Zirvede Haber

Karacabey’e Gerçekten Hizmet Yapmayı Düşünüyor musunuz?

Karacabey’e Gerçekten Hizmet Yapmayı Düşünüyor musunuz?

İYİ’ler Karacabey Belediye Başkanı Özkan’ı topa tuttu! İYİ Parti Karacabey İlçe Başkanı Fatih Karabatı; ” 05 /08/2020 Çarşamba günü Karacabey Belediyesi Meclis toplantısında Sayın Başkan Ali Özkan gündem dışı verdiğimiz önergeyi görünce  geçmiş mübarek kurban bayramımızı bile kutlamayı unuttu!

14 Şubat 2020 tarihli 3194 sayılı imar kanunun 8-ğ maddesince ‘’ (Ek: 12/7/2013-6495/73 md.) (Değişik cümle:14/2/2020-7221/6 md.) Büyükşehir belediyesi sınırının il sınırı olması nedeniyle mahalleye dönüşen ve nüfusu 5.000’in altında kalan yerlerin, kırsal yerleşim özelliğinin devam edip etmediğine büyükşehir belediye meclisince karar verilir. (Ek cümleler:14/2/2020-7221/6 md.) Büyükşehir belediye meclisince aksine bir karar alınmadıkça, uygulama imar planı yapılıncaya kadar bu alanlardaki uygulamalar 27 nci madde hükümlerine göre yürütülür. 27 nci maddede belirtilen projeler, ilçe belediyesince onaylanır ve muhtarlığa bildirilir. Kırsal alanlarda iş yeri açma ve çalışma izni; kadimden kalan veya yapıldığı tarihteki mevzuat kapsamında yola cephesi olmaksızın inşa edilen yapılar ile köy yerleşik alanlarda kalan yapılara kırsal yapı belgesine, yerleşik alan sınırı dışındaki diğer yapılara ise yapı kullanma izin belgesine göre verilir. Köylerde bulunan konutlarda, iş yeri açma ve çalışma izni alınarak ev pansiyonculuğu yapılabilir. Kamuya ait bir yaya veya taşıt yoluna cephe sağlanmadan yapı inşa edilemez, parsel oluşturulamaz. Yerleşme ve yapılaşma özellikleri, mimari doku ve karakteri, gelişme düzey ve potansiyeli açısından önem arz eden köylerde bu özellikleri korumak, geliştirmek ve yaşatmak amacıyla muhtarlık katılımı ile ilgili idarelerce köy tasarım rehberleri hazırlanabilir. Köy tasarım rehberleri ilgili idare meclisi kararı ile onaylanır ve uygulanır.’’ Denilmektedir.

İlçemiz 6360 sayılı yasa ile Büyükşehir hudutlarına dahil edilmiş, kırsal  yerleşim alanları ise 442 sayılı köy kanunu kapsamından çıkarılarak mahalle statüsüne sokulmuştur.Mahalle statüsündeki bu yerleşim alanlarında yaşam halen köy statüsünde devam etmektedir.Tarım ve hayvancılıkla uğraşan bu mahallelerimizin (KÖYLERİMİZİN), gerek ruhsatlandırma yani inşaat yapabilme ,gerekse su ücretlerinin eskiden olduğu gibi merkez mahallerine göre 1/4 düşük alınması gibi  konuları kapsayan  3194 sayılı 8-ğ maddesine istinaden verdiğimiz  önergemiz  ne yazık ki ana karakterini bile anlamadan  AKP ve MHP Meclis üyeleri tarafından ,  komisyona havale edilmesine bile gerek görülmeden oy çokluğu ile gündeme alınmadan reddedilmiştir.

Sayın Başkan Önergemizin ne olduğunu anlamamış olacak ki bizi şov yapmakla itham etmiştir. İYİ parti Karacabey belediyesi meclis üyemiz sayın Adnan Akın‘ın açıklamalarını kulak asmamıştır.Oysaki verilen bu önerge Bursa’nın birçok  ilçe Belediyelerinde gündeme alınarak Büyükşehir Meclisine havale edilmiştir.

Amacımız Karacabey ilçe Başkanlığı olarak şov değil , Karacabey halkının ve mahallerindeki vatandaşların sorunlarını dile getirmek ve yanlarında olmaktır.

Sayın Başkan köylerimizde yaşayan insanlarımızla vermiş olduğumuz önergede bir kez daha gösteriyor ki siz hiçbir zaman köylüyü düşünmediniz. Köylünün sorunlarına eğilmediniz. Siz ancak köy arazilerini satmayı bilir, bilbordlarda boy göstermekle Karacabeyliye hizmet yapılmaz.

Sayın Başkan ; Karacabey Belediye Başkanı olarak Karacabey’in sorunlarını görmezden gelmeniz size ve bulunduğunuz mevki ye hiç yakışmadı. Millet Hizmet bekliyor Hizmet!!!

Sayın Başkan seçim çalışmalarında öve öve bitiremediğiniz “Güzellikler Şehri” diyerek bahsettiğiniz Karacabey halkının sorunlarına çözüm getirmemek ve  gündemi kapatmakla Belediye Başkanı olunmaz.İyi Parti Karacabey İlçe Başkanlığı olarak bu konunun üzerinde duracağız.Karacabey halkının yanında olacağız.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ