Zirvede Haber

“Kongrenin kaybedeni olmayacak”

“Kongrenin kaybedeni olmayacak”

İyi Parti Kalkınma Politikaları Başkanı ve Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, “Hepimiz kongre için toplandık ama bu kongre demokrasiyi yoğun bakımdan çoklarla kongresidir. 12 Eylül’ün dövüp bıraktığı 28 Şubat’ın hastanelik ettiği demokrasiyi, Meral Akşener ve partisi tekrar hayata döndürme mücadelesi veriyor. Bu kongrenin düzenlenmesine katkı koyan herkese teşekkür ediyorum. Değerli dava arkadaşlarım, bizler bugün Türkiye’de demokrasinin, siyasetin tüm yolları tutulsa da kendi yolunu açan bir siyasi hareketin mensuplarıyız. Artık Türkiye’de Akşener zamanıdır. Bu sürece katkı koyan herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

“KONGRENİN KAYBEDENİ OLMAYACAK”

İYİ Parti İl Başkan Adayı Selçuk Türkoğlu, konuşmasına, “Kongremize, demokrasi şölenimize hoşgeldiniz, şeref verdiniz, hepinizi selamlıyorum. Kongremizi partimize Bursa teşkilatlarımız ve Türk demokrasisi için hayırlı uğurlu olsun. Değerli Yüksel Yılmaz arkadaşıma da başarılar diliyorum. Biliyorum ki bu kongrenin kaybedeni olmayacak bu kongrenin yalnızca kazananı olacak çünkü ben Selçuk Türkoğlu olarak kaybetmeyi bir son, kazanmayı da mutlak bir zafer olarak görmüyorum. Yolculuğumuza, zulmün olduğu yerde tarafsızlık namussuzluktur diyerek başladık. ‘Bir ülkeye diktatörlüğü diktatörler değil ona boyun eğenler getirir’ diyen Bülent Ecevit’in, ‘Burada güneş dururken ampüle ne hacet’ diyen Erbakan hocanın, ‘Sadelik şatafatı, iyilik kötülüğü yenecek’ diyen Meral Akşener’in Türkiye sevdasıyla başladık. Yolumuzu kestiler, yol bulamazsak yol yaparız dedik ve İyi Partimizi kurduk. Kararla demokrasi dedik, devleti ele geçirilecek bir aygıt olarak görenlere seslendik ve demokrasi araç değildir, demokrasi ülke meselelerini seçme metodudur dedik. Milletin önüne sandık koyup demokrat olamazsınız, sandığın adaletin sağlamanız gerek dedik, dinletemedik. Acı bir tecrübeyle paralel yapıların ülkemiz üzerindeki kanlı gölgesine şahitlik ettiler. Devlet kadrolarını eş dosta peşkeş çektiler” ifadeleriyle başladı.

“TÜRKİYE’NİN İHTİYACI İYİ PARTİ İKTİDARIDIR”

Türkoğlu, “İktidar meşru bir güçtür ama muhaliflerin üstünde kırbaç gibi kullanılamaz, siyasi muhaliflerine ya benimsin ya kara toprağın diyemez. Türkiye şu anda bunları yaşıyor. Demokrasi İskender’in kalıcı değil, Amasya, Erzurum ve Sivas istişaresidir. Kapıları sizin gibi düşünmeyenlerin üzerine kilitleyerek demokrasiyi hapsedemezsiniz. Din, adalet, kalkınma, kul hakkı deseniz de size ve iktidarınıza hayır diyeceğiz. Bizler İyi Parti olarak bütün bunlara karşı ilan edilmiş bir ciddiyetiz. Bugün kuşatılıyoruz, ordularla değil, bizi biz yapan değerlerimizi yitirerek kuşatılıyoruz. Adaleti, kardeşliği, şehirlerimizi, iyilik ve yardımlaşma duygularımızı yitirerek kuşatılıyoruz. Hukuk ve yargı tek kişinin elinde. Üniversiteler suskun, basının üstünde bir giyotin var. Vatandaş zamların altında eziliyor, geleceği hacizli. Seçmen seçimlerin dürüstlüğünden endişeli. Çözüm, artık nasıl bir şey olduğunu unutmaya başladığımız demokrasi. Bugün Türkiye’nin inatlaşmaya değil konuşmaya, inşaata değiş üretime, ayrışmaya değil bütünleşmeye ihtiyacı vardır. Bütün bunları yapacak olan İyi Parti iktidarıdır ve yakındır. İyiliğin kötülüğü yenmesi için Türkiye’nin ihtiyacı olan İyi Parti’nin iktidarıdır” dedi.

Türkoğlu, vaadlerini şöyle sıraladı: “İyi Parti Bursa İl Başkanlığına her kesimden mağdurun yanında verdiğim mücadelemle huzurunuzdan. İyi Parti’nin Bursa’da herkese anlatmak, İyi Parti’nin Türk demokrasisinin oksijen çadırı olduğunu anlatmak, vatandaşın kendini güvende hissedeceğini ifade etmek üzere huzurunuzdayım. Yorulmak bilmeksizin ev ev Bursa’yı arşınlamak için buradayım. Kimseyi ötelenmeden, yüzümüzden tebessümü eksiltmemek için huzurunuzdayım. Aziz Türk milletinin bize verdiği bu millet adına, sesiniz olmak, daha etkin bir muhalefet olmak adına arkadaşlarımızla birlikte huzurunuzdayım. Türkiye’de döviz, altın ve İyi Parti’nin yükselişi önlenemiyor. Hepinize saygılarımı sunuyorum.”

“İYİ PARTİ TÜRKİYE’NİN UMUDU OLMUŞTUR”

İl Başkanı Adayı Yüksel Yılmaz, “Kaybedeni olmayan ancak kazananın İyi Parti olacağına inandığımız 2. Olağan Kongremizi gerçekleştireceğimiz bu anlamlı günde sizlerle buluşmanın mutluluğu içinde hepinizi saygı,sevgi ve muhabbetle selamlıyorum. İyi ki varsınız, iyi ki buradasınız, iyi ki bizimlesiniz..

Ayrıca bize bu vatanı emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına ve bu vatan için, bayrak için, toprak için şehit oluş kahraman askerlerimizi rahmetle anıyorum. Allah onlardan razı olsun. Hatırlayınız! Bundan yaklaşık üç yıl önce milli birliği, dirliği ve geleceği için milli, ilkeli ve kararlı duruşa sahip insanlara ihtiyaç olduğu anda birçok badireyi atlatarak ‘SEN DOĞMANA BAK GÜZEL GÜN” sloganıyla yola çıkan sayın Meral Akşener liderliğinde kurulan İyi Parti bu milletin umudu olmuştur. Bizler de Osmanlı’ya payitahtlık yapmış Bursamızda, genel başkanımızın teveccühüyle ve siz cesur insanların da desteğiyle yola çıktık. O dönemlerde paramızla tutacak bir mekân dahi bulamıyorduk. Bugün Kongrelerimizi stadyumlarda yapar hale geldik. Buralara sizlerin inancı, gücü ve kararlılığıyla geldiğimizi kimse unutmasın.

Türkiye’ye ve İYİ Partiye inanmış değerli arkadaşlarım, Türkiye Cumhuriyeti AKP iktidarıyla birlikte, tek adamlığa mahkûm edilmiştir. Bu iktidarın, akıl yerine tek akılla Yönetme anlayışının Yerelde Bursa’mızı, genelde ise Ülkemizi ne hale getirdiğini hepimiz biliyoruz. Bunları burada tek tek sayarak kıymetli vaktinizi almak istemiyorum. Ancak birkaç temel husustan bahsetmeyi faydalı buluyorum. Hukukun üstünlüğü yerine güçlünün hukukunun tesis edildiği,
Ekonomi ve Eğitim başta olmak üzere hayatın her alanında olması gereken eşitliğin yandaşlar lehine döndüğü,
Bireysel özgürlüklerin engellenerek toplumsal adaletin ortadan kalktığı,
Dış politikada ülkemizin yalnızlaştırıldığı,
Korku imparatorluğunun kurulduğu bir ülke haline geldik.

“BURSA SORUNDAN İBARETTİR”

Bursa’nın sorunlarını dile getirerek konuşmasına devam eden Yılmaz, “Yerelde ise 16 yıldır AKP iktidarı tarafından yönetilen Güzel Bursa’mıza baktığımızda; tarihi boyunca yeşil olan şehrimizin nasıl bir beton yığını haline dönüştürüldüğünü, Kentsel Dönüşüm adı altında Rantsal Dönüşüm yapıldığını, Doğanbey Toki Ucubelerinin şehrin bağrına bir hançer gibi nasıl saplandığını hepimiz görüyoruz ve yine Evliya Çelebi’nin Velhasıl Su’dan ibarettir, dediği Bursa’mız, Türkiye’nin neredeyse en pahalı suyunu kullanıyor. Keza Atatürk stadı yıkılarak yanlış yerde, Fahiş rakamlarla yapılan ve hala bitirilmeyen Stadyumun durumu ortadadır. Bursa’mız için 2016 yılında bitirilmesi planlan Yüksek Hızlı Tren Projesinin önce Yılan hikâyesine sonra da Yük trenine çevrilerek “Yalan hikâyesine” döndüğünü hepimiz biliyoruz. Muktedirlerin Güya Akıllı dokunuşlarla çözüleceğini söylediği trafik sorunu artık hepimizin en büyük çilesidir. Kentsel Dönüşüm olarak FSM bulvarında, Ata Bulvarında ve Beşevlerde yapılanlar, Kentsel dönüşüm değil rantsal dönüşüm haline dönüşmüştür. Eğer Evliya Çelebi günümüzde yaşasaydı herhalde seyahatnamesine şehrimiz için şöyle yazardı, ‘Velhasıl Bursa sorundan ibarettir’ dedi.

“BİZ OLAMAYA GELİYORUZ”

Yüksel Yılmaz, “Değerli İYİ Parti’ye gönül vermiş cesur arkadaşlarım, biz dün bu yola çıkarken demokrasi diyorduk, bugün de demokrasi diyoruz.

Dün hukukun üstünlüğü diyorduk, bugün de Hukukun üstünlüğü diyoruz. Dün şeffaf, hesap verebilen ve liyakati esas alan bir yönetim diyorduk, bugün de aynı noktadayız. Cesurlar Hareketinin Değerli Mensupları;

İYİ Parti’nin Kuruluş Destanını Bursa’dan yakılan bir meşaleyle sizler başlattınız. Sizlerle yazdığımız bu başarı hikayesini ilk günkü aşkla ve gayretle kaldığımız yerden tamamlamaya geliyoruz. Bizler Yunus’un sevgisi, Mevlana’nın hoşgörüsüyle özelde partililerimizi genelde ülkemizi kucaklamaya, onlarla tek yumruk olmaya geliyoruz. Bizler kişileri değil, fikirleri konuşmaya, sistemleri tesis etmeye, tek kişiyi değil, ortak aklı “Biz” olmaya geliyoruz. Size, Uludağ’ın eşsiz heybetinden güzelim ve koskoca Bursa’ya bakan bir yabancı gibi değil, Bursa’yı avucunun içi gibi bilen ve Bursa’ya tepeden değil içinden, mahallesinden, sokağından bakan bir evlâdı olarak, Yüksel kardeşiniz olarak sesleniyorum. Sizlerle bugüne kadar hep birlikte yol Yürüdük çile çektik komşuluk ettik. Allah var ben sizinle bu komşuluktan her daim mutlu ve mesut oldum. İnanıyorum ki iyi insanların yeri cennettir.
Rabbim siz iyi insanlar ile bu dünyada yaptığım komşuluğu Cennet’te de bana nasip etsin” diyerek sözlerine son verdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ