Zirvede Haber

‘BİR OKUL BİN HAPİSHANE KAPATIR’

‘BİR OKUL BİN HAPİSHANE KAPATIR’
Bursa Teknik Üniversitesi Kampüsü için yer ayrılan ve kamulaştırma çalışmalarına başlanan Kestel’de üniversite konusu rafa kaldırılırken bölgeye cezaevi yapılacağı iddiaları tepki çekti. Çataltepe’de yer alan BESOB Sanayi Sitesi yakınlarında düşünüldüğü belirtilen cezaevi ile ilgili İYİ Parti ve CHP tarafından Pazar günü ortak basın açıklaması yapılacak.
 
Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonu’na geldiği ancak geri çekildiği belirtilen cezaevi projesi Kestel’de tepki ile karşılandı. İYİ Parti ve CHP’li bir heyet cezaevinin planlandığı belirtilen Çataltetepe’de bölge sakinleri ile bir araya geldi.
 
İYİ Parti Kestel İlçe Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Tarımsal ve coğrafi yönden güçlü potansiyeli olan bölgemizin maalesef önemi bilinmiyor. Geçen günlerde Çataltepe köyümüzün 109 ADA 37 PARSEL de yani yeni BESOB sanayisinin yanına Cezaevi yapılması gündeme gelmiştir. Tarımsal yönden çiftçilerimizin mağdur olduğu yetmezmiş gibi bu bölgelere cezaevi yapılması köylülerimizin önemsenmediğini göstermektedir. Neden okul ve kurslar yapılarak gençlerimizin cezaevine girmelerini önlemek yerine yeni ceza evleri yapılıyor” ifadelerine yer verildi.
 
İYİ Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mehmet Kaplan, konunun Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonu’na geldiğini ancak daha sonra geri çekildiğini söyledi.
 
Bölgeye cezaevi yapılması iddiasıyla ilgili Kestel Ziraat Odası’ndan da tepki geldi.
 
‘CEZAEVİ DEĞİL TARIMA YATIRIM İSTİYORUZ’
 
Kestel Ziraat Odası Başkanı Eyüp Kılıç,”Hayvancılık önlem alınmazsa bitme noktasına geleceği yerde cezaevi değil süt mandırası istiyoruz. Cezaevi değil modern hayvan pazarı istiyoruz.Dünyaca ünlü şeftalimize, deveci armudumuza pazar alanı istiyoruz. Cezaevi değil. Yıllardır vaat edilen üniversiteyi istiyoruz.MTüm sivil toplum kurumları, siyasi partileri ve yetkilileri bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Bu sadece bizim meselemiz değil. Kestel ve Köylerimizde yapılması planlanan cezaevini istemiyoruz. Bursa’nın doğusu, Bursa’nın çöplüğü değildir. Turan Köy’e tehlikeli ve tıbbi atık toplama merkezi, Erdoğan Köyde Hurdacılar Sitesi, Çataltepe – Burhaniye – Gözede – Alaçam – Aksu’da cezaevi, 10 senedir atıl bir sanayi ve ne olacağı belirsiz tarım arazilerini tüketen çimento fabrikası. Tarım ve sanayide ileri düzeyde olmamıza rağmen Bursa’nın doğusunda olmamız mı bizim üçüncü sınıf insan muamelesi görmemize neden. Üniversite batıda, en donanımlı hastaneler batıda, okullar, dershaneler batıda, biz bunu hak etmiyoruz. Hayvanlara otlayacak mera, ekilecek bir avuç toprak bırakmayacağızda çok merak ediyorum bu tarım arazilerini tükettiğimizde ne yiyeceğiz, ne içeceğiz. Biz hayvancılığın merkezi olan Ümitalan – Çataltepe – Erdoğan – Seymen – Gölcük’te hayvancılığın gelişmesi için süt mandırasına, kapalı sistem hayvan pazarına ihtiyaç duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.
 
Cezaevi iddialarına tepki gösteren İYİ Parti ve CHP tarafından Pazar günü Kestel Meydanı’ndan bölge sakinlerinin de katılımı ile kitlesel bir protesto yapılacağı açıklandı.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ