Zirvede Haber

”Posta Güvercini” Sırrı !

”Posta Güvercini” Sırrı !

Geçmiş dönem Bursa Milletvekili Orhan Şen son siyasi gelişmeleri değerlendirerek, önemli tespitlerde bulundu. 21. Dönem Milletvekili ve İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi olan Orhan Şen; “İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 24.4.2020 tarihinde katıldığı bir Tv programında kendisine yöneltilen ”HDP’yi nasıl görüyorsunuz sorusuna,İYİ Parti olarak biz HDP’yi PKK’nın uzantısı olarak görüyoruz demişti. Sayın Akşener’in HDP için yapmış olduğu bu tespit aslında Türk kamuoyunun ortak kanaatidir.Sokakta ki herhangibir vatandaşa aynı soruyu yöneltseniz alacağınız cevap büyük çoğunlukla Akşener’in verdiği cevap olacaktır.

Kaldı ki HDP yönetimi bu tür ithamlardan bugüne kadar hiç rahatsız olmamış,aksine bir görüş hiç beyan etmemiştir.
Nitekim Akşener’in bu tespitine de HDP yönetiminden hiçbir tepki gelmemiştir ki;bu açıklamadan yaklaşım 15 gün gibi siyaset için uzun sayılacak bir zaman sonra HDP eski milletvekili S.Süreyya Önder “Dün bize aracı gönderen. İşte şurada kiminle çalışalım, nasıl çalışalım, şunu nasıl yapalım?” diye fikrimizi merak eden. bir siyasal parti bugün bize koordinat biçemez. İyi Parti’yi kastediyorum” diyerek Meral Akşener’e cevap vermiştir.Önder’in bu açıklamasına mal bulmuş mağribi gibi sarılan AKP ve MHP yöneticileri İYİ Partiyi HDP ile işbirliği yapmakla suçlamışlardır.

Tabiki AKP ve MHP yetkililerinin bu açıklamalarına gerek Meral Akşener gerekse İYİ Parti yetkilileri anında tepki göstermişler ve S.Süreyya Önder’den iddialarını ispatlamasını istemişlerdir. İYİ Parti cephesinden gelen tepkiler sebebiyle geri adım atan Önder ”ben aslında öyle demek istemedim böyle demek istemiştim ”şeklinde sözlerini tevil etmeye çalışmıştır.

Benim olaylarla ilgili aklıma takılan sorular şunlardır.

1_Akşener’in HDP-PKK ilişkisine dair tespitine neden HDP eş genel başkanları,yöneticileri veya milletvekilleri değil ”eski” milletvekili sıfatından başka hiçbir sıfatı olmayan S.Süreyya Önder cevap vermiştir.

2-Bu cevabi açıklama neden Akşener’in açıklamasının hemen ardından yapılmamıştır da yaklaşık 15 gün geçtikten sonra yani ”olay soğuduktan ve gündemden düştükten” sonra yapılmıştır?

Yoksa , ”görünen lüzuma binaen ” aradan 15 gün geçtikten sonra birileri S.Süreyya Önder’e Akşener’e cevap vermesi ‘’görevini ‘’ mi vermiştir?

Bu açıklamanın İYİ Partiyi töhmet altında bırakacak ve İYİ Parti tabanının en hassas olduğu konulardan birisi seçilerek verilmesi kimlerin ‘’görevlendirmesiyle ‘’ gerçekleştirilmiştir?

Maksat, akıllara ‘’acaba mı’’ sorusu düşürülerek hem İYİ Parti yönetimi ile tabanı arasındaki güven zedelenecek hem de devasa boyutlara varan işsizlik, yoksulluk, hırsızlık, talan, rüşvet, toplumun ve siyasetin kokuşması gibi ekonomik, sosyal ve siyasal sorunları gündemden düşürtecek sunni bir gündem yaratmaktır.

Ben Önder’in bu açıklamayı kendi inisiyatifiyle yaptığını düşünmüyorum.

Malum S.Sıüreyya Önder’e siyasette biçilen rol ”posta güvercinliği” rolüdür.

Geçmişte Kandil-hükümet arasında yapılan çözüm süreci haberleşmelerinde posta güvercini hep Önder olmuştur.
Zaten kendisi de bunu meclis kürsüsünde itiraf etmiştir.

O gün Önder’i ”posta güvercini ”olarak kullanan siyasi gücün bu son olayda da devreye girdiğini düşünüyorum.

Ama tezgah boşa çıkmış,silah ters tepmiştir.” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ