Zirvede Haber

SON HAFTALARIN EN ÇOK SATAN KİTABI

SON HAFTALARIN EN ÇOK SATAN KİTABI

Kestel Haber Merkezi Nazif Erek; Corona virüs nedeniyle evinde kalan ve ne yapayım diye düşünenler için KIŞ isimli kitabı önerebiliriz. Son haftaların en çok satan kitaplar listesinde de yerini alan KIŞ, saf kötülüğe maruz kalan çocukların, yaralı yüreklerden bir çift kanat yaratıp aşkla uçmayı umanların ve hayata aldığı yaralardan devam etmeye çabalayanların hikayesidir.

1966 yılında doğan, Denizlili yazar ve eğitim uzmanı Emine Supçin, ilk ve orta öğrenimini Frankfurt ve Beyağaç arasında tamamladı.

Lisans ve yüksek lisan derecelerini Pamukkale Üniversitesi’nden aldı. Oxford Brookes Üniversitesi’ndeki İş İngilizcesi eğiminin ardından, devlet okullarında ve özel okullarda İngilizce öğretmenliği yapmaya devam etti.

Halen işletmekte olduğu, Özel Supçin Çocuk Kulübünün kurucusudur.

Yazın ve edebiyatla olan ilişkisi ortaokul yıllarında başlamış, ilk şiiri on iki yaşındayken Erciyes dergisinde yayınlanmıştır. Ardı sıra pek çok yerel gazete ve dergilerde yazılar yazan Supçin, halen Ve Kadın dergisinde mizah yazıları yazmaktadır.

İlk eseri HİÇ 2012 yılında, ikinci eseri FİLOZOFLARDAN SEKSİ ŞEYLER 2013 yılında, üçüncü eseri DOKUNULMAMIŞ KADINLAR 2015 yılında Destek Yayınlarından çıkmıştır. İki hafta çok satanlar listesinde kalan Dokunulmamış Kadınlar’ın ana felsefesi cehaletle savaştır. Bu felsefeyi kitabın girişinde bulunan “Cehaletin tek korkusu kadındır. Çünkü kadın öğrenirse, çocuklarına da öğretir,” sözü pek çok sosyal medya sayfalarında, yüz binlerce kere paylaşılmış, insanların etrafında buluştukları slogan haline gelmiştir.

Ayrıca Aydınlık Kitap Ek’inde kitap eleştirmenliği yapmış, yazdığı eleştiriler okuyucunun ilgisini çektiği, Ek’i yöneten Haldun Çubukçu tarafından ifade edilmiştir

Halen yönetmekte olduğu 57 binin üzerinde kişinin takip ettiği bir facebook sayfası vardır.

Dördüncü kitabı KIŞ raflarda yerini almış ve içerik özetini ifade eden; “Hayat kaldığın yerden değil, aldığın yaradan devam eder” sözü, günümüz corona virüs acılarının habercisi gibi olmuştur.

KIŞ çocuk istismarını yalın ve akıcı bir dille, gerçeğin ta kalbinden anlatmaktadır.

Kış Kısa Özet

Saf kötülük, çocukları sever. Çünkü her ikisi de katışıksızdır. Biri net siyah, diğeri net beyaz. Üstelik ikisi birleşince gri çıkmaz ortaya.

Kötülük ne kadar safsa, iyiliği o denli bozar… Ve onlar için umut, ıslak kibritten kıvılcım beklemek kadar cılızdır artık. Çocukların saf kötülükten korunabildikleri tek sığınak anne yüreğidir.

İlle de anne çaresizse; kışın karlı ormanında, ayağı kapana kısmış yaralı bir ceylan yavrusudur çocuk.

Bu kitap saf kötülüğe maruz kalan çocukların, yaralı yüreklerden bir çift kanat yaratıp aşkla uçmayı umanların ve hayata aldığı yaralardan devam etmeye çabalayanların hikayesidir. Bu hikâye aşkın, intikamın, öfkenin ve kederin ve özellikle yalnızlığın ortaklaşa kaleme aldıkları kader örgüsüdür.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ