Zirvede Haber

GÜRSU’DA MARKETLERDE FAHİŞ FİYAT DENETİMLERİ

GÜRSU’DA MARKETLERDE FAHİŞ FİYAT DENETİMLERİ

Ülkemizdeki ilk corona virüsü vakası görüldüğünün açıklanmasının ardından marketlerdeki fahiş fiyat uygulamaları ile ilgili olarak Gürsu’da denetimler yapıldı.

Gürsu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde, ilçedeki marketlerde fahiş fiyat uygulamalarının yapılıp yapılmadığı incelendi.

Gürsu Belediyesi Zabıta Müdürü İbrahim Çoban, yapılan denetimlerde herhangi bir uygunsuzluğun tespit edilmediğini, Gürsu esnafının konuya duyarlı olduğunu söyledi. Raflarda kolonya kalmadığını belirten Çoban, gıda ürünlerinin fiyatlarının normal olduğunu tespit ettiklerini belirtti.

Corona virüsü konusunda ülkemizde alınan koruyucu önlemlerin son derece sıkı olduğunu belirten Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Bütün dünyayı tehdit eden corona virüsünün ülkemizdeki etkisinin diğer ülkelerle karşılaştırıldığındaki boyutunun düşük olması ülkemiz açısından ümit verici. Tabiki bu durum rehavete kapılmamıza neden olmamalı. Bizler yetkili kurumlar ve bireysel olarak gerekli tüm önlemleri almak zorundayız. Ülkemizde ilk vakanın görüldüğünün açıklanmasının ardından bazı fırsatçı zihniyetlerin ticari hırsla ürün satışlarında yaptıkları fahiş fiyat uygulamalarını görmek bizleri üzmüştür. Ülke olarak kenetlenip, toplumsal birlikteliği, yardımlaşmayı en üst seviyelerde yaşamamız gereken böyle zor zamanlarda, ticari çıkarlar peşinde koşan bu zihniyetleri kınıyoruz. İlçemizde de muhtemel fahiş fiyat uygulamalarının olmasını engellemek amacıyla hemen denetimlerimizi gerçekleştirdik. Aldığımız sonuçlar ilçemiz açısından bizleri gururlandırdı. Esnaflarımızın ülke olarak yaşadığımız bu zorlu süreci fırsata  çevirmeye meyletmemiş olduğunu tespit etmekten mutluyuz. Millet olma bilinçleri ve duyarlılıkları için esnafımıza teşekkür ediyorum. İnşallah bu zor günleri can kayıpları olmadan atlatırız” dedi.

Zabıta Müdürlüğü’nce yapılan denetimler için Gürsulu vatandaşlar da memnuniyetlerini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ