Zirvede Haber

CAMİLER İBADET YERİDİR, ŞOV SAHNESİ DEĞİL

CAMİLER İBADET YERİDİR, ŞOV SAHNESİ DEĞİL

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, AK Partili Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın Ulucami’yi tv stüdyosuna çevirmesini eleştirerek, “Camiler ibadet yeridir, şov sahnesi değil” dedi.

Corona virüs salgını nedeniyle açık havada bile sosyal mesafe ve hijyene çok dikkat etmek gereken günlerden geçerken, Türkiye’nin tuhaflıklar konusunda da ilkleri yaşadığını vurgulayan Karaca, “AKP’li politikacıların camilerde politika yapmasına, cemaattan oy istemelerine bile neredeyse alışacaktık ki, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş Ulucami’yi iftar programı için tv stüdyosuna dönüştürdüğünü de gördük. Salgın yüzünden vakit namazlarının yanı sıra cuma ve teravih namazları için de cemaatin buluşamadığı camiler öylesine mahzun kalmışken, Ramazan ayının kutsiyetine de, camilerde hayat bulan uhrevi havaya ve ağırbaşlılığa da aykırı düşen bu tür şovlar için kullanılmasını doğru bulmuyoruz” şeklinde konuştu.

Karaca, sosyal medyadan paylaştığı mesajında, “Alinur Aktaş’a hatırlatmak isteriz. Camiler ibadet yeridir, şov sahnesi değil” diye seslendi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ