Zirvede Haber

Erdoğan; “Pandemi’de Kritik Eşiği Geçtik”

Erdoğan; “Pandemi’de Kritik Eşiği Geçtik”

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni koronavirüs tedbirlerini tek tek açıkladı! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrası yeni corona virüs tedbirlerini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, “Arife gününden bayramın son gününe kadar 81 ilimizin tamamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 ilde 15 gün daha seyahat kısıtlamasının uzatıldığını duyurdu. Öte yandan yeni eğitim öğretim yılı eylül ayında başlayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar:

Aziz Milletim…

İçişişleri Bakanlığımız tarafından oluşturulan Vefa Destek Gruplarına yapılan saldırı farklı araçlarla olsa da aynı gayeye yöneliktir.

Varlık sebeplerini bu ülkenin çöküşüne, yıkılışına ve milletin acı çekmesine bağlayanların gerçek yüzlerine yaptıkları makyajalar artık yetmiyor. Küçük siyasi çıkarlar uğruna, eli kanlı teröristlerle gizli ittifaklar içerisine girenlerin yakasından milletimizin eli eksik olmayacaktır.

Darbe, kaos, felaket çığlığı yapanlar cevabı milletimizden alacaklardır. Türkiye önümüzdeki dönemde sadece salgını yenmekle kalmayacak aynı zamanda bu hastalıklı siyasetin temsilcilerinden de kurtulacaktır.

Salgın döneminde 65 yaş üstü ve milletimize hizmet için gece gündüz demeden çalışan Vefa Sosyal Gruplarına teşekkür ediyorum.

Aziz Milletim..

Bu haftaki kabine toplantımızın en önemli konusu salgınla ilgili gelişmelerdi.

Fiziki mesafeye riayet ve sağlık sektörünü gücünü yüksek tutma gibi gündemdeki konular başarıyla devam ediyor.

Dünyada hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Bu yeni dönemi Kontrollü Sosyal Hayat olarak tanımlıyoruz. Evden çıktığımızdan andan yeniden eve girene kadar maske kullanmayı alışkanlık haline getireceğiz. Maske mesafe temizlik üçlüsü artık hayatımızın vazgeçilmezi olacaktır.

Sosyal hayatın her alanında 1,5 – 2 metrelik mesafemizi koruyacağız. Zorunlu olmadıkça dışarıya çıkıp kalabalığa karışmamak çok önemlidir. Temizlik ve gıda sektöründe hiçbir sıkıntımız yoktur. 

Aldığımız yeni personeller ve imkanlarla sağlık alt yapımızı daha da güçlendiriyoruz.

Hastanelerimizde tedavi gören vaka sayısı oldukça düşük düzeydedir. Hizmete açtığımız, açmak üzere olduğumuz hastane ve personelle sağlık altyapımızı daha da güçlendiriyoruz. Başakşehir Hastanesi’ni Japonya Başbakanı ile perşembe günü açıyoruz. Cam ve Sakura Şehir Hastanesi olarak ismini belirledik. Cam bizi Sakura Japonya’yı temsil etmesini istedik.

Son 2 ayda elde ettiğimiz tecrübeler sayesinde hem tedbir, hem teşhis hem de tedavi konusunda ciddi bir bilgi birikimine sahip olduk. Hastalığın yayılma hızını kontrol alma sistemimiz ve tedavi yöntemlerimiz takdir görüyor.

Vatandaşlarımızdan kurallara riayet etmesini istiyorum. Tek bir ihmalin daha ağır sonuçlar ortaya çıkarttığı bu durumda bu süreci hep birlikte sahiplenmeliyiz.

Normalleşme takvimini adım adım uyguluyoruz. 

Aradan geçen bir haftalık dönemde bazı illerimizdeki küçük sıkıntılar dışında bu uygulamalar sorunsuz devam ediyor. Geçen hafta, berber kuaför AVM gibi yerler yeniden faaliyet geçti.
Genel olarak bu uygulamanın iyi gittiğini görüyoruz. Kısıtlamaları kaldırdığımız 7 ilimize geçtiğimiz hafta 9 ilimizi de ilave etmiştik. Hala 15 ilimizde devam eden kısıtlamalara riayet eden vatandaşlara teşekkür ediyorum.

Salgın tedbirlerinden olumsuz etkilenen vatandaşlarımızı da ihmal etmiyoruz. Vatandaşlarımıza biner lira nakit sağladık. 5,5 milyon dar gelirli vatandaşımıza biner lira nakit desteği sağladık.

Tüm sektörlerde ilgili normalleşme planının hayata geçirilmesi gereken rehberler yayınlandı.

YENİ NORMALLEŞME ADIMLARI

Tüm sektörlerde ilgili normalleşme planının hayata geçirilmesinde önemi olan rehberler yayınlandı.

24 Mayıs Pazar saat 14.00 ile 20.00 saatleri arasında 65 yaş üstü vatandaşlarımız sokağa çıkabileceklerdir.

Bu hafta çarşamba ve cuma günleri gençlerimizle ilgili esnetme uygulaması yine devam edecek.

BAYRAMDA 81 İLE SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI

Sağlık Bakanlığımız bünyesinde faaliyet göstereren Bilim Kurulu çerçevesinde normalleşme takvimini adım adım gerçekleştireceğiz. Tüm sektörlerde ilgili normalleşme planının hayata geçirilmesinde husus yayınlandı. İş yerlerinin giriş saati kullanım alanı, müşteri sayısını gösteren bilgilendirme asılacaktır. 23-24-25-26 81 ilimizden tamamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.

Çarşamba günü gençlerimizle ilgili esneklik yine uygulanacaktır.

15 ilimiz için geçerli olan seyahat kısıtlaması 15 gün daha uzatıldı.

29 Mayıs Cuma gününden itibaren camilerimizi ibadete açıyoruz. Cemaatle namazı yine kurallar içinde ifa edeceğiz

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SONA ERDİ

29 Mayıs Cuma günü öncelikle valilikler ve müftülüklerle ilgili şartları uygun camilerlerle ibadete açıyoruz. Bu cemaatle namazı tabiki kurallar içerisinde ifa edeceğiz. Yeni eğitim öğretim yılı Eylül ayında başlayacaktır. Kreşler ve gündüz bakım evleri 15 Haziran’da faaliyete geçecektir. Çarşamba günü 23. dönem adli yargı hakim savcılarımızın kura törenine video konferans yöntemiyle katılacağız.

Açık cezaevlerinde olup da salgın sebebiyle izne gönderilmiş bulunan 60 bin mahkumun mayıs sonunda dolan izin süreleri 2 ay süreyle uzatılmıştır.

Bayramdan sonra inşallah DSİ’nin ülkemizin birçok yerindeki barajlarının açılışlarını yapacağız.

Yargı başta olmak üzere pek çok alanla ilgili reform hazırlıkları kesintisiz devam ediyor.

Bakanlıklarımızın ve kurumlarımızın her biri sorumluluk alanlarıyla ilgili yoğun çalışmalar sürüdürüyor. Salgın sonrası ekonomik ve siyasi iklimin planlarını şimdiden yapmaya başladık. Üretimde ihracatta istihdamda kaybettiğimiz her şeyi çok daha kısa sürede geri alma niyetindeyiz. Üretimde ihracatta istihdamda kaybettiğimiz her şeyi çok daha kısa sürede geri alma niyetindeyiz.

‘TÜRKİYE İLE HESAPLAŞMAYA KALKANLARA BEDELİNİ ÖDETİYORUZ’

2018 Ağustosunda maruz kaldığımız sinsi saldırının ardından aldığımız tedbirler sayesinde bu atağı boşa çıkardık. Ülkemize karşı ekonominin kurallarıyla izah edilemeyecek bu tür kumpaslara girişerek Türkiye ile hesaplaşmaya kalkanlara da bunun bedelini ödetiyoruz. Türkiye güçlü bir tarihi arka plana sahip, askeri alanla destekleyerek farkı bir boyuta yükselmiştir. Dünyanın yeni bir değişimin olduğu açıkça ortayken Türkiye’ye karşı eli kanlı teröristlerin, çıkarcı lobilerin yanında yer alanların bir an önce gerçekleri görmesini diliyoruz. Yeni dönemde tüm bu hakikatler ışığında güçlü Türkiye’nin inşasını hızla tamamlayacağız. Milletimizin ve tüm gençlerimizin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı tebrik ediyorum. Bundan 101 yıl önce bir 19 Mayıs günü Samsun’a ayak basarak istiklal mücadelesinin ilk adımını atan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tüm kurtuluş savaşı kahramanlarımızı tazimle yad ediyorum.

SAAT 19.19’DA İSTİKLAL MARŞI ÇAĞRISI

Saat 19:19’da ülkemizde tüm stadlar ışıklandırılarak, seslendirme cihazlarından İstiklal Marşı yayını yapılacaktır. Milletimizin tüm fertlerini aynı saatte evlerinin pencerelerinden İstiklal Marşı okumaya davet ediyoruz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ