Zirvede Haber

Yerli teknoloji şirketi, EMEA Bölgesi’nin en hızlı büyüyen 20. şirketi oldu

Yerli teknoloji şirketi, EMEA Bölgesi’nin en hızlı büyüyen 20. şirketi oldu

Deloitte Technology Fast 500™ EMEA 2019 listesi açıklandı. Yerli teknoloji şirketi Bulutistan, EMEA bölgesinin en hızlı büyüyen 20inci, Türkiyenin ise birinci teknoloji şirketi oldu. 

Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EMEA) bölgesindeki en hızlı büyüyen teknoloji firmalarının belirlendiği Deloitte Technology Fast 500™ EMEA 2019 listesi açıklandı.  Türkiye’den yalnızca 21 şirketin girmeye hak kazandığı listede yüksek performanslı bulut hizmetleri sunan yerli teknoloji şirketi Bulutistan, euro kuru üzerinden gösterdiği %5085’lik büyüme ile EMEA bölgesinin en hızlı büyüyen 20., Türkiye’nin ise birinci teknoloji şirketi olarak yer aldı. Bulutistan, yüksek performanslı ve ilgili regülasyonlara uyumlu katma değerli bulut hizmetleri ile Deloitte Technology Fast 50 Türkiye 2019 Programı’nda da son dört yıllık gelir rakamındaki yüzde 9,682’lik büyüme ile Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirket seçilmişti.

“İstikrarımızın bir göstergesi”

Yüzde 100 Türk sermayesiyle kurulan bir teknoloji şirketi olarak Türkiye’yi uluslararası arenada temsil etmenin ve dünya çapında pek çok teknoloji şirketini geride bırakmanın gururunu yaşadıklarını belirten Bulutistan Kurucu Ortağı Begim Başlıgil “Alanında uzman ekip arkadaşımız ve birlikte hareket ettiğimiz stratejik çözüm ortaklarımızla 100 kişilik deneyimli bir bulut bilişim platformu olmak çokça emek ve özveri gerektiriyor. El birliğiyle bunu başardığımızı bir kez daha kanıtlandığımıza ve hem ülkemize hem de dünya örnek teşkil edecek, kararlı bir profil çizdiğimize inanıyoruz. Son olarak yer almaya hak kazandığımız EMEA bölgesini kapsayan bu liste de istikrarımızın bir göstergesi” şeklinde konuştu.

TürkCorn olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz”

Şirketin değerini 1 milyar dolar ve üzerine taşıyarak hedefledikleri “unicorn şirket” olma yolunda hızla ilerlediklerinin de altını çizen Begim Başlıgil, “Günümüzde pandemi sebebi ile yeni normallerin oluşmaya başlaması ve özellikle şirketlerin dijital dönüşümünün kaçınılmaz şekilde hızlanması, bulut bilişim servislerini bu sürecin tam merkezine getirdi. Bu potansiyeli en iyi şekilde kullanan teknoloji şirketlerinin Türkiye’den de bir unicorn çıkarması an meselesi. Biz Bulutistan olarak, son 4 yılın en hızlı büyüyen teknoloji şirketi olmayı başardık ve TürkCorn olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.

Bulutistan Hakkında
2015 yılında kurulan Bulutistan, regülasyonlara uyumlu yerel veri merkezlerinden sunduğu yenilikçi bilişim servisleri ile son dört yılda en hızlı büyüyen teknoloji şirketidir. Merkezi Türkiye, İstanbul’da yer alan Bulutistan, Equinix Küresel Bağlantı (Cloud Exchange) Ağı’na Türkiye’den entegre ilk şirket olarak bilişim hizmet ihracatını arttırmaya odaklanmış butik bir bulut bilişim platformu olarak katma değerli bulut hizmetleri vermektedir. SAP çözümlerinde derinlemesine uzmanlığa sahip olan Bulutistan, Türkiye ve Avrupa çapındaki kuruluşlara yüksek performanslı, yüksek düzeyde erişilebilir ve yönetilen SAP hizmetleri sunuyor. Deloitte Technology Fast 50 Türkiye 2019 Programı tarafından Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketi seçilen Bulutistan, Müşteri İnovasyonuna ve Dönüşümüne Yön Veren Sıra Dışı Servisleri ile 2020 IBM Beacon Ödülü sahibidir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ