Zirvede Haber

BU NASIL SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI?

BU NASIL SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI?

KESTEL HABER MERKEZİ NAZİF EREK; Corona virüs Çin’in Wuhan kentinden tüm dünyaya yayıldı ve binlerce kişinin ölümüne yol açtı. Hayvanlarda genellikle görülen koronavirüsün MERS-CoV, SARS-CoV ve COVID-19 adındaki alt türleri ise insanlar arasında ölümlere nedne olabiliyor. Hava yoluyla kolaylıkla bulaşabiliyor. Facebook , İnstagram ve whatsap dan ulaşan vatandaşlar şikayetlerini bizimle paylaşmak istedi. Kestel Haber Merkezi muhabiri Nazif EREK Kestel sokaklarına inerek sahada araştırma yaptı.

Sokağa çıkma yasağının 4. Haftasında bazı vatandaşlar yine dışarıdaydı. Kestel ilçesinde sokağa çıkma yasağı olmasına rağmen  bazı vatandaşlar dışarılardaydı. Sorduğumuz zaman ‘ekmek veya pide almaya gidiyorum’ diyorlar. Ellerinde ekmek veya Ramazan pidesi ile meydana veya parklara çıkıp dolaşa biliyorlar. Bazı duyarsız ebeveynler ise çocuklarını evinin kapılarının önünde oynatıyor ve “polis veya görevli seni görürse hemen eve gir” diyorlar. Sanırım pek umursamıyorlar sorduğumuz zamanda “ne yapalım evde canı çok canı sıkılıyor mecbur kapı önünde oynamasına izin verdik “ diyorlar.

‘Hastalıktan korkmuyor musunuz?’ dediğimizde ise pek sağlıklı cevaplar alamadık. “ herkesin çocukları dışarıda önce siz onları gidip söyleyin, bizim çocuğumuz sağlıklı hiç bir şey olmaz her şey Allah’dan dır” diyenler var. Bazı ebeveynler ise kurallara uyup hem kendi hemde çocukları için cam veya kapı dahi açmıyor. Bazı 65 yaş üstü vatandaşlara soruyoruz “ Efendim nere gidiyorsunuz sokağa çıkma yasağı var “ dediğimizde ise “ ne yapalım evde ben ve hanım var kimse bizim kapımızı çalmıyor ekmekçi dahil mahallemize girmedi bende mecbur kaldım ekmek almaya “ diyende var veya keyfine gezende var.

Hafta sonu yasak olmasına rağmen Kestel’deki bazı vatandaşlar bu yolda. Kestel çamlık mahallesine ne demeli ? Evlerinin yakının da park var fiziksel mesafe kurallarına uymadıkları gibi bazı duyarsız vatandaşlar maske bile takmıyorlar. Sorduğumuz zaman ise “ evim burada karşıda uyardıkları zaman evimize gireriz “ diyorlar.

Bazı Kestel vatandaşları “ bizlerde sokağa çıkmak parkta oturmak yürüyüş yapmak istiyoruz ama malum corona dan dolayı çıkamıyoruz ve hakkımızı istiyoruz” diyende var sinirlenip kolluk kuvvetlerini şikayet eden de var.

Değerli zirvedehaber.com ve bayrakhaber.com okuyucuları lütfen zorunda kalmadıkça evden dışarı çıkmayın çıkarsanız eğer maskesiz dışarı çıkmayın. 14 kuralı asla unutmayın !

#EVDEKAL

#EVDEHAYATVAR

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ