Zirvede Haber

TÜRKİYE KARATE ŞAMPİYONASI YILDIRIM’DA YAPILDI

TÜRKİYE KARATE ŞAMPİYONASI YILDIRIM’DA YAPILDI

Yıldırım Belediyesi, Türkiye Karate Federasyonu ve Bursa Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında düzenlenen Ümit-Genç ve 21 Yaş Altı Türkiye Karate ‘Kata’ Şampiyonası sona erdi.

Yıldırım Belediyesi’nin ev sahipliğinde Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi’nde düzenlenen, yeni normalleşme döneminin ilk ulusal organizasyonu olma özelliği taşıyan etkinlikte Bursa’nın yanı sıra 18 farklı ilden katılan 205 sporcu madalya mücadelesi verdi. 3 gün süren şampiyonanın madalya törenine Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın yanı sıra Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Gökhan Dinçer, Yıldırım Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mehmet Demirci, Yıldırım Belediyespor Başkanvekili Muammer Özbey, konuklar ve sporcular katıldı.

YILDIRIM’A BRONZ MADALYA

Yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı alınan tedbirler kapsamında gerçekleştirilen organizasyon, Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği kriterler doğrultusunda seyircisiz düzenlenirken, sporcuların performanslarını sergilediği tatami içi hariç diğer tüm alanlarda maske kullanımı zorunlu kılındı. Müsabakalara katılacak sporcular yeni normalleşme kapsamında alınan tüm tedbirlerin yanı sıra ‘kata’ müsabakalarında uzak doğu dövüş sanatlarını belirli bir düzende ve görsel koreografi şeklinde temassız olarak gerçekleştirdi. Her performans sonunda tatami dezenfekte edilirken, organizasyona katılan sporcu, antrenör, hakem, yönetici ve tüm misafirler, şampiyona süresince maske, mesafe ve temizlik kuralları kapsamında salonda yer aldı. Organizasyonda Yıldırım Belediyespor Karate Takımı sporcusu İbrahim Uğur, 21 Yaş Altı kategorisinde Türkiye 3.’sü olarak bronz madalyayı Yıldırım’a kazandırdı. Şampiyonada başarı kazanan sporculara ödüllerini Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan takdim etti.

EV SAHİPLİĞİ GURURU

Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi’nde düzenlenen ilk ulusal şampiyonanın, gelecekte düzenlenecek uluslararası organizasyonlara yönelik önemli bir adım olduğunu vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi’nde yapılan ilk ulusal organizasyon olan Kata Şampiyonası’na ev sahipliği yaptık. Büyükşehir Belediyemize ve Türkiye Karate Federasyonumuza şampiyonanın ilçemizin ev sahipliğinde gerçekleştirilmesi vesilesi ile teşekkür ediyorum. Aynı zamanda organizasyonun 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında yapılması nedeniyle de emeği geçenleri kutluyorum. Rabbim bir daha milletimize 15 Temmuz’da yaşanan hainliğin tekrarını yaşatmasın” dedi.

BAŞKAN YILMAZ’A TEŞEKKÜR

Bursa’nın ev sahipliğinde güzel bir organizasyon gerçekleştirildiğini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkan Alinur Aktaş, “Gönül, çok daha kalabalık salonlarda ve karşılıklı müsabakaların yapıldığı şampiyonalar da istiyor ama yeni normal dediğimiz süreçten geçiyoruz. Buna uygun olarak da ilk kez bu organizasyona ev sahipliği yaptık. Turnuvanın ev sahipliğini kabul eden çok kıymetli Yıldırım Belediye Başkanımız Oktay Yılmaz’a, çok kıymetli Federasyon Başkanımıza, hakemlerimize ve sporcularımıza çok teşekkür ediyorum. Bu organizasyon aynı zamanda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 4. sene-i devriyesine ithafen de yapıldı. O gün 251 şehidimiz, 2 binin üzerinde gazimiz vardı. Maalesef Türkiye’nin okullarında okumuş, kahraman Türk Ordusu içinde görev yaparak rütbeler almış bir takım kendini bilmezin teşebbüs ettiği kalkışma, nihayetinde Allah’a hamd olsun, bu milletin basireti ve feraseti ile önlenmiş oldu. Ülkemizde darbe konusu bir daha açılmamak üzere tarihin derinliklerine gömülmüştür. Bu milletin bağımsızlığı ve özgürlüğü, bu milletin iradesi ile bir kez daha ispatlanmıştır” diye konuştu.

ŞEHİT VE GAZİLER ANILDI

Pandemi sürecinin ardından ilk müsabakayı Yıldırım’da gerçekleştirdiklerini belirten Türkiye Karate federasyonu Başkanı Esat Delihasan, ”15 Temmuz şehitlerini ve gazilerini anma turnuvası olarak bu şampiyonayı organize ettik. Pandemi sürecinden sonra bir araya gelerek hasret giderdik hem de yeni süreçte çizeceğimiz yol haritasını görme imkanımız oldu. Destek veren Yıldırım Belediyemize ve Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum. Yerel yönetimlerin katkısı olduğunda bu tür organizasyonlar daha anlamlı ve daha güzel hale geliyor. Yıldırım’da da güzel bir organizasyonu tamamladık” ifadelerini kullandı.

-SONUÇLAR-

U21 Erkekler:

  1. Sabri Mert Mülhim
  2. Emre Bayram
  3. Mehmet Hamza İyik-İbrahim Uğur

U21 Bayanlar:

  1. Keyda Nur Çolak
  2. Nilgün Mollaoğlu
  3. Cahide Nur Duman-Nursena Karakurt

Genç Erkekler:

  1. Görkem Aslan

2.Mustafa Önder Bütüner

  1. Hüseyin Altundal-Metehan Yavaşoğlu

Genç Bayanlar:

  1. Menekşe Vardar
  2. Şule Azra Akbulut

3.Sinem Gül Duman-Hülyanur Şengül

Ümit Erkekler:

  1. Furkan Kaynar

2.Ali Alhamidou

  1. Muhammed Efe Yurtseven-Alparslan Küçükaltun

Ümit Bayanlar:

  1. Şule Zeynep Arslan
  2. Tuana Irmak
  3. Esma Sıla Evsan-Tuğçe Bilginsoy
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ