Zirvede Haber

“Aziz Nesin Kabare” Nilüfer’de sahnelendi

“Aziz Nesin Kabare” Nilüfer’de sahnelendi

Nilüfer Kent Tiyatrosu, tiyatroseverleri birbirinden değerli oyunlarla buluşturmaya devam ediyor. Balat Atatürk Ormanı’nda düzenlenen “Nilüfer Kent Tiyatrosu açık havada” etkinlikleri kapsamında “Aziz Nesin Kabare” isimli oyun izleyici ile buluştu.

Koronavirüs önlemleri nedeniyle uzun süre tiyatrodan uzak kalan sanatseverler, Nilüfer Belediyesi’nin “Nilüfer Kent Tiyatrosu açık havada” etkinlikleri ile yaz akşamlarını, pandemi önlemleri altında, tiyatro ile dolu dolu geçiriyor. Balat Atatürk Ormanı mobil sahnesinin son konuğu “Aziz Nesin Kabare” isimli oyunları ile Levent Üzümcü, Cengiz Toraman, Ali Hakan Beşen ve Mehmet Küçükgünaydın oldu.

Açık havada, sosyal mesafe kuralı gözetilerek oturma düzeninin sağlandığı oyuna, tiyatro izleyicisi yoğun ilgi gösterdi. Cengiz Toraman’ın uyarlayıp yönettiği oyunda; başarılı oyunculuklarını müzikal yetenekleri ile birleştiren Levent Üzümcü, Cengiz Toraman, Ali Hakan Beşen ve Mehmet Küçükgünaydın, oyunun başından sonuna kadar yüksek enerjili performansları ile seyirciyi kendilerine hayran bıraktı.

Aziz Nesin hikayelerinden uyarlanan ve Nesin’in yaşamından kesitlerin yanı sıra, Türkiye’deki güncel meselelere atıflarıyla, siyasal ve toplumsal sorunları O’nun ince mizah anlayışı ile yansıtan oyun, iki perde halinde sahnelendi.

Oyun sonunda etkinlik alanını dolduran izleyiciyi selamlayan Levent Üzümcü, “Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu, bu zorlu süreçte, tiyatro oyuncuları ve tiyatro izleyicisini bir araya getiriyor. Bu projenin özünde Ali Düşenkalkar, Ali ağabeyimiz var. Kendisine ve kültür-sanata, tiyatroya katkılarından dolayı Nilüfer Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Üzümcü’nün bu sözleri ardından sahneye çıkan Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Ali Düşenkalkar ve Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Özer de oyuncuları başarılı performansları için kutladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ