Zirvede Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı… İşte büyük müjde!..

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı… İşte büyük müjde!..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki gün önce “Türkiye’de yeni bir dönemin açılacağına inanıyorum” sözleriyle işaretini verdiği büyük müjdeyi açıkladı… Erdoğan, ”Türkiye tarihinin en büyük doğalgaz keşfini Karadeniz’de gerçekleştirdi. Fahih sondaj gemimiz 20 Temmuz’da başladığı Tuna-1 kuyusu sondajında 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi keşfetmiş durumda. Hedefimiz 2023 yılında Karadeniz gazını milletimizin kuıllanıma sunmak” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde kamuoyunun merakla beklediği “müjde”yi açıkladı.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

”Ülkemiz bakımdan tarihi öneme sahip müjdeyi paylaşmak üzere sizlerle bir aradayız. Enerji, kalkınmanın temel unsuru olmanın yanında milli bağımsızlığın tesisinde de büyük öneme sahiptir.

”BİZE GÖRÜLMEMİŞ ZENGİNLİKTE KAPI AÇILDI”

Hep önce dostluk mazlumlar hak hukuk adalet dedik. İnsanlık bizde petrol onlarda kalmış olabilir. Rabbim bize görülmedik zenginlikte bir kapı açtı.

”BUGÜNKÜ SEVİNCİ BİZE FATİH GEMİSİ YAŞATTI”

Derin deniz sondajlarında dışa bağımlıydık. Derin deniz sondajlarını bizzat yapmanın arayışlarına girdik. Bugünkü sevinci bize Fatih gemisi yaşattı. Türkiye tarihinin en büyük doğalgaz keşfini Karadeniz’de gerçekleştirdi.

TÜRKİYE TARİHİNİN EN BÜYÜK KEŞFİ

“Türkiye tarihinin en büyük doğalgaz keşfini Karadeniz’de gerçekleştirdi. Fatih Sondaj Gemimiz 20 Temmuz 2020’de başladığı Tuna 1 Kuyusu sondajında 320 milyar metroküp doğal gaz rezervi keşfetmiş durumda. Bu operasyonu tamamen milli imkanlarla gerçekleştirdik.”

Fatih Sondaj Gemisi…

‘HEDEF 2023’

“Fatih sondaj gemimiz hepimizi gururlandırdı. Sakarya gaz sahası isimlendirdiğimiz bu alanda gereken tüm test analiz mühendislik çalışmaları tamamlandı. Sakarya gaz sahasıyla bismillah dedik. Allah’ın izniyle devamı da gelecek. Bu ilk kuyuda bulunan rezerv çok daha zengin bir kaynağın bir parçasıdır. Devamı da inşallah en kısa sürede gelecek. Tespit kuyuları açmaya başlayacağız. İnşallah benzer bir müjdeli haberi Akdeniz’den de bekliyoruz. Hedefimiz 2023 yılında Karadeniz gazını milletimizin kuıllanıma sunmak. Fatih ve Yavuz gemilerimiz vasıtasıyla Akdeniz ve Karadeniz’de bugüne kadar 9 derin deniz sondajı gerçekleştirdik. Son sondajda milletimize beklediği müjdeyi verme şerefine nail olduk. Keşifler için söylenen o güzel sözü sondaj faaliyetlerimize uyarlayarak tekrarlamak istiyorum, her arayan bulamaz ama bulanlar arayanlardır.”

BAKAN ALBAYRAK: MUTLUYUZ, GURURLUYUZ

Daha sonra söz alan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ise ”Mutluyuz, gururluyuz. Ağustos ayı zaferler ayı. Bugün yine bir ağustos ayında on yıllardır süre gelen enerji alanında makus talihini tarihe gömdüğümüz bir sürece şahitlik ediyoruz. Özellikle enerji başta olmak üzere ekonomi olmak üzere ülkemiz büyük ve güçlü tam bağımsızlık yolculuğunda büyük adım attı. Bugün burada ifade edilen keşif 83 milyonun. Buradaki potansiyelle gündemimizde cari açığı değil cari fazlayı konuşacağımız dönemin başlayacağını görmüş oldum” dedi.

ENERJİ BAKANI DÖNMEZ: YAKLAŞIK 1000 METRE DAHA DERİNE İNECEĞİZ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ise şöyle konuştu:

”Yaklaşık 500 mttrelik bu rezervde gazla buluştuk. Sürekli testleri yapıldı yapılan test analizden sonra TPAO’dan çalışan uzmanlarımız gaz miktarını rezerv miktarını tespit ettiler. Yaklaşık 1000 metre daha derine ineceğiz. Aşağıda iki katmanın daha olduğunu oralarda da gaz kaynağına da ulaşacağımızı gösteriyor. Testlerden sonra gaz son derece kaliteli.”

MÜJDE AÇIKLAMASI ÖNCESİ ERDOĞAN’IN BUGÜNÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazını Eyüp Sultan Camisi’nde kıldı.


Burada cuma namazı kılan Erdoğan’a, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak da eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, camiden ayrılırken kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşları selamladı.

Bir vatandaşın isteğini kırmayan Erdoğan, tahtadan yapılan bir kuş heykelini imzaladı.

Erdoğan daha sonra müjde açıklamasını yapacağı Dolmabahçe Sarayı’na geçti.

Erdoğan’ın saat 15.00’te Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi’nde basın açıklaması yapması bekleniyor.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başkent Organize Sanayi Bölgesi’nde “Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası Açılış Töreni”nde yaptığı konuşmada, cuma günü bir müjde vereceklerini belirtmişti.

Erdoğan, şöyle konuşmuştu:

“Şu anda bu müjdenin biz de hayalleri ve rüyası içerisindeyiz. Cuma günü inşallah bu müjdeyi tüm milletimize vermek suretiyle Türkiye’de yeni bir dönemin açılacağına da şimdiden inanıyorum. Tabii açıklarsam bu işin heyecanı, her şeyi kaybolur. Onun için açıklamamakta fayda var diye düşünüyorum.”

ALBAYRAK: TÜRKİYE İÇİN BİR EKSEN DEĞİŞİKLİĞİ OLACAK

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdesine ilişkin, “Türkiye için bir eksen değişikliği, önemli bir süreç olacak. Çok daha güzel günler bizi bekliyor” demişti.

REUTERS: KARADENİZ’DE BÜYÜK BİR DOĞALGAZ REZERVİ BULUNDU

En çok konuşulan iddia Türkiye’nin Karadeniz’de büyük bir doğalgaz rezervi bulduğu yönünde. Türk sondaj gemisi Fatih, Temmuz ayından bu yana, Batı Karadeniz kıyılarında Tuna-1 olarak bilinen arama bölgesinde faaliyet yürütüyordu.

ALTUN’DAN ”MÜJDE” AÇIKLAMASI

İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise spekülasyonlara kulak asılmamasını istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ