Zirvede Haber

Aktaş Tarih Verdi!

Aktaş Tarih Verdi!

KESTEL HABER MERKEZİ NAZİF EREK Bursa’yla ilgili önemli 7 gelişme! Başkan Aktaş tarih vererek açıkladı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Ankara temaslarının ardından kenti yakından ilgilendiren gelişmelerle ilgili basın toplantısı düzenledi. Bursa’yla ilgili “Güzel haberler vermek istiyorum. Size 7 konu başlığından bahsedeceğim.” diyen Başkan Aktaş; Millet Bahçesi, Hanlar Bölgesi, T2 hattı, Gökdere, Çelik Palas, Doğanbey ve Orduevi ile ilgili projeleri anlattı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş‘ın basın toplantısına, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, AK Parti Bursa Milletvekilleri Atilla Ödünç, Emine Yavuz Gözgeç ve Vildan Yılmaz Gürel de katıldı.

Sözlerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmeye değinerek başlayan Başkan Aktaş, “2,5 yıldan beri ifade ediyorum, geçmişte kim ne yaptıysa hangi siyasi partiden olursa bizim başımızın tacıdır. Ola ki yapılmış yanlış projeler ve zaman içinde fonksiyonunu yitiren yatırımlar varsa biz mevcut yanlışları bertaraf etmek, ortadan kaldırmak ve beraberinde de şehrin ihtiyacı olan yeni doğruları eklemek adına gayret içinde olacağımızı, tüm bakanlıklar, kamu imkanlarını beraberce araştıracağımızı ifade ettik.

Geçen hafta Sayın Cumhurbaşkanımızla İstanbul’da 1,5 saatlik görüşmem oldu. Bundan önce dönem dönem İl Başkanları toplantısında veya milletvekilleri ile mecliste beraberce görüşmeler oluyordu. Geçen  hafta birebirde konuşmalarımız oldu. Cumhurbaşkanımızın yönlendirmeleri neticesinde Ankara’da bazı  bakanlarımızla görüşmeler oldu.” dedi.

Başkan Aktaş, “Hepimize büyük geçmiş olsun. Maskeyle oturuyoruz. Maske şehrimiz için bir zorunluluk. Bir süre daha devam edecek. Bugüne kadar hassasiyet gösteren hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Vefat sayılarında ciddi yükselme olmasa da vaka sayılarında son bir haftada yükselme seyriyle ilgili bir hareketlenme olduğu için maske, mesafe ve temizlik konusunda tavizsiz hareket etme mecburiyetimiz var. Güçlü bir devlet güçlü bir şehir olduğumuzu bu süreçte gördük. Sayın Cumhurbaşkanımız başta Sağlık Bakanımız, ilgili bakanlara, valimize, sağlık müdürümüze, sağlık çalışanlarımız ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“İstanbul’dan sonra Alman firmalarının en çok yatırım yaptığı şehir Bursa”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş, “Sokağa çıkma kısıtlamalarında sorunsuz ve sıkıntısız şekilde atlattık. Gerçekten biz bu manada önemli işleri başarmışız. Sağlık yatırımları başta olmak üzere. Bunların sürdürülebilir olması için Cumhurbaşkanımızın ve bakanlarımızın gayretlerini görüyoruz. Uluslararası toplantılara katıldım. Gurur duydum. 1,5 ay önce Brezilya Belediyeler Birliği’nin toplantısına katıldım 2 saat. Başkanımız Fatma Şahin ve Sağlıklı kentler Birliği Başkanı olarak ben katıldım. 25 şehir başkanı katıldı. Sau Paola başkanı sormuştu. Vefat sayıları onlarda 1500 civarındaydı. Bizde 2500 civarındaydı. Bizde 4700’lerde, onlarda 40 binleri geçti. Sağlık Bakanları istifa etti. Çok ciddi panik var. Dün Türkiye Belediyeler Birliği olarak Gaziantep, İzmir, Bursa, Balıkesir, Denizli gibi 15 başkanın katıldığı Almanya’daki belediyelerle biraraya geldik. 2 saatlik keyifli konferans oldu. Kardeş şehir ilişkilerinin geliştirilmesi konusunda bir dizi kararlar alındı. Yıl sonuna doğru İstanbul’da biraraya gelip, faaliyete dökebilmek adına hamlelerimiz olacak. İstanbul’dan sonra Alman firmalarının en çok yatırım yaptığı şehir Bursa. Almanya’da çalışan çok ciddi sayıda Bursalı var. Orada kadim bağlarımız var. 1960’lı yıllara, 3 hatta 4.kuşak. Almanya gibi güçlü bir ülkeyle bu bağlantıları önemsiyoruz. Ülkemizde sağlık yatırımları başta süreçle ilgili tebrikleri ziyadesiyle bizleri gururlandırdı.”

“Cumhurbaşkanımızın biz bize yeteriz kampanyaları, farklı hamleler, finans destekleri ne yerelde kayıtsız kalmamız mümkün değildi. Kanuni olarak bir yanlışa da düşmeden neler yapabiliriz noktasında milletvekillerimizle, il başkanımız ve parti yöneticilerimiz, tüm belediye başkanlarıyla farklı zamanlarda görüşmelerimiz oldu. Bazı destek ve katkılarımız oldu. Amaç dönemi hasarsız geçirmekti. Sosyal yardımları, vefa destek grupları adı altında. Bir ilçe belediye başkanımız aradı beni. Farklı siyasi partiden, siz alternatif dağıtım grubumusunuz diye sordu. Kaymakamlık listeleri olmadan yapmamız mümkün değil. Biz nihayetinde yaptığımız tüm iş ve işlemleri 17 ilçe çatısı altında olduğumuz için onlara bakarak yapıyoruz. Espriyle sizin paket daha zengin” ifadelerini kullandı.

“Sosyal yardımlar yaptık”

Başkan Aktaş, pandemi süreciyle ilgili, “Mart 12’de başlayıp 31 Mayıs’a kadar devam eden olağanütü süreci kayıpsız hasarsız atlatmamız gerekiyordu. Bu noktada özel gayret gösterildi. Ekip arkadaşlarımın her biri seferber oldu. İl Teşkilatımız 60 yaş üzerini aradı, biz bir grup oluşturup aradık. Muhakkak eksik aksaklıklar olmuştur. Ama ciddi manada övgüler aldık. Kiralarla alakalı, Buski’deki uygulamalar, sosyal yardımlar yaptık. Fırsata çevirdik. Başta ana arter olmak üzere Namazgah İpekçilik Yeşil Caddesi gibi noktalarda yıllardır yoğun trafikten el atılamayan konularla alakalı bir dizi çalışmaları hayata geçirdik. 80 bin ton asfalt kaplama yaptık. 3 günlük yasaklar sürecinde yaptık. Bitmedi. Bursa Büyükşehir Belediyesi çalışıyor. Bizim ulaşımla alakalı, insanlara konforlu ulaşım sunmak ister kendi ister otobüs veya metroyla hareket etsin, konforlu ulaşım sunmak mecburiyetimiz ve önceliğimiz var. ” dedi.

“Emek Şehir Hastanesi’nin ihale süreci başladı”

Emek Şehir Hastanesi’nin ihale sürecinin başladığını belirten Aktaş, “Maskelerle hayata devam etsek de, 1 Haziran tarihi itibariyle yeni normal sürece başladık. İş adamlarıyla buluşuyorum. Valimiz ve 30 sanayicimizle akşam yemeğinde beraberdik. Projelerden bahsettim.

2 otomotiv fabrikamız var. Yüzde 90’lı rakamları görmüş olmaları 1 Hazirandan itibaren sevindirici bir durum. Otomotiv yan sanayinde yüzde 75, haricinde çok yeni siparişlerin alınması. Ülkemizin iyi hamlesi ve dış ilişkilerdeki hamlenin faydalarını görüyoruz sözünü önemsiyorum. Ahşap sanayisinde yüzde 65, yüzde 70 lüks tüketim olmasına rağmen yüzde 70’li rakamların görülmesi, ihracat çarklarının tekrar dönmesini kıymetli ve değerli buluyorum. Biz güçlü bir ülkeyiz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde güzel işlere imza atacağız.

Emek Şehir Hastanesi’nin ihale süreci başladı. Milletvekillerimiz yeni bakanımız Adil Karaismailoğlu’na ziyarette bulundular. Haziran sonu Temmuz başı ihale yapılacak. Şehir içi metro için bakanlık marifetiyle ilk kez çalışma yapılacak.” dedi.

“Otomobil fabrikası süreci hızla ilerliyor”

Gemlik’teki askeri araziye yapılacak otomobil fabrikasıyla ilgili son gelişmeleri de aktaran Başkan Aktaş, “TOGG ile 2 hafta önce Sanayi ve Teknoloji Ulaştırma Bakanlığımız ve Tarım Bakanlığımıza bağlı DSİ Genel Müdürlüğü‘ne bağlı üst düzey yöneticiler düzeyinde toplantı yaptık. Plan sürecini tamamladık. 17 Mayıs tarihi itibariyle süreç başladı. Zeminle alakalı içme ve kullanma suyuyla alakalı beraberindeki dere ıslahıyla alakalı yeni yapılacak yollar ve kavşaklarla alakalı çalışmalar var. Süreçlerinin halledilmesiyle ilgili gerekli görüşmeler yapıldı. Cumhurbaşkanımızı da bilgilendirdim. Burada kısa sürede temel atma işinin yapılacağını ifade etmek istiyorum.

Pandemi süreciyle zaten süreç sıkıntıya girer otomobil fabrikası hayal olur gibi düşüncesine kapılanlarına söylüyorum. Kesinlikle böyle bir durum söz konusu değil. Milletvekillerimizin de hızlı trenle alakalı süreçle ilgili onlar da bilgilendirme yaptılar. Sürecin de hızla ilerlediğini ifade etmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.

BURSA İÇİN 7 ÖNEMLİ GELİŞME

“Güzel haberler vermek istiyorum. Size 7 konu başlığından bahsedeceğim.” diyen Başkan Aktaş, “İnşallah 7 ile kalmayacak. Hem Cumhurbaşkanımızın hem de ilgili bakanlarımızın beraberce takip ettiğimiz konuları kamuoyunu bilgilendirmek ve tarihleriyle açıklamak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

BİRİNCİ KONU – AÇILIŞININ GERÇEKLEŞTİĞİ MİLLET BAHÇEMİZİ GENİŞLETİYORUZ

“2 hafta önce 5 Haziran Cuma günü Cumhurbaşkanımızın tele konferansla katıldığı Millet Bahçesi’nin açılışını gerçekleştirdik. Kendisini rahmet minnetle anıyoruz. Reşat Oyal Kültürparkımızın yanıbaşında, yeşilliğe, güzelliğe güzellik katacak. Millet Kıraathanesi, yürüyüş yolları, çeşmeleriyle ortaya çıkarılan güzelliği tamamlamak istedik. Cumhurbaşkanımızın da o gün Murat Kurum bakanımıza hitaben yaptığı bu biraz küçük olmadı mı sözleri olmuştu. 42 dönüm millet bahçemizin olduğu yer, kalan 18 dönümlük alanı da 31 Temmuz tarihine kadar yıkıyoruz.

İnşallah buranın da Millet Bahçesi‘ne katılması sağlanacak. Spor salonu ve yüzme havuzu yıkımı yapılacak.”

İKİNCİ KONU – HANLAR BÖLGESİ

“İşadamlarımızı da ciddi heyecanlandırdı. Hiç turizmle alakası olmadığı halde. Birkaç işadamımızın söylemi beni çok mutlu etti. Hanlar Bölgesi’nin etrafının açılması şehre ciddi katkı  sağlar sözü beni mutlu etti.

31 Ağustos 2020 tarihine kadar ilk binalarımız 5 de 7 de 8 de olabilir. İlk binaların yıkımını gerçekleştireceğiz.

Hanlar Bölgesi’nde 31 Ağustos tarihine kadar yıkımlar başlayacak. Kamu binalarıyla anlaşmalar yapıldı. Özelden de anlaşma yaptıklarımız var. Süreç hızlıca sürüyor. Cumhurbaşkanımız konuyla alakalı detaylı bilgi verdiğimde heyecan duydu. Bu bölgeyi tarih adasına çevireceğimizi ifade etti. Bakan Murat Kurum beye törenle yapın talimatı verdi.”

ÜÇÜNCÜ KONU – 31 AĞUSTOS TARİHİNE KADAR T2 HATTININ İHALESİ BİTECEK

“T2 hattıyla alakalı maalesef devamiyeti sağlayamadık. Cadde esnafının sorunlarının giderilmesi, üst geçitlerin açılması ve sürecin toparlanması için girişimimiz oldu. 8100 metrelik, 700 metre yer altı olmak kaydıyla T2 hattının tamamlanarak T1 hattına entegre edilmesi noktasında kaynak oluşturmak ve prosedürü aşmamız gerekiyordu. 31 Ağustos tarihine kadar ihalesi bitecek. İnşallah önümüzdeki yıl sonu itibariyle artık eksiği aksağı kalmadan bu hattı T1 ile entgere ederek çalıştıracağız. Gerek finansman ve gerek farklı prosedürlerle alakalı, hem yüzeydeki inşaat çalışmaları ve sinyalizasyon çalışmalarını yapacağız.”

DÖRDÜNCÜ KONU – ÇELİK PALAS’IN ARKASINDAKİ 32 YILLIK BİNA 

“Çelik Palas’ın arkasındaki 39 dönümlük alanda konuşlanmış 32 yıllık binayla alakalı farklı girişimler oldu. Bursa’yı seven Bursa’da basın faaliyetini icra eden insanlar olarak kaygı, eleştiri, önerilerinizi dile getirdiniz. Geçen sene kasım ayında başlamış bir süreçti, Özelleştirme İdaresi’ndeki bir yer. Ticari rantı olan ve yarım kalan bir süreç. 30 Eylül 2020 tarihine kadar Çelikpalas Otel arkasındaki bu alanın inşallah yıkacağız ve Millet Bahçesi’ne dönüştüreceğiz. Bursa’nın yeşil hüviyetine kavuşması için çalışacağız. Cumhurbaşkanımıza da gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkür ediyorum.”

BEŞİNCİ KONU –  DOĞANBEY MİLLET BAHÇESİ

“Doğanbey Toki konutlarının olduğu ve  Doğanbey Millet Bahçesi ve otoparkıyla bu alanın tanımlanmış bu projesi de 31 Ekim 2020 tarihine kadar ihale edilip çalışmaları başlatılmış olacak. “

ALTINCI KONU – GÖKDERE MİLLET PARKI

“31 Aralık 2020 tarihine kadar ihale edilecek. Gökdere Millet Parkı, bir yanı Yıldırım bir yanı Osmangazi ilçemizi ilgilendiren bu alanda da ihalenin yıl sonuna kadar yapılacağını ifade ediyorum. Projesi hazır. Gökdere Millet Bahçesi’nin ihalesinin yapılacağını belirtmek istiyorum.”

YEDİNCİ KONU – BEY SARAYI’NIN GERÇEK KİMLİĞİNE KAVUŞMASI 

“Bey Sarayı Alanı. Bizi de heyecanlandıran önceki başkanımızın gayretinin olduğu konudur. Osmanlı’nın ilk sarayı Bey Sarayıdır. Ordu Evi’nin olduğu alan, bununla alakalı süreç de başladı. Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Biz bu bölgeyi, Osmangazi Belediyemizin de çalışmaları var. Biz burayı tarih adasına dönüştürmek istiyoruz. Hanlar bölgesi, Osmangazi Orhangazi, Bey Sarayı Hisar Bey sarayı’nın gerçek kimliğine kavuşması için Orduevi öncelikle taşınarak burada şehir adına önemli bir noktanın oluşacağını ifade etmek istiyorum. Süreç başladı. Gerekli çalışmalar karşılıklı başladı. Milli Savunma Bakanımız ve Genel Kurmay Başkanı ile Ordu komutanlarımıza teşekkür ediyorum.

İnşallah kültür sanat turizm ama özellikle kentsel dönüşümle alakalı muhtemelen 1 ay sonra Bursa’mızın yeni hedefleriyle alakalı size bazı açıklamalarım olacak. Şunu ifade etmek istiyorum. Bursa geçirdiği süreçlere rağmen Türkiye’nin en güzel şehirlerinden bir tanesi. İnançlıyız, heyecanlıyız. Hepsi birbirinden değerli bakanlarımız, milletvekillerimiz, İl Başkanımız ilçe başkanlarımız, ilçe belediye başkanlarımız bu şehirde iz bırakmaktan başka hiçbir heyecanımız yok. Biz fitne fesat yapmadan, asla ve asla farklı mahalle ve mahfillere kaymadan konumuza odaklanmışız. Sayın Cumhurbaşkanımızın Bakanlarımızın, önümüzdeki ay açıkladığımda kentsel dönüşüm projelerinin şehrimiz adına önemli hamleler olacağını, sizi ve kamuoyunu heyecanlandıracağına yürekten inanıyorum.

3 tane büyükşehir belediye başkanımız hayatta. Diğerleri hayata veda etti. Recep, Erdem ve Erdoğan Başkana hayırlı uzun ömürler diliyorum.  Amacımız hoş bir seda bırakmak. Biz çıtayı yükseğe taşımanın derdi içindeyiz.”

SORU-CEVAP

Toplantının son bölümünde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

SORU: Hanlar bölgesi çevresinde Zafer Plaza’nın uzantısının yıkılması gözükmüyor. Orası ne olacak?

“CHP Grup Sözcüsü Osman Bey de ifade etti. Burayla alakalı hem koruma imar planlarını onaylamıştık. Odalarla da görüşüyoruz. Köşedeki bina, Zafer Plaza ile bağlantılı bir bina. Hem otoparkın hem sirkülasyon için orayı ilk etapta yıkmamız mümkün değil. Bizim yıkım programımızda köşe bina hariç diğerleri var. Pirinç hanı da ortaya çıkarmak adına bu binanın da yıkım gerekliliği ortaya çıkacak. Hiçbir şey yapmamaktan iyidir. Birşeyler yapmak. O hariç tüm binaları konuşuyoruz. ”

“T2 yapımıyla ilgili merkezi yönetinden beklentimiz kesinlikle olacak.  T2 projesine 1,5 aydır hazırız. Süreç yönetiyoruz finansmanla alakalı. Gelen para, giderler harcamalar, önümüzdeki hafta faaliyet raporunu görüşeceğiz. Orada da anlatacağız. Kaç lira borç aldık, ne kadar borç ve faiz ödedik. Geçen sene nekadarmış, önümüzdeki yıl ne kadar olacak. Öngörü ve gerçekleşenleri anlatacağız.T2’nin 170-180 milyona mal olacak ikmal ihalesi, ben 5 yıllığına çok rahat para bulabilirim. Biz mayıs başında 30 milyonluk, devlet bankaları . pazartesi günü özel banka geldi 200 milyon çatı kredisi açtı. Devlet bankaları bu rakamı vermiyor. Teşekkür ettik. Biz devletimizin bakanlıklarımızın imkanlarını Bursa’ya kullandırmak için, adına raylı sistem mi, dere ıslahı mı, altyapı mı dersiniz. 50 milyon EURO’luk içme suyu yatırımı var. Çınarcık Barajı’nı Bursa’ya getirerek, DSİ tarafından projeleri hazırlanıyor. Bursa’nın 30 yıllık su ihtiyacını karşılayacak. Biz ihale edeceğiz. Bunları yaparken de belediyenin rutin işlemlerinin durmaması gerekiyor.  Çok cazip ve özel dış kredi ile T2’yi halledeceğiz.”

SORU: T2 ile ilgili proje değişikliğine gidilecek mi?  Yunuseli konusu Cumhurbaşkanıyla gündeme geldi mi?

“T2’nin yer altına alınmasıyla alakalı 300 milyon ilave maliyet getirdi. T2 aktivitesi anlamında kısa vadede rantabl değil, orta ve uzun vadede yapılacak çalışmalarla artacak. T1’e entegre yer üstünden edeceğiz. Yer altına girme yok. Biz dersimize çok iyi çalıştık. Gelen bitirmek üzere girecek.

Yunuseli ile alakalı; ben 8-10 tane kentsel dönüşümü konuşmayacağım. 3 tane kentsel dönüşüm gerçek manada konuşacağım. Etap etap yapacağız ve devamı gelecek. Kesinleşmemiş projeyle alakalı söylemde bulunmak istemiyorum. 2,5 senedir ektiklerimizin meyvelerini toplayacağız.”

SORU: BUDO’nun satılması söz konusu olacak mı?

“En az CHP il Başkanı kadar ben de bu şehri düşünüyorum. Ben bu şehirle yatıp kalkıyorum. İyiniyetle getirilen tekliflere açığım. Kendisi beni ilk başkanlığa seçildiği kongrede ciddi ağır sözlerle tahkir etmesine rağmen bir siyasi parti İl Başkanıdır. Budonun satılması söz konusu değil. Verimlilik hesabı yapıyoruz. 1-2 gemi sattık. Bir miktar zarar ettiğini ifade etmiştim. Saatler konusunda verimlilik hesabı yapıyoruz. Budonun bütün maliyetlerini sorgulamak durumundayız.  Geçen yıl 326 bin lira kira vermişiz karşıda. Yüzde 3. Bunu yüzde 5’e çıkar en az 750 bin lira. Neyi biraraya geleceğiz. Kanun var nizam var.  326’yı yakalamak zaten mümkün değil. Üç katı zam nerede görülmüş. Cirodan yüzde 5’e çıkarıp en az 750 bin diyorsunuz. Hukuki anlamda gerekçelerimizi yazdık. Medeni konuşulabilir. Buradan bir algı oluşturmaya çalışmak. Kamuoyunu yönlendirmek istiyorlar. Sattık da Budo ile sıkıntı mı yaşandı.”

SORU: Pandemi sürecindensonra trafikte yoğunluk oluştu. Mesai saatlerinin bölünmesi konusunda gelişme var mı? 

“Mesai saatleri , 10 katlı yollar yapalım meseleyi halledemeyiz. Sinyalizasyon optimizasyon ilk fazı ekimde bitireceğiz. Bizim aynı zamanda üniversite başta olmak üzere, okullar, sanayi kuruluşları için revizyon yapmamız lazım. Vali bey altlık hazırlayın dedi. İlgili kurumlarla temmuzda biraraya gelip ağustos sonuna doğru 1500-2000 öğrencisi olan okullarımız var. Bunlarla alakalı çalışmayı yapıp revizyon yapalım dedi. S plakalar ve farklı konularla alakalı rantın önüne geçtiği gibi beraberinde bu işi satın alanların daha uygun fiyatla satın almasına vesile olacak. Herkes saat 8’de hayata başlamak zorunda değil. Kimisi 7’dekimisi 9’da başlayabilir. İki büyük osb var, Bursa ve Nilüfer Osb şehrin batısında.Yerinde bir çalışma olacağını düşünüyorum.”

SORU: Orduevi nereye taşınacak? 1050 konutlardaki dönüşüm ne aşamada?

“Cephanelik değil. Zamanı geldiğinde yerini paylaşacağız. Bilgimiz haricinde yapılmış çalışma. Plandeğişikliği için tek taraf biz değiliz. Bu şehirde akademik odalar var. Kanun var. Siz sınırsız yetkisi olan kurum değilsiniz. Zemin artı4’ü yıkıp, zemin artı 9 ile yer yaptığınız zaman arka tarafta bir çok 3-4 katlı bina var. Nasıl biz Bursa’yı kurtaracağız. Konu bitmiş değil. Konuyla alakalı önemli bir gelişme olacak yakında. İlgili tarafları bilgilendirdik. Takibimizdeki bir konu. 2 emsali 4 emsale çkartıp 3-4 katlı binaları 13-14 kat yapma huyundan acil vazgeçmemiz lazım. Böyle bir çalışma sunmadık. Cumhurbaşkanımız da asla kabul etmez.”

SORU: Yunuseli’ndeki dönüşüm için Cumhurbaşkanı ile görüştünüz mü?

“Ben yaptım oldu mantığıyla asla hareket edemeyiz. Yunuseli’nde belirli fonksiyonlar var. Jandarmanın yeri var. Eğitimlerini yaptığı. Beraberinde özel uçaklarla alakalı pist olarak da kullanılıyor. Yunuseli de 1050 Konutlar da konuşuluyor. Şekillenmemiş konuyla ilgili detaylı bilgi vermek doğru olmaz. Hayal ettiklerimizi proje olarak aktaramayız.”

SORU: Tabakhanelerdeki yatırımcı görüşmeleri ne aşamada?

“Çok net ve sıcak bir yatırımcı yok. Farklı alternatiflerle yapılabilir. Şehre değer katacak bir sıcak su tesisi ile konutla beraber dönüştürmek mümkün. Bursa’da iki tane nokta var. Merinos altı 6-7 mahalle. Altıparmak. Apartman hayatının ilk yaşandığı yer Altıparmak, Bir deprem olsa haftalarca ulaşılabayacak binalar var. Bu iki yerin dönüşümüyle ilgili kullanılabilir.”

SORU: Büyükşehir 33 yaşında. Eski başkanlarla bir konsey kuracakmısınız?

“Hala görüşüyoruz. Sohbet dilek temenniden öte bişey yok. Bizim kendi içimizde belirli grup heyet istişare ettiğimiz kişiler var. Yeni bir hata yapmamak mevcut hatalar varsa kimseyi itham etmeden aksayan işleri mümkün olduğu kadar bertaraf etmek. O irade Tower Plaza’yı yıktı, Çelikpalas’ın arkasını yıkacak. O irade Millet Bahçeleri kazandırmak, turizm değerini arttıracak anlayışı ortaya koyuyor. Yaşadığımız bu şehir kendimize yabancı etmemek için yeni hatalar yapmamamız gerekiyor. Hanlar Bölgesi  çevresini yüzde 50 hibe, yüzde 50 uzun vadeli kredi ile çözeceğiz. Devletin kamulaştırararak hallettiği binalar var. Bütün Genel Müdürlükleri harekete geçirdik.”

SORU: Don mağduru üreticilere destek yapabilecek misiniz?

Dünkü yağışlar gibi bölgesel yağışlar olmuş. İl Tarım Müdürlüğü genel tespit yaptı şimdi bire bir tespit yapıyor. Tablo çıksın. Tarsim’e kayıtlı olanlar var. Olmayanlar da var. Bir tablo çktıktan sonra kanuni çerçevede ne yapılmaısı gerekiyorsa hareket ederiz.

SORU: Yenişehir Kirazlıyayla konusu?

“Yasal izinlerle hareket edilerek yapılmış bir çalışma. Konu direkt bizim uhdemizdeki bir iş değil. Bizden imar şehircilik başkanlığı, buski veya bizden onay izin boyutu yok. Ben o noktada fikir beyan etmek durumunda değilim. Nihayetinde bu ve benzeri tüm çalışma ve yatırımlarla alakalı hayatını buna adamış milletvekilleri var. Saygı duyuyorum. Nihayetinde olabilir, bizler hatasız insanlar değiliz. Hata sıkıntı varsa, o milletvekili bakanımızla görüştü. Herkes medeni şekilde görüşebilir. Bu şehrin menfaatine olmayan bişey varsa 11 milletvekili ve il başkanımız evet demez.”

SORU: Mudanya sit konusu?

“Hayvanlar koklaşarak insanlar konuşarak anlaşır. Biz medeni insanlarız. Zafer Işık vekilimiz geçmişte büyükşehirle ilgili söylemlerine rağmen sırf 250 tane esnafın konusuyla ilgili medeni insan gibi istişare etti. Bu kendi başına yaptığı bir hareket değil. Gemlik Orhangazi Mudanya hattına bakıyor. Ama il başkanı ve milletvekillerimizin onaylarıyla yapılmış bir şey. Büyükşehir olarak onayladık. Kendisi de ikrar etti. Konularınızı takip etmeniz lazım. Koruma kuruluna bir kere uğramamışsınız, süreci takip etmemişsiniz. Emekli tümgeneral dilekçe yazmış. Bizden de ekip arkadaşlarımız 24’ünde toplantıya kurul toplantısına katılacak. Çarşamba günü. Bu buralara kalmazdı. Takip etmek lazım bazı şeyleri. Özellik arzeden sit alanlarıyla alakalı koruma alanlarıyla alakalı konularda Gökdere’nin yan tarafında dönüşümden bahsediyorum. Yıldırım Belediye Başkanı ile takip ettiğimiz proje. Hiçbir özelliği yok sit alanı geçiyor. Bir şeyleri takip edip arkasını korumak lazım. 250 işveren etkilenecek. Bana göre konunun takipsizliğinden buraya geldi. Büyükşehir meclisinden geçti. Dolayısıyla biz 24 Haziran’daki görüşmeden sonuç çıkacağını düşünüyoruz.”

SORU: CHP Genel Başkanı açıklaması?

“Siz de vatandaş olarak 2 satır yazıp şikayet edebilirsiniz. Cimer var. Belediyeler rutin denetlendiği gibi şikayet üzere de denetimlergerçekleşieyor. 3 milyon nüfuslu belediyeyiz. Kılı kırk yararcasına, mali müşavir ve ticaret erbabı olarak hareket gediyoruz. Doğrudan temin oranları yüzde 10’un altındayız. Diğer tüm ihale iş ve işlemleri imar işleri için yanlış yapmamaya çalışıyoruz.Abdestimden şüphem yok ki namazımdan şüphem olsun. Man adasındaki oıfşor hesapları, Kayserideki yolsuzluk, külliyeye çıkan chpliyalansa bu da yalan. Müddei iddiasını ispatlamak zorunda. CHP Genel Başkanı dediki, bizim belediyelerimizindenetlenmesi normal bursa belediyesindeki soruşturma ne oldu? Ben de hep müfettiş var dedim. Birden fazla müfettiş var. Koskoca buski, 8 şirket. Hepsinin işişlemleri belli. Balat Center dedi, ilçe belediye başkanıyla görüşmedi. Eminimki kendi içlerinde sıkıntıya düşmüştür.

Konu derin, konu hasssas. İptal edilmiş planlar var. Göreve geldiğimden bir ay öncesinde 050 emsal durdurulmuştu. O gün yasaldı şimdi gayri yasal, bertaraf etmek için elinden gelen gayreti ortaya koyuyorum. 14 Nisandaxn itibaren başlamış soruşturma var. Denetleniyor sorgulanıyor. Biz kendi payımıza düşeni açıklıyoruz.

Herşeyi kolaylaştırmanın niyeti içindeyim. Uyaroğluyum. Kanundan daha büyük adam değilim. Kanunun koyduğu kıstaslar var. Ötesinde bişey yapamamam. Çiğ yemedim ki karnım ağrısın. Zaman herşeyi gösterir. Sen git belediye başkanıyla görüş diye emoji de koyduk.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ