesi öyle” dedi.

Süreçin şeffaf yönetilmediğini savunun Özkan, Sağlık Bakanlığı tarafından her akşam açıklanan rakamların da gerçeği yanşatmadığını ileri sürdü.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARI BIKKINLIK YAŞIYOR”

Sağlık çalışanlarının büyük bir yük altında olduğunu belirten Özkan, şunları söyledi;

“Gerçekten de şu anda bir bıkkınlık sendromu yaşıyor sağlık çalışanları. Hemen hemen her branştan da çok büyük bir eksiklik var. Hemşiresinden tutun da, uzman hekimine kadar. Ciddi bir kadro eksikliği var. Büyükşehir hastanesi açıldı bin 300 yataklı onları da düşünürseniz, özel Hastaneler de var. Kamudan özel hastanelere geçenler oldu. Onların hakları ödenmez. Bu süreçte sağlık çalışanları sadece balkondan alkışlandı. Biraz bu konuda kırgınlar. Hep sağlık çalışanlarının sorunlarını maddi sorunlarla iliştirdiler. Hiç ilgisi yok. Bir hekim olarak bunu söylüyorum. Bizim derdimiz maddi değil, bizim derdimiz çalışma koşullarının daha da iyileştirilmesi. Ve kadrolar arttırılarak yükümüz hafifletilsin diyorlar.”

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ