Zirvede Haber

YİNE SEYİRCİ KALDIK, UTANIYORUZ.

YİNE SEYİRCİ KALDIK, UTANIYORUZ.

İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı ‘Kadına Şiddet’ ile ilgi yaptığı basın açıklamasında ‘artık bu son olsun’ temennisinde bulundu. İl Başkanı Uzm. Dr. Yahya Bahadır; “Bu kaçıncı artık sayamıyoruz. Sadece basın açıklamaları yaparak bir sonraki, bir sonraki olayı beklemek istemiyoruz.

Kadın önce insandır.

Evde, sokakta, işyerinde yaşadığı her ortamda güvenle yaşayabilmesi için devletimiz çağdaş bir sosyal devlet olmanın gereğini yerine getirmelidir.

Bu konuda gerekli olan hassasiyeti göstererek;

İstanbul Sözleşmesi ve 6284 Sayılı Kanun uygulanmalıdır.

Kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığın sona erdirilmesi için ;

İstanbul sözleşmesi ve 6284 sayılı kanunun uygulanmasını,

Devletin kadınlara yönelik her türlü şiddet eylemini açık bir şekilde kınamasını,

Kampanyalar, ana-baba eğitim programları başlatılmasını,

Evde, sokakta, işyerinde yaşanan kadına yönelik şiddetin sorumlularının yargılanmasını ve caydırıcı yasal tedbirler alınmasını,

Önleyici koruma tedbirleri arttırılarak, elektronik takip sistemi uygulamasının yaygınlaştırılmasını,

Toplumun en savunmasız kesimi olan kadın ve çocukların yaşam hakkına yönelen suçlarda ceza indirimi  uygulanmamasını istiyoruz.

Sessiz bir odanın içine geçip, ışıkla birlikte eş zamanlı gözlerinizi kapattığınızda, çığlıklar duyabilirsiniz. Bir kadının çığlıklarını. Dindirilemeyen, sonu gelmeyen, başladığı yere ateş düşüren, söndürülemeyen çığlıkları…
Kadınların %35’i hayatlarının bir döneminde fiziksel ve cinsel şiddete, saldırıya maruz kalıyorlar ya da öldürülüyorlar.

Verilere göre, yaklaşık her 10 kadından 4’ü şiddet görüyor. Bu tablo giderek çoğalıp kötüleşiyor. Toplum olarak, kadına yönelik her türlü fiziksel ve psikolojik şiddetle karşılaşmış olanlara gereken hassasiyeti sonuna kadar göstermeliyiz.

20 Mart 2012’de resmi gazetede yayımlanan ve dayanağı İstanbul sözleşmesi olan 6284 sayılı Ailenin korunması ve Kadına yönelik şiddetin önlenmesine dair kanun, Kadın ve aile  bireylerinin koruma altına alınmasını ön görüyor.
Yargıtay’ın tek kadın Ceza Başkanı Şebnem Günaydın Başkanlığı’ndaki 3. Ceza dairesi eşe, çocuğa ve aile bireylerine yapılan her türlü silahlı saldırıda üst sınırdan ceza verilmesini hükmetti.

Aile içi şiddet mağdurlarını koruyucu tedbirlere karar verecek mülki amirlere, kolluk birimlerine bu konuda yetki verilmesi eleştirilse de; amaç, mağdurların bir an evvel koruma altına alınması, gerekli uygulamaların yapılmasıdır.

Şiddet gören kadına;Şiddetin bulaşıcı bir hastalık misali kolayca sirayet ederek aile bireyleri arasında hızla yayılması, ister kız ister erkek olsun çocukların doğrudan tanık olarak maruz kalması önce şiddetin mağduru,  sonrasında da faili olacakları gözümüzü kapatamayacağımız acı bir gerçektir.

Kadının toplumdaki yerinin hala tartışıldığı hatta katledildiği noktadayız.

İnsanlık adına, bir vatandaş olarak  kadını aydınlığa ve huzura çıkarmak, hepimizin görevidir.

Şiddet toplumsal bir hastalıktır.

Unutmamalı ki, her sessiz kalınan şiddet, bir gün sizi de bulabilir.

Biz İYİ Parti olarak; kadına ve aile bireylerine yönelik şiddetin bir an önce sonlandırılması için,  Adli ve insani kurumların görevlerini yapmasını temenni ve talep ediyoruz.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ