Zirvede Haber

“Büyük Hedeflere Sağlıklı Günlerde Birlikte Yürüyeceğiz”

“Büyük Hedeflere Sağlıklı Günlerde Birlikte Yürüyeceğiz”

“Zübeyde Anne ve Gazi; Bursa’ya Geliyor” haberi ile Eylül 2019’da Bursa kamuoyunun tanıdığı 29 Ekim 2019 Cumhuriyet Bayramı’nda Teyyare Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdiği etkinlikle akıllara kazınan, 8 Mart 2020 Emekçi Kadınlar Günü’nde Uluslararası Akademisyenlerin katılımı ile yapacağı “8 Mart Mucizesi” isimli projesi ise Corona Tedbirleri nedeni ile ileri bir tarihe ertelenen yapımcı isimden gündemi sallayacak önemli açıklamalar.

Corona’nın kıskacında olduğumuz şu kritik günlerde, Uluslararası Sinemacılar Derneği Başkanı, Birleşmiş Milletler ve İslam İşbirliği’ni Türkiye tek İmzacı Üyesi olan Selami Yanık; “Dünya’nın savaştığı bir illetle çarpışıyoruz. Esnafın büyük bir kısmı ama gönüllü ama zorunlu nedenler ile indirdi. Başkanlığını yaptığım sektör ise direk eğlence sektörü. Bu sektörde yüz binlerce emekçi şuan için işsiz. Cumhurbaşkanlığı ve Hükümet kanadından aldığımız bilgilere göre 1 haziran gibi bir hedefte duruluyor. Bu tarihten sonra kademeli normal hayata geçiş öngörülüyor. Virüs konusunda uzman çevreler ise salgın noktasında daha imtinalı açıklamaları var. Tarih konusunda net bir açıklama yapmamakla birlikte 1-2 yıl önlemlerin süreceği dile getiriliyor. Kurum olarak devletimizin yanındayız. Bu süreç içerisinde geçici olarak işsiz kalan arkadaşlarımıza ulaşarak, temel ihtiyaçlarını karşıladık. Bu konuda bizlere yardımcı olan parti ayırmaksızın tüm Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanlarımıza şükranlarımı ifade etmek isterim.” Dedi.

“Sağlık Şehitlerimizin Geride Bıraktıkları Şehitlere Sahip Çıkacağız!”

Sağlık çalışanlarına da ayrı bir parantez açan Yanık; “Corona ile göğüs göğse çarpışanlarda var. Beyaz Meleklerimiz, sağlık çalışanlarımız bu süreç içerisinde ailelerinden, çocuklarından, sevdiklerinden fedakarlık yaptılar. Çok değerli bilim adamları da olmak üzere kaybettiğimiz tüm sağlıkçılara Allah’tan rahmet, salgına maruz kalan sağlık çalışanlarına acil şifalar diliyorum. Şehidimiz Dr. Yavuz Kalaycı’nın sosyal medya paylaşımında 2 kızına sahip çıkılmasını istediği o an gözlerimin önünden gitmiyor. 2 kız için başlatılan yardım kampanyası yüzlerce sağlık çalışanının evlatlarına umut oldu. Dernek olarak bizde elimizden gelen yardımı yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Yaz aylarında barış ve umudun kenti olan Corona ile birlikte hiçbir görüş ayırt ekmeksizin dinamik, çağdaş, kadın haklarına, insan haklarına önem veren, fakir dostu bir belediye başkanının yönettiği Atatürkçü şehir İzmir’de bir faaliyet gerçekleştireceğiz. Uluslararası sosyal bir proje olduğunu söyleyip ayrıntıları şimdilik vermeyeyim. Yakından tanıdığım bizden, içimizden biri olan, kibir tanımayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Tunç Soyer’e salgın sırasında sergilediği adaletli davranışı içinde ayrıca teşekkür ediyorum.” Dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ