Zirvede Haber

NOBEL BARIŞ ÖDÜLLÜ BİLİM İNSANI ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

NOBEL BARIŞ ÖDÜLLÜ BİLİM İNSANI ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Kültür Koleji ve Kültür2000 Koleji, öğrencilerini, Nobel ödüllü bilim insanlarıyla buluşturmaya devam ediyor. “Nobel Söyleşileri” adlı altında gerçekleşen programa, 2014 Nobel Barış Ödülü sahibi Kailash Satyarthi katıldı.

İçinde bulunduğumuz pandemi döneminde öğrencilerini cesaretlendirmek ve motive etmek için “Nobel Söyleşileri” adı altında bir etkinlik serisi düzenleyen Kültür Koleji ve Kültür2000 Koleji, 2014 Nobel Barış Ödülünü alan Kailash Satyarthi ile öğrencilerini bir araya getirdi.

Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Hindu aktivist  Kailash Satyarthi, merhamet ve şefkatin kendisini güdüleyen etmenler olduğunu, başarının her adımında eğlenmeyi ve kutlamayı bilmenin gerektiğini belirtti. Bu şekilde yapılan işlerde daha çok cesaret ve motivasyon kazanılacağı konusunda gençlere tavsiyelerde bulundu.

Nobel Söyleşileri canlı yayınlarına, 2019 Nobel Fizik Ödülü sahibi Didier Queloz, 2019 Kimya Ödülü sahibi M. Stanley Whittingham, 2017 Nobel Kimya Ödülü sahibi Joachim Frank,  2013 Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Martin Karplus ve 2014 Nobel Barış Ödülü sahibi Kailash Satyarthi  konuk oldu. Söyleşiler, her hafta 30 dakika süreyle ve İngilizce gerçekleştirildi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ