Zirvede Haber

BEL KARPER ÖZBEKİSTAN PAZARINDA

BEL KARPER ÖZBEKİSTAN PAZARINDA

Bel Karper, dünyada ticaretinde daralmaya neden olan COVID-19 salgını döneminde büyük bir başarıya imza attı. Şirket, yerel ve bölgesel üreticilerin yoğun rekabetine sahne olan Özbekistan’a ilk ihracatını gerçekleştirdi.

 Geleneksel peyniri yaratıcı ürün konseptleriyle yorumlayan Bel Karper, Çorlu fabrikasında ürettiği üstün kaliteli ürünleriyle yeni bir pazara daha girdi. Tüm Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle dünya ticaretinde daralmalar yaşanırken Bel Karper, ambalajlı peynir pazarında yoğun rekabetin yaşandığı Özbekistan’a ilk ihracatını gerçekleştirdi.

La Vache Qui Rit, Kiri ve Karper markalarını bünyesinde bulunduran Bel Türkiye, içinde bulunduğumuz dönemde süt kategorisinde ihracat yapan ender şirketler arasında yer aldı. Başta Helal Sertifikasına sahip olması nedeniyle Türkiye orijinli ürünlerin özellikle tercih edildiği Özbekistan’a portföyündeki ürünlerle hızlı bir giriş yapan Bel Karper, farklı kategorilerdeki üretim gücü ve lojistik avantajıyla ülkede önemli bir oyuncu olmayı hedefliyor.

BEL Karper CEO‘su Aytekin Yıldız, Özbekistan’a yapılan ihracatın önemine vurgu yaparak şunları söyledi: “Ülkemizle benzer tüketici davranışlarına sahip olan Özbekistan’da Türkiye orijinli ürünlerin kalitesi ne yönelik olarak büyük bir güven var. Biz de yüz yıla yaklaşan kurum kültürümüz ve ülkemizdeki uzmanlığımızla bu pazara girmeye karar verdik. Özbekistan’ın en büyük dağıtım şirketlerinden biriyle iş birliği yaptık ve ülke çapındaki organize perakende zincirlerinin yanı sıra yerel market raflarında da yerimizi aldık. Ürünlerimize olan talep giderek artıyor ve yakın gelecekte Türkiye’den yönetilen pazarlar arasında Özbekistan’ı da görebiliriz.

Bel Karper’in Çorlu fabrikasında farklı kategorilerde esnek üretim yetisine sahip olduğunu ifade eden Aytekin Yıldız, yakın coğrafyada bu çeşitliliğe sahip tek Bel Group fabrikası olduklarını söyledi: “Çorlu fabrikamız günlük 61 ton ve 3 milyon 285 bin porsiyonluk üretim kapasitesiyle Türkiye’den yönettiğimiz yakın coğrafya pazarlarına kesintisiz dağıtım yapıyor. Son dönemde değişen tüketici beklenti ve ihtiyaçlarına en hızlı yanıt veren şirketlerden biriyiz. Türkiye pazarına girdiğimiz 2006 yılı sonundan bu yana giderek artan performansımızla bir yandan ülkemize en kaliteli ürünleri sunarken yeni pazarlardan gelen talepleri de karşılamaya devam edeceğiz.”

Bel Karper hakkında:

Bel Karper, 2006 yılı sonunda Türkiye pazarına giren Bel Group çatısı altında faaliyet göstermekte, Çorlu/Tekirdağ tesislerindeki üretimini Türkiye ve bağlı coğrafyadaki ülkelere pazarlamaktadır. Dünyanın en büyük ambalajlı peynir üreticilerinden biri olan Bel, Türk damak tadına uygun olarak geliştirdiği yenilikçi ürünleriyle Türkiye peynir pazarında da önemli bir konumda bulunmayı hedeflemektedir.

ISO kalite ve gıda güvenliği standartları ile Türk Standartları Enstitüsü garantisiyle üretim yapan şirket, Türkiye pazarındaki ciddi yatırımlarıyla önemli bir istihdam yaratmaktadır. Bel Karper fabrikası mevcut üretim kapasitesiyle hem Türkiye iç pazarına hem de Bel Group’un diğer pazarlarına üretim yapmaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ