Zirvede Haber

Bursa’da “Maskeli” Kongre!

Bursa’da “Maskeli” Kongre!

CHP Bursa İl Kadın Kolları kongresi bugün yapılıyor. 3 adayın yarıştığı kongrede korona virüs nedeniyle özel önlemler alındı.

CHP Bursa İl Kadın Kolları kongresi Nilüfer Plaza 16’da yapılıyor. Toplantı öncesi dezenfekte edilen salona delege ve milletvekilleri dışında kimse alınmadı.

Kongrede konuşmalar da adayların kürsü konuşmalarıyla sınırlandı.

CHP Bursa İl Kadın Kollarında mevcut Başkan Vildan Özkula’nın yanı sıra Sara Mızrak ve Aysel Okumuş yarışıyor.

CHP Bursa İl Kadın Kolları Başkanı Vildan Özkula, kongrenin bir demokrasi şöleni olduğunu belirterek, “Partimiz iktidara çok yakın. Köylerde seminerler düzenleyeceğiz, Kadın muhtarlarımız ve STK’larla birikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Adaylardan Aysel Okumuş, kongre ile demokrasinin gereklerinin yerine getirildiğini söyledi. Okumuş, “Barış, eşitlik, birbirine dokunma ve önemseme, kadınların sorunları üzerinde ciddi çalışmalar yapmak istiyoruz. Üç ilçemizde kadın kolları yok, onları kurmak için çaba harcayacağız” diye konuştu.

Adaylardan Sara Mızrak da “Örgüt emekten yana olacaktır. Son sözü delege söyleyecektir. Örgütün emeğin hakkını vereceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı. İlk hedefini örgütü toparlamak olarak açıklayan Mızrak, kadın kooperatifi projesini hayata geçireceklerini belirterek, “Hedefimiz ilk 6 ayda 500 üye” dedi.

Kongrede yapılan seçim sonucu Aysel Okumuş 170, Vildan Özkula 95 ve Sara Mızrak 22 oy aldı.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ