Zirvede Haber

Corona Günlerinde Ramazan…

Corona Günlerinde Ramazan…

KESTEL HABER MERKEZİ NAZİF EREK; Ramazan ayının anlam ve önemi nedir? Ramazan (Arapça: رمضان), Hicrî takvime göre 9. ay ve İslam dininin inancına göre Muhammed’e Kur’an ayetlerinin inmeye başladığı, aynı zamanda Müslümanlarca oruç tutulmaya başlanılan aydır. Bu ayda oruç tutmak İslam’ın beş şartından biridir. Ramazan ayının anlam ve önemi vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Ramazan ayının faziletleri arasında tövbelerin, duaların, hayır ve hasenatın kabul olduğu mübarek bir aydır.

ZİRVEDE  HABER ve BAYRAK HABER olarak sokaklara inerek halkın nabzını tuttuk ve halkla yaptığımız röportajda ;

RAMAZAN SİZCE NEDİR ?

Ramazan Müslüman Aleminin de bildiği üzere 11 ayın sultanı ve insanın kendinde huzur bulduğu kendi ve nefsi arasındaki mücadelesidir. Dayanışma yardımlaşma birlik ve beraberlik bayramdır ramazan.

RAMAZAN AYI SİZE NE İFADE EDİYOR ?

Ramazan ayı dediğim gibi önce insanın huzur bulduğu ve kendi nefsine sabrına çevresini düşündüğü bir aydır adı üzerinde 11 ayın sulatanıdır ramazan ayı.

ORUÇ TUTMAK ZOR MU ?

Hayır aslında oruç tutmak çok kolaydır öncelikle insanın kendi vücuduna da biriken toksinlerin atıldığı vücudun temizlendigini hisseder bunu zorluk olarak değil sağlık açısından çok faydalı olduğunu bilmek gerekir ayrıca bunca aç insanları düşününce bir kaç saat aç kalmak onları anlatmaktır oruç ve diğer yandan da insanların nefsiyle kendisi arasında mucadele etmesi nefsine yenik düşmemesi çok huzur verir insana.

RAMAZAN AYINDA YOKSULLARA YARDIM EDİLİR Mİ ve NASIL YARDIM EDİLMELİ ?

Yardımlaşmak sadece ramazan ayında olmak zorunda değildir ama ramazan insanın en çok kendiyle mücedele ettiği bir aydır ve ramazan ayında yardımlaşmak kendi tokken çevresindekileri düşünür olur insanlar yardımlaşmak ve yoksul insanları daha çok düşünmek tir belkide ramazan

ORUÇ KURALLARI HER YERDE AYNI MI VE TÜM MÜSLÜMANLAR AYNI ŞEKİLDE Mİ ORUÇ TUTUYOR ?

Müslümanlık ta evet sahur vakti ezandan itibaren başlayan ve akşam ezanı okunana kadar hiç birşey yiyip icmemektir oruç tutmak

HAFTA SONLARI ve BAZI RESMİ GÜNLERDE KISITLAMA OLUYOR DÜŞÜNCENİZ NEDİR ?

Korona nedeniyle insanların daha az dışarıya çıkmaları ve bu virüsü daha az zararla yapılması gereken bir uygulama sonuçta herşey sağlık için buna uyum sağlamak insanların kendisi ve sevdiklerini korumak için uyulması gereken en güzel yada en doğru yol olduğunu bildiğimiz kısıtlama olduğunu unutmayalım önce sağlık

GEÇTİĞİMİZ BU ZOR GÜNLERDE EVİNİZDE NELER YAPIYORSUNUZ ?

Ailemiz çocuklarımızla beraber vakit geçirmek aslında belkide çoğu kişinin ihmal ettiği ailesiyle vakit geçirip neler kaybettiğini anlamasına sebep olabilir düşünürse zaten artık teknolojide çok fazla geliştiği için ailecek televizyon izlemek beraber oyunlar oynamak ve hatta eski oyunlarımızın yeni çağlara öğretmemiz gibi bir çok etkinlikte yapılabilir evlerde bu zor günleri aslında avantaja çevirmemiz eski mutlulukları eski huzuru yakalamamız için bir sebepte olabilir ve ben inanıyorum ki evde kalmak bukadarda kötü bir olay değil hem sağlık açısından hemde ailece beraberlik demektir.

MALUM ÖNÜMÜZ BAYRAM ve YASAK VAR BAYRAMI NASIL GEÇİRMEYİ DÜŞÜYORSUNUZ ?

Güzel bir soru evet yasak olduğu için bu yasağa uyacağız evimizde malesefki büyüklerimizin bayramını telefonlardan kutlamak zorunda olsakta bunun sağlığımız için önemini unutmayacağız yani evde kalıp hem yasağa uyumak hem de sevdiklerimizi korumak olduğunu unutmayacağız bu yasağı.

SİZCE BAYRAMDA YASAK OLSUN MU OLMASIN MI ?

Yaşadığımız bu zor günlerde bu virüsün daha fazla büyümeden daha fazla can kaybı olmadan anlatmamız için gerekli olduğunu göz önünde bulundurursak her ne kadar hoşumuza gitmese de bu yasak olmalı aksi takdirde bu durumun maalesef ki daha uzun vadelere çıkmasını istemeyiz bu yaşadığımız zor günlere bakarak yasağın doğru bir karar olduğunu düşünüyorum.

SON OLARAK GEÇTİĞİMİZ ZOR GÜNLER ve RAMAZAN HAKKINDA BİR MESAJINIZ VAR MI ?

Yaşadığımız bu zor günlerde herkesin öncelikle sağlığı açısından uyması gereken kurallara uyması ve güzel sağlıklı mutlu bir ramazan olması dileğiyle tüm islam aleminin Ramazanı ve şimdiden ramazan bayramları kutlu olması dileğiyle

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ