Zirvede Haber

Hükümet Sensin; “Evde Kal” Yerine; “Evinde Tutacak Ekonomik Güvenceleri Vermelisin!”

Hükümet Sensin; “Evde Kal” Yerine; “Evinde Tutacak Ekonomik Güvenceleri Vermelisin!”

Korona virüs salgını devam ederken, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu alınan önlemleri, Türkiye ve Bursa’daki durumu  değerlendirdi. Çiftçilerile ilgili önemli bir uyarıda bulunan Kayışoğlu, ‘Evde kal’ çağrılarının yeterli olmadığını devletin insanları evde tutmak için gerekli tedbirleri alması gerektiğini söyledi.

Devletin ‘ Evde kal’ çağrılarının yeterli olmadığını belirten Nurhayat Altaca Kayışoğlu, salgının kontrol altına alınması için şu çağrıda bulundu:

‘2-3 HAFTA KISITLANMALI’

“Devletin ben bugünler için varım demesi gerekiyor. Bütün tedbirleri alması gerekiyor.Sokağa çıkmakla ilgili kati bir şekilde karar almak ve kısıtlamak gerekiyor. En azından 2-3 hafta için bunu uygulamak gerekiyor ki gerçekten kontrol altına alınabilsin”

Toplumun önemli bir bölümünün çalışmak zorunda kaldığını hatırlatan Kayışoğlu, devletin herkesi evde tutmak için yeterli bir bütçe ayırması gerektiğini söyledi ve ekledi:

‘GELİRLERİNİ GARANTİLEYECEK BİR KAYNAK AYRILMALIYDI’

“Büyük bir kaynak ayrılması gerekirdi. insanlara ‘Evde kal’ değil evde tutulmalarını sağlayacak gelirlerini garantileyecek bir kaynak ayrılması gerekiyordu. Yerel yönetimlerce insanların gıda ihtiyaçlarının karşılanması evde tutmak için yetmiyor. Çalışmak zorunda olanlar çıkıyorlar ve bu salgının kontrol altına alınamaması da bundan dolayı sürüyor.Bursa’da da evet hafta sonu için insanalra evde kalın çağrıları yapılıyor ama bunu vatandaşın insiyatifine bırakmamak gerekiyor.”

Kayışoğlu, CHP’li belediyelerin bağış kampanyalarının engellenmesine de tepki göstererek belediyelerin yasal olarak bağış toplama hakları bulunduğunu söyledi. Aynı zamanda hukukçu olan CHP Bursa Milletvekili, şöyle konuştu:

‘BELEDİYELERİN BAĞIŞ TOPLAMASI YASALARA UYGUN’

“Belediyeler Kanunu ve Belediye Gelirleri Kanunu’nda belediyelerin bağış alabilecekleri düzenlenmiş. Yasal bir düzenleme bu ve bugüne kadar da uygulanmış. Belediyelerin bağış toplamasında hukuka aykırılık yoktur ki bu kampanyalar Cumhurbaşkanı’nın çağrısından önce başlatılmış kampanyalardı. Vatandaşlar takdir etti ve katkı sunmaya başladı. Burada gerçekten siz biz yok. Belediye ile merkezi iktidarı kıyaslamak da doğru bir şey değil. Belediyeler kapasityelerinin üzerinde hizmet etmeye çalışınca doğal olarak katkı almak zorundalar. Ama merkezi iktidarın böyle günler için ayırdığı bütçeler var. Ama maalesef onlar da tüketildiği için böyle bir süreç başlatıldı. Belediyelerin engellenmesi doğru değil. Şimdi bunu konuşmak doğru değil ama vatandaş ilk seçimde cevabını verecektir.”

Nurhayat Altaca Kayışoğlu, çiftçilerle ilgili de önemli bir uyarı da bulundu. Tarlalarda ekim zamanının başladığını hatırlatan Kayışoğlu şunları söyledi:

‘ÇİFTÇİLER İÇİN GEREKLİ TEDBİRLER ALINMALI’

“Çiftçilik ve hayvancılıkla geçineneler için ciddi sorunlar var. Şimdi tam da ekim zamanı. İnsanlar dışarı çıkmak ve tarlaraını ekmek zorunda olduklarını söylüyorlar. Bununla ilgili tedbirlerin kesinlikle acilen alınması gerekiyor.Çiftçilerin ödemelerinin yapılması, üretimin aksamaması için de sorumluluk devletin. Önce sağlık. Evet sağlığımızı koruyalım ama daha sonra yaşanacak olumsuzlukları engellemek için de tedbirleri alalım.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ